Bij PUUR streven we naar het allerbeste voor jouw huid. Een huidanalyse is daarmee onlosmakelijk verbonden voor het beste advies en resultaat van je behandelingen. Tijdens de huidscan krijgen we inzicht in verschillende huidlagen en kunnen we de zwakke en sterke punten van je huid bekijken.

Met de OBSERV 520X heeft PUUR Huidinstituut het allernieuwste concept in huis. Een professionele huidscan met de nieuwste technologieën. Wij kunnen nu dus met de allernieuwste technieken jouw huid in beeld brengen! Met de Observ zien we alle details van de huid die we niet kunnen zien met het blote oog.

 

observ huidscan puur huidinstituut

 

Voordelen van deze exclusieve Observ 520X huidscan:

 • We analyseren je huid op 8 verschillenden vlakken, waardoor een huidadvies op maat mogelijk is.
 • Je eigen huidrapport, direct in je mail!
 • Huidproblemen die zich in de toekomst kunnen gaan voordoen, kunnen we behandelen om dit te voorkomen. Denk aan: pigmentvlekken, verhoorning van de huid, haarvaatjes/couperose en een dehydratatie.
 • Product en behandeladvies op maat.
 • Altijd terug kunnen pakken naar een eerder moment om je huid te blijven beoordelen.

observ huidscan puur huidinstituut

Wat kunnen we zien tijdens deze huidscan?

 1. Daglichtmodus
  Het gezicht wordt verlicht met natuurlijk, zacht licht uit alle richtingen, waardoor er geen schaduw geworpen wordt en niet gefocust wordt op specifieke eigenschappen van de huid. Deze modus bied een duidelijk totaal beeld van de huiduitstraling en vormt de basis voor de volgende soorten licht tijdens de huidscan.

Wat zien we: diepe rimpels, wallen, steelwratjes, gerstekorrels, neus lippen plooi en verlies van stevigheid.

 

 1. Oppervlakkige textuur
  Dit licht geeft de textuur en ruwheid van de huid weer. Vroege tekenen van huidveroudering zoals fijne lijntjes, rimpels, zichtbare poriën en een onregelmatig huidoppervlak met ruwe plekken worden onthult, en helpen inzicht te krijgen in het microreliëf van de huid in haar geheel.

Wat zien we: zwarte mee-eters, fijne lijntjes, poriestructuur of een extreem droge huid.

 

 1. Pigmentatie
  Bij dit licht zie je oneffenheden in de tint van de huid. Hyperpigmentatie en verkleuring, dragen enorm bij aan de geschatte leeftijd van mensen. Hyperpigmentatie duid op plekken waar de huidpigmentatie oneffen is. Er zijn verschillen vormen van hyperpigmentatie. Veel voorkomende vormen zijn bijvoorbeeld: melasma, zonnevlekken en hyperpigmentatie ter gevolgen van ontstekingen.

Wat zien we: hyperpigmentatie, zonnevlekken, sproetjes, donkere kringen en oneffenheden in tint.

 

 1. Roodheid
  In dit licht komen micro vasculaire structuren en ontstekingen in de huid aan het licht. Roodheid heeft vaak te maken met een gevoelige huid en kan een ernstige chronische of tijdelijke zorg vormen. Roodheid komt voor als de natuurlijke barrière van de huid niet goed meer kan functioneren, waardoor vocht niet goed vastgehouden kan worden en irriterende stoffen de huid binnen kunnen dringen.


Wat zien we: ontstekingen, acné, couperose, rosacea, gesprongen haarvaatjes en bloedvaatjes.

 

 1. Parallel Polarised (glansreflectie)

Door de glansreflectie van het licht op de oppervlakte textuur van de huid worden fijnere textuurverschillen, de poriestructuur en beginnende rimpels duidelijk zichtbaar. Deze modus helpt ons als huidspecialistes bij de diagnose van huidaandoeningen die betrekking hebben op het microreliëf van de huid, terwijl verschijnselen in de diepere huidlagen naar de achtergrond verdwijnen.

Wat zien we: diepe rimpels, droogte lijntjes, zwarte mee-eters, ingezonken littekens, grove poriën, zeer droge huid, en een ruw onregelmatig huidoppervlak.

 1. Cross Polarised (matteren)

De oppervlakte glans word in deze modus onderdrukt, wat resulteert in een onbelemmerd beeld van de huidstructuur, vasculaire aandoeningen (roodheid), ontstekingen en pigmentvlekjes. De scherpen contouren van oneffenheden in de huid zijn bij dit licht goed te zien.

Wat zien we: ontstekingen, hyperpigmentatie, donkere kringen, roodheid (couperose, rosacea), gesprongen haarvaatjes, atopisch eczeem en psoriasis.

 

 1. UV-Licht
  De meeste oneffenheden in de huid worden veroorzaakt in de diepere huidlagen. Dit licht werpt een minimale onschadelijke dosis Uv-Licht op de huid, het Uv-Licht heeft een ander effect op bepaalde cellen, vaten en micro-organismen, wat leid tot herkenbare huidbeelden die afwijken van de omringende gezonde huid. Hierdoor worden afwijkingen in de opperhuid en diepere huidlagen onthult.


Wat zien we: bacteriën op de huid, te veel aan talg, en verstopte poriën.

 1. WOODS Licht
  Dit licht boost de verlichting van een woods lamp na. Blauw licht, met een korte golflengte, wordt weerkaatst door de lipides in de huid. Hierdoor ontstaat er een licht roze waas over gebieden waar de hydro-lipidenfilm dekt en de talgklieren actief zijn (vaak de t-zone en u-zone). Dunner wordende huid en pigmentatie worden ook zichtbaar.Wat zien we: pigmentafwijkingen zoals: vitiligo & hyperpigmentatie zoals melasma

 

observ huidscan puur huidinstituut huidtherapeut

 

Hoelang duurt een huidscan? 24 seconden! 

We starten het huidadvies gesprek altijd met een uitgebreide vragenlijst om wensen te bespreken, contra indicaties in kaart te brengen en te bespreken wat je misschien al doet of gedaan hebt. Dit natuurlijk altijd onder het genot van een kopje koffie of thee.

De huidspecialiste zal vervolgens uitleggen hoe de huidscan met Observ 520X werkt. Je plaatst de kin op de kin steun, kijkt naar voren en in 8 seconde worden 8 verschillende foto’s gemaakt. Dit herhalen we een keer voor het linker aanzicht, en ook voor het rechteraanzicht. In 3 keer 8 seconde hebben we dus een uitgebreide huidscan van jouw huid, die we samen zullen bespreken.

Er zal veel informatie gegeven worden over je huidconditie, huidproblemen die momenteel niet zichtbaar zijn en aandachtspunten. Na het bespreken van de foto`s krijg je een uitgebreid product -en behandeladvies. Dit wordt allemaal gebundeld en ontvang je na je afspraak in je mail. Je eigen huid rapport met daarin alle mogelijkheden voor de meest optimale en gezonde huid!

 

 

Ik hoop dat ik je wat meer inzicht heb kunnen geven in ons enthousiasme over de huidscan OBSERVE 520X.

Benieuwd naar hoe jouw huidconditie is? Onze huidspecialistes nemen je graag mee in een kijkje in jouw huid.

 

In Februari & Maart 2023 ben je welkom voor een vrijblijvend advies en gratis huidscan ter waarde van €27,50

afspraak inplannen Breda – Prinsenbeek:

KLIK HIER

Afspraak inplannen Oosterhout:

KLIK HIER

Hopelijke tot ziens bij PUUR!

Liefs Marijn de Jong
Huidspecialiste PUUR Huidinstituut

Meer info over de Observ Huidscan: KLIK HIER

Edith Naaiijkens