PUUR Huidinstituut is gespecialiseerd in de huidverzorging bij personen met kanker. Er is bewust gekozen voor deze specialisatie omdat deze ingrijpende ziekte naast lichamelijke en emotionele veranderingen, ook de huid en het uiterlijk kan veranderen. Hoewel het uiterlijk een klein onderdeel is van het gehele ziekteproces, blijkt het wel een essentieel onderdeel te zijn van hoe iemand zich voelt.

De huid heeft speciale aandacht nodig. Het is belangrijk om op de juiste manier om te gaan met de problemen die de ziekte en de medicijnen met zich meebrengen. Huid –en nagelveranderingen, haarverlies, droge en dunne huid of juist een acne-achtige uitslag, pigmentaties en het hand-voetsyndroom waarbij handen, voeten en vingertoppen rood en zeer gevoelig worden.

De huid kan namelijk niet alle behandelingen ondergaan, heeft specifieke aandacht nodig!

Tijdens de opleiding hebben wij geleerd welke behandelingen wel en welke niet mogen worden uitgevoerd en waar rekening mee moet worden gehouden. Natuurlijk behoort een aangepast make-up advies, met de juiste producten ook tot de mogelijkheden.

Een waardevolle aanvulling voor ons behandelaanbod, omdat we mensen graag zo optimaal mogelijk willen helpen.

Ook zijn wij als vrijwilliger aangesloten bij Stichting Look Good, Feel Better. Deze stichting stelt alles in het werk om mensen met kanker te steunen bij hun uiterlijke verzorging. Voorlichting, workshops in ziekenhuizen.

Neem voor meer informatie en het inplannen van een adviesgesprek contact met ons op!