Retinol skincare routine voor thuis

Retinol is een krachtige werkstof voor zowel in de salon maar ook voor thuis! Deze krachtpatser is een anti-aging musthave! Ik neem je mee in wat Retinol is, wat het doet en waarom en hoe jij het toe kunt passen!

Wat is Retinol?

Retinol ofwel Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine. Vitamine A is belangrijk voor de opbouw van je haarvaten en daarom ook voor de gezondheid van de cellen. Retinol verhoogt de cel en huidvernieuwing. Hierdoor verhelderd pigment, verfijnen lijntjes, grove poriën en verstevigd de huid. Collageen en Elastine worden gestimuleerd waardoor het bindweefsel in je huid verstevigd. Dit maakt Retinol een krachtpatser bij anti-aging en huidverjonging.

Wanneer zet je Retinol in bij je huidverzorgingsroutine?

– Grove poriestructuur
– Fijne lijntjes en rimpels
– Verslapte huid
– Pigmentschade
– Rosacea
– Anti-aging, voorkomen dat de huid verouderd

retinol vitamine a puur huidinstituut

Wanneer retinol niet te gebruiken?

Omdat Retinol zo’n krachtige werkstof is zijn er ook huidtypen of situaties waarbij gebruik niet te adviseren is:

– Eczeem
– Een huid met een volledige disbalans, trauma en/of wondjes
– Tijdens de zwangerschap en/of borstvoeding
– Wanneer je in aanraking komt met een overmatige hoeveelheid UV-straling
– Niet in combinatie met andere zuren, zoals Vitamine C

 

Bij PUUR Huidinstituut, en dus ook in onze webshop www.hetonlinehuidinstituut.nl, hebben we verschillende soorten producten voor thuis met Retinol / Vitamine A. Ik zet mijn favorieten hier onder voor je op een rijtje:

Vita A creme pHformula

Vita A mask pHformula

pHformula ACTIVE

Pascaud Retinol ampullen 10 stuks 

Code A serum Pascaud

Re-Boost serum Pascaud

 

Skincare met Retinol toevoegen aan je skincare routine doe je zo:

Retinol, vitamine A, is een intensief en zeer waardevol ingrediënt die je `s avonds aanbrengt op je huid. In combinatie met zonlicht zal Retinol te heftig kunnen reageren, Better safe than sorry, `s avonds dus!

 

Let op! Retinol is een krachtpatser, een anti-aging musthave maar …

Omdat Retinol zo’n krachtige werkstof is dient het gebruik er van opgebouwd te worden. Ook kan Retinol in je skincare voor thuis roodheid, schilfering en droogte geven. Dit hoort bij dit ingrediënt maar het moet wel bij je huid passen, en je moet er op voorbereid zijn! Laat je eerst adviseren door een van onze huidspecialistes!

 

Retinol in het huidinstituut 

Wil je meer weten over het gebruik van Retinol in de instituut behandeling? Een ware boost van 6% retinol (enkel door gespecialiseerde huidspecialistes zoals bij PUUR Huidinstituut), lees dan de blog van mijn collega Huidtherapeute Tanja: https://puur-huidinstituut.nl/wat-doet-retinol-voor-je-huid/ 

 

Liefs Lieke,

lieke willems puur huidinstituut oosterhout

Huidspecialiste PUUR Huidinstituut

Lieke Willems