De werkzame stoffen in een peeling zijn zuren. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat dode huidcellen makkelijker van de huid loslaten, dat de huid tot in de diepte wordt gestimuleerd en huidprocessen worden aangezet tot actie of juist kalmering. Hierdoor komen er nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte van de huid. Een peeling stimuleert de celvernieuwing en de celvernieuwing is op haar beurt verantwoordelijk voor huidverjonging én huidverbetering. Tevens zorgt een peeling er voor betere huidopname van dat voedingsstoffen van huidproducten na de behandeling. Het resultaat is een frisse, gladdere huid waarbij fijne lijntjes en kleine oneffenheden zullen vervagen.

Bij PUUR Huidinstituut werken we met verschillende (combinaties) van zuren met elk een eigen werkzaamheid, huiddiepte en effect. Zo wordt er gewerkt met fruitzuren, salicylzuur, trichloorazijnzuur (TCA), tranexaminezuur, Kojic Acid en retinol (vitamine A zuur). Afhankelijk van het zuur dat wordt gebruikt zal de huid al dan niet vervellen en gaan schilferen waardoor een nieuwe, jonge huid tevoorschijn komt.

Afhankelijk van uw huidconditie en het gewenste resultaat passen wij de soort peeling aan op uw huid. Preventief voor iedereen die een jonge, mooie en strakke huid wilt waardoor voedingsstoffen optimaal worden opgenomen. Of als behandeling voor rimpels, grove huidstructuur (acne littekens), pigmentvlekken, vale (roker) huid en elasticiteit afname.

 

peeling retinol salicylzuur fruitzuur puur

 

PUUR Huidinstituut werkt met verschillende peelings:

 

Fruitzuur Peeling (AHA) 

Lactic acid (melkzuur) en Glycolic acid (glycolzuur) zijn bekendste peelende stoffen. Ze behoren tot de groep Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) die ook wel fruitzuren worden genoemd. Deze Pascaud AHA peelings kennen verschillende concentraties die afgestemd worden op het huidtype en de huidconditie.
Fruitzuurpeelings lossen dode cellen op, waardoor de aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd, evenals de doorbloeding. Uitermate geschikt voor het verfijnen van de structuur, pigmentvlekken, rokershuid, fijne lijntjes en onzuivere huid. Aan deze peelings is hamamelis (toverhazelaar) toegevoegd. Hamamelis werkt adstringerend (poriën samentrekkend) en vermindert droogte en beschadigingen. De peelings hebben geen bijwerkingen en kunnen ook uitgevoerd worden bij mensen die er representatief uit moeten blijven zien.

 

Salicylzuur Peeling (BHA)

BHA (beta hydroxy acid) salicylzuurpeeling is een aanvulling op de melkzuur- en glycolzuurpeeling. De salicylzuurpeeling bevat 20% salicylzuur, een hoog werkzaam percentage. Salicylzuur lost de talg in de poriën op, maakt talg soepel zodat talg en vuil gemakkelijk uit de poriën kunnen worden verwijderd. De huid wordt schoon, glad en ook verfijnt de structuur. Geschikt voor: een acne huid, vette huid, onzuivere huid, verouderde huid en een huid die teveel zon heeft gehad.

 

TCA Peeling

Als uw huid een echt krachtige boost nodig heeft, brengt een TCA peeling redding. Deze wake-upcall is gebaseerd op trichloorazijnzuur (TCA) en dringt diep door in de huid. De TCA peeling gaat nog dieper in de huid dan de solutions van pHformula, en is een specialistische behandeling. TCA peelings worden succesvol ingezet voor algemene huidverbetering, huidverjonging en pigmentvlekken. Voor een optimaal resultaat gaat aan de TCA peeling vaak een aantal pHformula peeling vooraf.

Deze peeling dringt diep door in de huid en is gebaseerd op trichloorazijnzuur. Dit zuur werkt cel stimulerend, verbetert de structuur van de huid in de diepere huidlagen en daardoor de celdeling van de huid activeert. Resultaat is een strakke, egale huid met een fijne huidstructuur.

De pHformula TCA TOUCH solution is speciaal geformuleerd als geavanceerde anti-ageing resurfacing behandeling om op een gecontroleerde wijze typische tekenen van huidveroudering, huidverslapping en pigment te verminderen.

 

peeling retinol salicylzuur fruitzuur puur

 

Voor wie is de TCA Peeling?
Geschikt voor het behandelen van recente littekens, anti-ageing, glycation, hyperpigmentatie en pigmentschommelingen. Het zorgt direct voor een liftend effect en stimuleert intensief de celvernieuwing. De verhelderende eigenschappen door de unieke combinatie van Arbutin en Magnesium geven geen aanhoudende roodheid na de behandeling.

Voor welke huid is de TCA een uitkomst:

 • Rimpels
 • Grove structuur (ook acne littekens)
 • Pigment vlekken
 • Zon beschadigde huid
 • Dunne huid
 • Afname elasticiteit
 • Vale (rokers) huid
 • ook geschikt voor de donkere huid

pHformula Skin Resurfacing

Gecontroleerde skin resurfacing stimuleert op een actieve manier celaanmaak, waarbij vervelling en irritatie wordt beperkt. Minimale downtime en maximaal resultaat! pHformula is dermatologisch ontwikkeld en behandelt op een succesvolle manier diverse huidproblemen, zoals huidveroudering, hyperpigmentatie, acne en chronische roodheid. Bij de pHformula Skin Resurfacing peelings worden er combinaties van zuren gebruikt, in verschillende levels. Dit is geheel afhankelijk van het huidprobleem en de wensen van de cliënt.

peeling retinol salicylzuur fruitzuur puur

Jessner Peeling

De Jessner peeling bestaat uit een combinatie van verschillende zuren bij elkaar. Het is een peeling om de huidstructuur te verbeteren en de kleur van de huid te egaliseren. Kleine pigmentvlekjes verdwijnen, grote poriën worden kleiner en de huid zal er iets strakker uit gaan zien doordat de huidfuncties worden geactiveerd. De Jessner Peeling komt tot in de diepere huidlagen en zal een minimale downtime hebben.

 

NIEUW: Retinol Peeling 6%

De Vitamine A zuur Peeling is een sterk huidverbeterend en huid verjongende peeling. Zorgt voor maximale huidvernieuwing op
alle huidproblemen. De Retinol Peeling 6% bestaat uit 6% Retinol gecombineerd met antioxidanten uit onder andere Calendula, Silybum Marianum, Olijf, en tocopherol (vitamine E). Retinol is nummer 1 van de huidverbetering. Het helpt om rimpels tegen te gaan en reeds zichtbare rimpels te vervagen. Retinol is zeer krachtig en werkzaam, en dus niet in winkels verkrijgbaar. Het kan daarom enkel worden ingezet onder begeleiding van een gespecialiseerd huidspecialiste.

Voor wie is de Retinol Peeling 6% geschikt:
De peeling is geschikt voor:

 • hyperpigmentatie
 • een rokershuid
 • een zonbeschadigde huid
 • huid met lijntjes en rimpeltjes
 • en bij het vervagen van acne littekens
 • en voor de huid die een enorme boost kan gebruiken

Tranexaminezuur Peeling – Me Line Pigment

De Me Line pigment behandeling is uniek door het ingrediënt tranexaminezuur. Het intensieve traject bestaat uit twee masker behandelingen en een ID micro needling behandeling. Bij dit traject dient u rekening te houden met algehele vervelling en het gebruik van intensieve thuis producten. Het resultaat is schitterend bij pigmentproblematiek maar ook bij huidverbetering zoals grove en vale huid met lijntjes en rimpels. Ook geschikt voor de huid met restacne en pigment-littekens. Meer informatie: Informatie Me Line Pigment

 

Hoeveel Peeling behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van de huidwens en de te gebruiken peeling geeft een kuurverband altijd het beste resultaat. Dat kan zijn 3-4 wekelijks achter elkaar tot om de maand een peeling. Ook één peeling behandeling geeft al zichtbaar resultaat. De huidspecialiste kan hierover informeren.

Hoe verloopt een Peeling behandeling?

De peeling behandelingen worden allen uitgevoerd na een uitgebreid intake gesprek met de huidspecialiste. Na de Observ huidscan zal samen met u een plan worden gemaakt alvorens de behandeling te ondergaan. Tijdens het aanbrengen en inwerken van de peeling kan de huid prikkelend, rood en vurig aanvoelen (afhankelijk welke peeling wordt gebruikt), dit neemt gedurende de behandeling snel af. Sommige peelings kunnen een downtime hebben, wat betekent dat de huid lichte roodheid en vervelling gaan vertonen na enkele dagen. De huid herstelt zich doorgaans snel zonder irritatie. Na een paar dagen kunt u wel wat last krijgen van vervelling, dit betekent dat de celdeling in gang is gezet met een nieuwe en gladdere huid als resultaat. De huidspecialiste neemt dit vooraf met u door. U krijgt van de huidspecialiste een nazorg formulier mee.

Waar moet ik rekening mee houden na een peeling:

De eerste week na een peeling altijd de zon vermijden en wij adviseren dagelijks een SPF product aan te brengen, dit om verkleuring van de huid tegen te gaan. Bij sommige peelings behoort een thuis set die ervoor zorgt dat het effect van de peeling thuis wordt versterkt.
Daarnaast mag u een week voor en een week na de behandeling geen retinol producten gebruiken. Tijdens zwangerschap en borstvoeding worden geen peelings uitgevoerd.

 

Eerste keer bij PUUR Huidinstituut? 

Plan een huidadvies gesprek met Observ 520x huidscan om de mogelijkheden voor jouw huid in kaart te brengen.