In de normale situatie bestaat er een evenwicht in de waterhuishouding van de huid met de omgeving. De huidbarrière bestaat voornamelijk uit vetten. Indien deze vetten minder worden dreigt de huid water te verliezen met als gevolg uitdroging van de huid.
De huid is uit balans waardoor men schilfering en roodheid kan waarnemen. Soms is de huid zo uitgedroogd dat men barstjes gaat zien, dit geeft een craquelé aspect. De droge gebarsten huid is vatbaar voor infecties en dient dus goed behandeld te worden.

PUUR Huidinstituut heeft voor u de volgende oplossingen:

Eerste keer bij PUUR Huidinstituut?  Plan een vrijblijvend en kosteloos huidadvies gesprek. Hierbij gaat u samen met de huidspecialiste, na de digitale huidscan, bespreken wat de beste mogelijkheden voor uw huid zijn. Wenst u direct een behandeling, kies dan voor “Nader te bepalen behandeling” in combinatie met een intake advies gesprek.

Gerstekorrel (milia)

Een gerstekorrel zit net onder de huid en heeft veel weg van een wit korreltje. Hierdoor ontstaat er dus een klein bultje. Dit bevindt zich vaak op of rondom het ooglid. De gerstekorrel kent ook een medische naam: de milia. Vaak ontstaan gerstekorrels door een tekort aan vocht in de huid. Volkomen onschuldig maar vaak ongewenst.
Gerstekorrels gaan soms vanzelf weer weg, maar helaas niet altijd. Als je er van af wilt, dan kan de gerstekorrel worden verwijderd. Met een scherpe, steriele naald wordt een klein gaatje gemaakt in de huid zodat de gerstekorrel kan worden verwijderd.

 

Eerste keer bij PUUR Huidinstituut?  Ervaar je mooiste huid, plan een Skin Experience
Tijdens de Skin Experience treat maken we kennis met jou, je huid en met je wensen. Samen met de huidspecialist start je, onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee, met het beantwoorden van gerichte vragen, we doen een uitgebreide huidscan en laten je huid de producten ervaren tijdens een korte facial. Uit deze Skin Experience volgt een huidtraject met behandeladvies in het instituut met de huidspecialiste en product advies voor thuis. k.