Huidoneffenheden kunnen in verschillende vormen op de huid zichtbaar zijn. In de meeste gevallen worden ze als storend ervaren, en zijn ze snel en effectief te verwijderen door middel van coagulatie. Dat kan met de zapper techniek of Tele`way.

Stoort je je aan ontsierende rode adertjes, steelwratjes of andere huidoneffenheden?

zapper huidtherapeut huidoneffenheden

 

De volgende huidoneffenheden kunnen littekenloos worden verwijderd:

Steelwratjes( fibromen)
Steelwratjes (Fibromen) zijn veel voorkomende huidaanhangsels. Het zijn huidkleurige of lichtbruine zachte plekjes op een steeltje. Deze komen vaak voor bij de oksels, in de hals en onder de BH band. Ze kunnen cosmetische bezwaren geven.

Ouderdomsvlekken
Door overmatige blootstelling aan zonlicht kunnen pigmentvlekken op de huid ontstaan, ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Veel voorkomende plaatsen zijn het gezicht, decolleté, de handrug en de armen.

Gesprongen adertjes (couperose), Spinnaevus (roodheid in vorm van spinnetje) of Bloedblaasjes
Bij Spider Naevus (=spinnetje) zien we een groot rood vaatbultje met daarom heen kleine bloedvaatjes die uitwaaien als pootjes. De spider naevus komt vaak voor in het gelaat, hals, en decolleté. Gesprongen adertjes kunnen overal in het gelaat voorkomen, een grote hoeveelheid bij elkaar wordt ook couperose genoemd. De huidspecialist kan u ook IPL behandelingen adviseren i.p.v. coagulatie.

Vetknobbeltjes, talgcysten
Vetknobbeltjes, talgcysten kunnen overal op het lichaam voorkomen en kunnen door de huidtherapeute snel worden verwijderd. Dit kan d.m.v. Zapper techniek. 

Wat houdt de behandeling in ?

Zapper
Door middel van elektro coagulatie wordt de huidoneffenheid kort verhit en zal het worden weggebrand. de huid zal hierna tijd nodig hebben om te genezen. De behandeling geeft direct resultaat en de gevoeligheid zal van korte duur zijn. Bij behandeling van (steel)wratjes wordt, nadat de naald zijn werking heeft gedaan, een korstje gevormd. Het korstje valt er na enige dagen af. De huid daaronder is mooi roze en glad en kleurt na verloop van korte tijd weer mooi bij. De huid kleurt daarna weer normaal bij.

Het Tele’way apparaat werkt door middel van : USHF(Ultra Short High Frequency). Dit is een (nagenoeg pijnloze) behandeling met mooi en direct resultaat. De Tele’way wordt al jaren in de medische wereld gebruikt en is nu ook voor cosmetische doeleinden beschikbaar. De behandelingen zijn kort van duur en geven direct resultaat. Met een naaldje wordt de huidoneffenheid behandeld. De hoogfrequente wisselstroom zorgt voor warmte die door de uiterst dunne naald stroomt. Met de naald wordt de te behandelen huid aangestipt en vindt ter plaatse coagulatie (bloedstolling) plaats. Direct resultaat!

Bij behandeling van (steel)wratjes wordt, nadat de naald zijn werking heeft gedaan, een korstje gevormd. Het korstje valt er na enige dagen af. De huid daaronder is mooi roze en glad en kleurt na verloop van korte tijd weer mooi bij. De huid kleurt daarna weer normaal bij.

 

Waar moet u rekening mee houden voor en na behandeling?

• Na de behandeling kan er roodheid en zwelling ontstaan
• De tweede en derde dag is het behandelde gebied iets roder, de vierde dag is de huid weer rustig
• De gecoaguleerde huidrestjes die nog aan de huid zitten, verkleuren en laten na verloop van tijd vanzelf los. Aanvankelijk kan de onderliggende nieuw gevormde huid wat lichter van kleur zijn dan het omliggende weefsel, maar na verloop van tijd kleurt dit bij. Let op met directe UV straling op de behandelde huid.
• De behandelde plek zal doorgaans binnen een aantal dagen genezen, afhankelijk van leeftijd en gezondheid
• Bij een couperose-behandeling kan het 2 – 3 weken duren voordat de roodheid wegtrekt. Bij couperose wordt door de huidspecialistes ook IPL geadviseerd.
• De huid mag alleen verzorgd worden met de geadviseerde producten door PUUR Huidinstituut
• Vermijdt hete- en natte plaatsen zoals sauna, zwembaden gedurende 72 uur na de behandeling. Met deze behandeling is er een wondje gemaakt op de huid!
• Vermijdt zweten en ga niet sporten en andere inspannende activiteiten gedurende 24 uur na de behandeling
• Vermijdt zonlicht (UV straling) en zonnebank zoveel mogelijk gedurende 4 weken en gebruik dagelijks een sunblocker  van minimaal factor 30 op de behandelde plaatsen
• Het behandelde gebied desinfecteren, deppen met een watje. Niet wrijven.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de grootte van het te behandelen huidoppervlak. Fibromen en bultjes zijn doorgaans binnen één of maximaal twee behandelingen verwijderd van de huid. Bij roodheid zijn er een aantal behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De huidspecialiste adviseert u voor de behandeling over het aantal benodigde behandelingen en welke techniek zal worden ingezet voor het beste resultaat.

Is er een verwijzing van arts nodig?

Een verwijzing is niet nodig, echter zullen wij in geval van twijfel of de huidoneffenheid in orde is altijd eerst de arts laten beoordelen alvorens over te gaan op de behandeling

Contra Indicaties voor deze behandeling:

• Pacemaker
• Diabetes
• Hart- en vaatziekten
• Herpes virus (koortslip)
• Zwangerschap en borstvoeding
• Niet alle wratten zijn te behandelen
• Moedervlekken: behaard, als ze jeuken, bloeden, grillig, onbegrensd of als er vocht uitkomt
• Huidafwijkingen waarvan de goedaardigheid niet door je huisarts of specialist is vastgesteld
• Huidkanker
• Koorts

Gratis en vrijblijvend consult?
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw huidoneffenheden? De huidspecialistes van PUUR Huidinstituut in Prinsenbeek of Oosterhout nodigen je graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek om alle wensen en verwachtingen te bespreken. Tijdens dit gesprek krijgt u de mogelijkheid om al uw vragen te stellen.

 

steelwratjes verwijderen puur coagulatie    steelwratjes verwijderen puur coagulatie