Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid reageert vaak heftiger dan normaal op externe invloeden. Dit kan leiden tot symptomen zoals roodheid, jeuk, een branderig gevoel, en droogheid. Deze reacties kunnen worden veroorzaakt door genetische factoren, omgevingsinvloeden, voeding of stress. Het is belangrijk om de oorzaken van huidirritatie te herkennen.

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van producten?

Het gebruik van verkeerde, en te intensieve huidverzorgingsproducten kan problemen met een gevoelige huid verergeren. Vermijd producten met sterke parfums, alcohol, of agressieve ingrediënten. Kies in plaats daarvan voor producten die speciaal zijn ontwikkeld voor gevoelige huid waaronder aloë vera en niacinamide (vitamine B3).

 

Welke ingrediënten zijn goed voor de gevoelige huid?

Zoek naar kalmerende en hydraterende ingrediënten zoals niacinamide, ceramides, en hyaluronzuur. Deze ingrediënten helpen de huid te kalmeren, versterken de barrièrefunctie en behouden vocht. Vermijd te intensieve ingrediënten en zuren en kies hypoallergene producten.

 

Hoe verzorg ik mijn gevoelige huid?
Skincare routine met tips:

 

Resume:

De juiste huidverzorgingsproducten en routine kunnen helpen je gevoelige huid gezond en in balans te houden. Laat je adviseren door een huidspecialist voor persoonlijk advies, vooral bij ernstige gevoeligheid of allergische reacties.

 

Extra Tips

  • Test nieuwe producten op een klein stukje huid, bijvoorbeeld in je elleboogholte
  • Drink genoeg water voor interne hydratatie.
  • Overweeg een allergietest als je denkt dat allergieën je huidproblemen veroorzaken.
  • Voorkom teveel warmte en koude.

 

Met de juiste zorg kun je de uitdagingen van een gevoelige huid aan en streven naar een gezonde, stralende huid. Laat je ook altijd adviseren door een huidspecialist die gespecialiseerd in de gevoelige huid. De huidspecialistes en huidtherapeuten van PUUR Huidinstituut staan voor je klaar.

Bij PUUR werken de specialistes met diverse behandel technieken om de gevoelige huid weer in balans te krijgen, én te houden.

 

 

INFORMATIEVE TIP: lees ook de blog over niacinamide: Blog lezen klik hier

 

Liefs Edith,
Huidspecialiste en eigenaresse PUUR Huidinstituut & Het Online huidinstituut

edith Naaijkens puur huidinstituut huidexpert schoonheidsspecialist

Edith Naaiijkens