Micro Pigmentatie / Permanente make-up

Paul Zebregs, Micropigmentatie Specialist

Micro Pigmentatie / Permanente make-up is een uitkomst voor velen onder ons en is dan ook een veelgevraagde toepassing bij PUUR Huidinstituut. Met permanente make-up bent u verzekerd van een verzorgd uiterlijk op ieder moment van de dag. Op natuurlijke wijze worden accenten aangebracht op de juiste plaats en geheel naar wens wordt de kleur en de vorm bepaald. Uiteraard krijgt u eerst een uitgebreid adviesgesprek.

Een verzorgd uiterlijk op elk moment van de dag…….

Veel vrouwen herkennen zich in het probleem van een trillende hand tijdens het opmaken of dragen een bril, wat het opmaken lastiger maakt. Ook uitgelopen make-up, een onduidelijke lipcontour, geen of weinig wenkbrauwen of geen make-up tijdens het sporten en zwemmen behoren tot het verleden met permanente make-up.

Wat is Permanente Make-up?

Permanente make-up is een eeuwenoude manier om gelaatsuitdrukkingen te accentueren. Er wordt gewerkt met zeer geavanceerde apparatuur waarmee micropigmenten ingebracht worden in de lederhuid. De behandelingen worden uitgevoerd met een flinterdun naaldje en een hygiënische naaldmodule volgens GGD Richtlijnen. Deze behandeling wordt in 1 tot 2 fases aangebracht voor het perfecte resultaat. Voor de wenkbrauwen kan er gekozen worden uit meerdere technieken: schaduwtechniek, microblading, hairstrokes of hybridpigmentatie. De PMU behandeling worden uitgevoerd door Paul Zebregs, Micropigmentatie Specialist. Expert met jarenlange ervaring.

Hoe lang blijft de PMU zitten?

Door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht zal de pigmentatiekleur vervagen. De kleur zal 3 tot 5 jaar duidelijk zichtbaar blijven, afhankelijk van de behandelde plaats. De huid van ieder individu is anders, waardoor bij sommige mensen de pigmentatie zelfs langer zichtbaar blijft.

Bij een reguliere tatoeage gaat de naald dieper in de huid, het pigment raakt hierdoor ingekapseld door vetcellen. Vandaar dat een tatoeage voor altijd blijft zitten.

Is Permanente make-up geschikt voor iedereen?

– voor de vrouw die weinig tijd heeft om zichzelf op te maken
– voor de sportieve vrouw die géén uitgelopen make-up wil bijwerken.
– voor mensen die een allergie hebben opgebouwd voor traditionele make-up
– voor de vrouw die dunne of haast geen wenkbrauwen heeft
– voor de vrouw die smalle lippen, een kleine mond of geen mooie lipcontour heeft
– voor de vrouw die haar ogen elke dag weer wil laten stralen
– wanneer u slechtziend bent, bril of lensdrager, en u vindt het daardoor moeilijk om zelf make-up aan te brengen.
– het aanbrengen van een nieuwe tepelhof bij een borstreconstructie of het camoufleren van bijvoorbeeld littekens of een hazenlip.

Wanneer wordt PMU afgeraden?

Wij raden u af alcohol te gebruiken 24 uur voor de behandeling.

Tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode raden wij een behandeling af.

Hoe verloopt de behandeling

De permanente make-up expert zal eerst samen met u de vorm en de kleur bepalen. Wanneer deze volledig naar wens is zal door middel van het naaldje de kleur worden aangebracht. De totale behandeling duurt ongeveer 1 uur. Het aanbrengen van de pigmenten door middel van de naald zal ongeveer 20-30 minuten duren.

NAZORG

De genezingstijd van een micropigmentatie/PMU bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de pigmentatie absoluut noodzakelijk.

Behandel als volgt:

 1. Raak de pigmentatie zo min mogelijk aan met de handen.
 2. De pigmentatie 3 dagen droog houden van water, milk of lotions.
 3. Smeer de wond desgewenst (met een schoon wattenstaafje) in met de zalf die u van de behandelaar heeft meegekregen. Gebruik geen andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken.
 4. Niet aan de korstjes krabben! BELANGRIJK: Na de behandeling ontstaan er hele kleine korreltjes op de huid, dit zijn minuscule korstjes. Laat de huid dit zelf afstoten, u voorkomt zo een litteken en meetrekken van pigment wat in de huid zit.
 5. Breng in geen geval cosmetica aan op de behandelde huid gedurende de genezing.
 6. Was zo mogelijk de wond bij pigmentatie twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is. Dep de wond zo mogelijk na het wassen met een schone tissue voorzichtig droog.
 7. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon® of Betadine® op de wond.
 8. Draag geen pleisters of verband over de pigmentatie.
 9. Draag bij een pigmentatie geen strakke of vuile kleding op de wond.
 10. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
 11. Stel de gepigmenteerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de pigmentatie altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
 12. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

Wilt u meer informatie over onze behandelingen en/of wenst u een afspraak in te plannen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht via het digitale afspraakformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

In de AGENDA kunt u kijken wanneer Paul Zebregs weer aanwezig is bij PUUR Huidinstituut.