Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van enkele belangrijke overwegingen voordat je een afspraak maakt en ondergaat. Maar eerst wat is een koortslip eigenlijk?

 

koortslip gezichtsbehandeling huidspecialist schoonheidsspecialist huidtherapapeut herpes virus

 

Wat is een koortslip?

Een koortslip, veroorzaakt door het herpes simplex-virus (HSV), manifesteert zich als kleine, pijnlijke blaasjes op of rond de lippen en neus. Naast de ongemakken zoals pijn, ziek voelen en futloosheid voor de persoon zelf, is het belangrijk te realiseren dat het virus ook besmettelijk is, zowel voor de persoon met de koortslip als voor de huidspecialistes.

Wanneer is gezichtsbehandeling mogelijk bij een koortslip?

Een actieve koortslip, vooral tijdens het stadium van open blaasjes, is zeer besmettelijk. In dit stadium is het niet raadzaam om behandelingen in het gezicht uit te voeren, om te voorkomen dat het virus zich verspreidt naar andere delen van het gezicht.

Zodra de blaasjes korstjes zijn geworden, vermindert het risico op besmetting. Op dat moment kan een behandeling plaatsvinden, waarbij de huidspecialiste voor de zekerheid handschoenen draagt. De plekken met korstjes worden dan uiteraard met rust gelaten.

Wanneer is het veilig om gezichtsbehandelingen te hervatten bij een koortslip?

In het geval van een actieve koortslip is het niet mogelijk om in de eerste dagen behandelingen uit te voeren. Naarmate de koortslip vordert en zich korstjes vormen, en je weer fit bent, kunnen de behandelingen veilig hervat worden.

Bij PUUR Huidinstituut begrijpen we de noodzaak om voorzichtig te zijn en willen we de verspreiding van de koortslip voorkomen. Als je twijfels hebt of vragen over een aanstaande afspraak, aarzel dan niet om contact op te nemen. We kijken ernaar uit je weer te verwelkomen bij PUUR Huidinstituut zodra het veilig en passend is. Tot snel!

Liefs Edith,
Huidspecialistes PUUR Huidinstituut

edith naaijkens schoonheidsspecialist huidspecialist puur huidinstituut
Afspraak maken Prinsenbeek: KLIK HIER
Afspraak verzetten Prinsenbeek: stuur dan een mail naar: info@puur-huidinstituut.nl

Of bel naar: 076 – 888 38 07

Afspraak maken Oosterhout: KLIK HIER 

Afspraak verzetten Oosterhout: stuur dan een mail naar: info@puuroosterhout.nl

Of bel naar: 0162 – 785560

 

Edith Naaiijkens