Acne Vulgaris oftewel Acne is de medisch term voor (jeugd) puistjes. Dit huidprobleem wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklieren in de huid. De uitgang van de talgklier kan door de huid worden belemmerd. Het teveel aan talg hoopt zich op in de follikel. Dit uit zich in pukkeltjes, bultjes, ontstekingen / puisten, mee-eters (comedonen) en roodheid. De huid gaat niet altijd gepaard met een vette huid maar kan ook voorkomen op een droge en vochtarme huid. Vaak zien we dat de huid gevoelig en geïrriteerd is.

Acne kan in verschillende vormen en op alle leeftijden voorkomen. Acne komt met name voor in het gezicht, maar kan ook voorkomen op de rug of borst. Daarnaast hoeft het niet alleen in de puberteit voor te komen. Ook volwassen vrouwen en mannen kunnen last hebben van acne.

Acne Littekens

Acne littekens zijn het gevolg van een hele heftige vorm van of soms ook wel lichte vorm van acne. Acne littekens worden ook vaak veroorzaakt doordat de persoon zelf aan de puistjes knijpt. Typerend aan acne littekens zijn diepe putjes die vooral in het gezicht, borst en rug als cosmetisch storend worden ervaren. De littekens kunnen samengaan met pigmentvlekjes die zijn ontstaan bij het genezen van de acne en zonlicht. Deze littekens en pigmentvlekken verdwijnen nooit helemaal uit zichzelf. De huidspecialistes van PUUR Huidinstituut hebben hier verschillende technieken voor om de littekens te minimaliseren.

 

Welke behandeltechnieken worden ingezet bij behandelen van acné?

Afhankelijk van de vorm van acne, en de leeftijd van de klant zal de huidspecialiste de juiste techniek adviseren om in te zetten. PUUR Huidinstituut is gespecialiseerd in het behandelen van acné en heeft daardoor verschillende technieken en behandelmethodes in huis.

PUUR Huidinstituut heeft de volgende oplossingen:

  • Acné behandeling intensief incl. fruitzuur (gelaat of rug)
  • Peelings
  • pHformula Skin Resurfacing AC
  • TCA peeling
  • Dr. K Repair treatment
  • Micro Needling bij rest acné en acne littekens
  • Acné littekens: Me-Line behandeling
  • Acné -en littekenbehandeling bij Huidtherapeute
  • Laser en IPL behandelingen

Bij alle behandeltechnieken adviseren wij om de adviezen van de huidspecialist nauwkeurig op te volgen om samen te komen tot het maximale verbetering van acne, en acne littekens.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig bij acné?

Geheel afhankelijk van de ernst van de acne, kan de huidspecialist aangeven hoeveel behandelingen er nodig zijn. In de eerste periode zal bij acnetherapie gestart worden met behandelingen om de twee weken en daarna worden afgebouwd naar een keer per maand.

Om de acne onder controle te houden zal een onderhoud traject nodig zijn. Dit is omdat acne van verschillende factoren afhankelijk is. Zoals o.a. hormonen, voeding en stress. Door middel van het onderhoud traject wordt het huidbeeld van acne onder controle gehouden.  en is de kans op littekenvorming, roodheid en vlekjes minder groot.

Na een acne behandeling kan de huid licht rood en soms gevoelig zijn. Dit trekt snel weer weg.

Worden de behandelingen van acne vergoed door de zorgverzekeraar?

Een acne behandeling wordt bij een aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. De vergoeding is afhankelijk van de verzekering en de polisvoorwaarden. Informeer bij uw zorgverzekeraar wat van toepassing is en of vergoeding wordt gegeven bij de huidspecialist of bij de huidtherapeut.