Overbeharing kan op verschillende plaatsen op het gezicht en lichaam voorkomen en kan als zeer storend worden ervaren.

Het verwijderen van ongewenste haargroei kan door middel van hars of definitief ontharen door de huidtherapeute.

Definitief ontharen:

Er zijn tal van ontharingsbehandelingen maar weinig zijn zo effectief in definitief ontharen met de nieuwste generatie laser Spark Pro. Deze nieuwste laser methode kan worden gecombineerd met drie verschillende toepassingsmogelijkheden en is daardoor geschikt voor elk huidtype en haarkleur. Dus ook voor blond en grijs haar. In 90% van de gevallen zal de behandeling voor definitief ontharen aanslaan. Vaak zijn er meer behandelingen nodig als de ontharing als gevolg van hormonen (bv overgang) is ontstaan.

Deze manier van laser ontharen is veel veiliger en effectiever. Haar groeit in verschillende fases, er zullen daarom meerdere behandelingen nodig zijn om de overbeharing te verwijderen. Het aantal ontharings-behandelingen kan per gebied en per persoon verschillen. Haar dat behandeld is, zal niet meer terugkomen. Er kunnen echter wel slapende haartjes actief worden, bijvoorbeeld in de menopauze.

Harsen:

Harsen is het verwijderen van ongewenste haargroei op zowel het lichaam als het gezicht. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van hars wordt verwarmd. De warme, vloeibare hars word op de huid aangebracht en stolt direct. Nu zitten de haren in de hars vast en wordt de hars tegen de haargroeirichting in van de huid verwijderd. Hierdoor blijven de haartjes tussen de drie tot zes weken weg, dat verschilt per persoon.

Het voordeel van harsen ten opzichte van andere (tijdelijke) ontharingsmethodes is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Na gemiddeld drie tot acht weken komen de haartjes weer terug, maar zijn dan zachter en dunner dan voorheen.
Voor het harsen van het lichaam verwijzen wij u graag door naar een Wax salon.

 

Eerste keer bij PUUR Huidinstituut?  Plan een vrijblijvend en kosteloos huidadvies gesprek. Hierbij gaat u samen met de huidspecialiste, na de digitale huidscan, bespreken wat de beste mogelijkheden voor uw huid zijn. Wenst u direct een behandeling, kies dan voor “Nader te bepalen behandeling” in combinatie met een intake advies gesprek.