Klinkt het te mooi om waar te zijn? Nee hoor, deze dingen heb je allemaal in eigen hand en zijn makkelijk in te voegen in je dagelijkse routine. Als je er maar tijd voor vrij maakt!

 

1. Ga regelmatig de buitenlucht in

Beweging en buitenlucht zijn goed voor je huid! Daglicht voor vitamine aanmaak, zuurstof geeft een frisse teint, en ontspanning voor een ontspannen huid! Herken je dat? Na een wandeling, al dan niet met vriend of vriendin, heb je een frisse blos op je wangen, voelt je huid fris aan, en ziet er energiek uit! (Vergeet je SPF niet te smeren)

 

2. Beperk blauw licht van je computer en telefoon

Blauw licht heeft net als UV straling een negatieve werking op je huid. Het stimuleert foto-aging; veroudering door blootstelling aan licht. Langdurige blootstelling kan huidbeschadigingen veroorzaken, zoals kleurveranderingen, ontstekingen en een zwakker huidoppervlak. Daglicht is een van de #musthave voor een stralende en gezonde huid, het geeft energie en maakt vitamines aan in je huid. Echter teveel aan UV en blauw licht moeten vermeden worden, zijn kunnen schadelijk zijn voor je huid! 

 

3. Stop met suikers eten

Glycatie! Versuikering van de huid! De collagene en elastine vezels verharden door de suikers en er is sprake van verkleving van het bindweefsel in de huid. Door glycatie krijg je rimpels, veroudert je huid sneller en is het herstelvermogen van je huid minimaal. Meer lezen over glycatie van de huid in de beauty blog van huidspecialiste Bertine KLIK HIER

 

4. Gelukshormonen

Zorg voor geluksmomenten door je dag heen, je gelukshormonen zijn super voor je huid.

Oxytocine, je liefde hormoon
Serotine, hormoon van blijdschap
Endorfine, je pijnstillend hormoon
Dopamine, het hormoon van de beloningen

Dat doe je door te bewegen in buitenlucht, sporten, me-time, afspreken met vrienden, meditatie, zonlicht en knuffelen! En de stimulatie van je gelukshormoon heb je zelf in de hand door dagelijks dingen te doen voor jezelf, die je energie opleveren.

 

5. DIY Massage

Thuis kun je heel makkelijk zelf je huid stimuleren door een massage. Het ontspant direct, zorgt voor doorbloeding, geeft zuurstof aan je huid, een gezonde glow en al je skincare wordt nadien beter opgenomen! Maak er even tijd voor om gezicht en hals, en eventueel decolleté, mer strijkende en knedende bewegingen te masseren. en helemaal heerlijk om nadien een masker aan te brengen en even in de ontspannen modus te blijven!

Wist je dat een aanraking van de huid, al doe je het zelf direct je liefde hormoon aanmaken? Goed voor jezelf zorgen dus!

 

Tip: Download het gratis E-book bindweefselmassage KLIK HIER 

 

Volg je PUUR Huidinstituut al op social media voor nóg meer tips, blogs en beauty facts?

Liefs Edith,
Eigenaresse PUUR Huidinstituut & Het Online Huidinstituut (www.hohi.nl)

edith Naaijkens PUUR huidinstituut prinsenbeek oosterhout

 

 

 

 

Edith Naaiijkens