Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Deze massage is zeer geschikt als rimpel- en littekenbehandeling. Het is belangrijk dat de bindweefselmassage goed wordt uitgevoerd. De huidspecialiste past een speciale techniek toe, waarbij invloed wordt uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten (bindweefselcellen) waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en daarmee samenhangende versteviging uitwerkt.

Bindweefsel

Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Behandeling in kuurvorm

De bindweefselkuur kan worden ingezet bij behandelingen met zowel Valmont, Pascaud én Team Dr. Joseph producten. Al na één bindweefselmassage voor het gezicht behandeling is het resultaat zichtbaar. Voor optimaal resultaat zijn meerdere bindweefselmassages nodig. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld – meestal zes tot twaalf behandelingen. Een kuur bestaat uit een keer per week bindweefselmassage gedurende drie weken, met daarna een rustpauze van drie weken. Vervolgens weer drie weken, een keer per week behandelen. Wanneer nodig kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar twaalf behandelingen.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u uw dagelijkse bezigheden direct weer oppakken. Bij een behandeling in het gelaat kan de huid rood kleuren. Is dit het geval dan zullen wij dit voor uw camoufleren.

Na een aantal behandelingen ervaart u dat de huid gladder aanvoelt. Uw huid is steviger geworden en fijne lijntjes zijn sterk verbeterd. De behandeling heeft ook op benen en billen een gunstig effect bij mensen die last hebben van onrustige pijnlijke, snel vermoeide benen doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Intakegesprek bindweefselmassage

Wilt u weten of deze behandeling voor u een oplossing biedt? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. In sommige gevallen wordt een combinatie met een andere behandeling geadviseerd.

Resultaten van de behandeling:

 • De huid wordt strakker
 • Fijnere poriën
 • Betere huidstructuur
 • Minder lijntjes en rimpels
 • Strakkere contouren van gezicht
 • Positief effect bij acne

De bindweefselmassage helpt bij …

 • Verslapping van de huid
 • Wallen onder de ogen verminderen
 • Vermindering van neuslippenplooi
 • Een slechte doorbloeding (couperose)
 • Grauwe of rokershuid
 • Rimpels en fijne lijntjes

Eerste keer bij PUUR Huidinstituut?  Ervaar je mooiste huid, plan een Skin Experience
Tijdens de Skin Experience treat maken we kennis met jou, je huid en met je wensen. Samen met de huidspecialist start je, onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee, met het beantwoorden van gerichte vragen, we doen een uitgebreide huidscan en laten je huid de producten ervaren tijdens een korte facial. Uit deze Skin Experience volgt een huidtraject met behandeladvies in het instituut met de huidspecialiste en product advies voor thuis.