ZEVEN alternatieven voor botox en fillers!

Stralend ouder worden en jong blijven willen we allemaal. Echter verandert je huid constant, je collageen en celopbouw wordt minder met verslapping, rimpeltjes, dofheid en vlekjes als gevolg.

Tegenwoordig is een beetje hulp van botox en fillers heel populair en dat is al bijna net zo gewoon als een bezoek aan de kapper en de nagelstyliste. Zijn cosmetische ingrepen voor jou nog “een brug te ver”, “geen spuiten in mijn gezonde lijf” of kies je liever voor een natuurlijke manier om huidveroudering aan te pakken? Lees dan vooral verder, want er zijn genoeg alternatieven …

Het voordeel van botox en een filler is dat het snel resultaat geeft, een directe verbeteraar van je huid. Weg rimpels! Ik ben echter van mening dat alleen rimpelvulling en rimpelvermindering door botox en fillers niet voldoende is. Je huid is dan wel rimpelloos maar als je huid vaal, dof, verwijdde poriën heeft, vlekkerig en of droog is, zie je er toch nog vermoeid en ouder uit dan je eigenlijke leeftijd.

Aan jou de keuze; botox en/of fillers of gewoon kiezen voor de compleet natuurlijke methode, of een combinatie van de twee kan natuurlijk ook. Voordelen van de alternatieven zijn dat je structureel werkt aan huidveroudering, je houdt je huid actief en jong in de diepere huidlagen en zorgt ervoor dat je huid zichzelf blijft stimuleren en dus jong blijft!

En? klaar om verder te lezen?

Er zijn veel mogelijkheden om het verouderingsproces te vertragen en je huid te activeren, van milde peeling behandelingen tot intensieve laserbehandelingen, in onwillekeurige volgorde:

1. Peeling

Met een peeling zorg je ervoor dat je huid op verschillende huidlagen wordt gestimuleerd, ze verbeteren de hydratatie van je huid, stimuleren collageen en elastine productie en maken je huid egaler en dus minder oppervlakkige pigmentvlekjes. Fruitzuren (AHA, Alpha Hydoxy acid) zoals glycolzuur, lactic (melkzuur), ferulic acid en amandelzuur worden veel ingezet en verwijderen direct dode huidcellen en hebben zichtbaar effect op je huidbeeld. Voor een vettere huid wordt gekozen voor een BHA (beta Hydroxyacid) zoals salicylzuur. Dit werkt sterker op talgklierwerking en tot diep in de porie. Peelings dienen met regelmaat te worden ingezet op het effect te behouden. Ook TCA zuur peelings zijn populair. Deze worden door huidtherapeuten ingezet voor celvernieuwing en egalisatie van de huid. Deze peeling heeft echter wel een downtime (de tijd dat je huid zichtbaar moet “bijkomen” van een behandeling).

2. Micro Dermabrasie

Micro Dermabrasie is een populaire en veilige behandeling. Eigenlijk kunnen we deze behandeling onder het kopje peeling plaatsen omdat het dode huidcellen verwijderd, maar microdermabrasie werkt toch net even op een andere manier. Met veilige aluminiumoxide kristallen wordt je huid onder vacuüm gepolijst, geactiveerd en dode huidcellen verwijderd. Het stimuleert krachtige doorbloeding van deze huidlaag, zet aan tot huidstofwisseling en activeert de fibroblasten tot de vorming van collagene en elastine vezels. De huid herstelt en regenereert zichzelf als het ware van binnen uit. Het weefsel wordt strakker en steviger en het resultaat houdt aan. Hoe vaak je deze behandeling herhaalt is afhankelijk van je huidconditie. Maar 1 x per maand adviseer ik je zeker om je huid actief te houden van binnenuit! https://puur-huidinstituut.nl/behandelingen/crystal-polish-micro-dermabrasie/

3. Radio Frequentie

Mijn favoriete “huidverstrakkende” behandeling, een weldaad voor je huid, zeker in combinatie met een peeling. De apparatuur met radiogolven zetten energie om in warmte in je diepere huidlagen en triggeren daar de aanmaak van je fibroblasten, die op hun beurt de collagene en elastine vezels stimuleren tot aanmaak. Je triggert dus je eigen cellen om stevigere cellen te gaan aanmaken! Het voordeel is dat deze behandeling zeer prettig is en nadien geen tijd nodig heeft om te herstellen. In ons instituut werken we met Pascaud Wave RF. https://puur-huidinstituut.nl/behandelingen/wave-rf-radio-frequentie/

Technologieën komen samen bij Pascaud Contour. Radio frequentie wordt samengevoegd met LED, Laser en bindweefselmassage om niet alleen op versteviging te werken maar ook op huidcontouren, huidstructuur, verslapping en doorbloeding. Een mooi voorbeeld van 1+1=3!

4. MicroNeedling

Met MicroNeedling wordt er ín je huid gewerkt. Met naaldjes, op een rollertje of in een pen, worden in de diepte van je huid minuscuul kleine wondjes gemaakt waardoor je huid een signaal krijgt om weer gezonde en jonge cellen aan te gaan maken. Je huid regenereert van binnenuit, collageenaanmaak wordt gestimuleerd, en je huid wordt dus steviger en krachtiger. MicroNeedling werkt ook heel goed op acne littekens, vale huid en doorbloeding! Deze behandeling kun je inzetten vanaf je 25e om je huid ook jong te houden. Houd wel rekening met een downtime, je huid kan de eerste dagen rood zijn en de beste resultaten behaal je in een kuurverband. https://puur-huidinstituut.nl/behandelingen/micro-disk-needling/

5. Laser behandelingen

Huidverstrakking en rimpelvermindering kan bij een huidtherapeute door middel van intensieve fractionele (mijn favoriet van de lasermogelijkheden) laserbehandelingen. Verschillende handstukken zorgen met het lichtspectrum voor aanmaak in de diepte en dus een vermindering van rimpels. Houd er wel rekening mee dat de behandeling als pijnlijk kan worden ervaren en dat je de dagen na de behadeling rood bent.

6. Licht behandelingen

Ok, eerlijk is eerlijk, de resultaten van de ELT (Energising Light Therapy) lichttherapie halen het niet bij de andere behandelingen maar werken zeker op aanmaak van nieuwe en gezonde cellen. De kosten van deze behandeling liggen ook beduidend lager. Perfect om je huid extra te stimuleren, aan te vullen en te ondersteunen zoals bij een bindweefselmassage. De warmte van het licht heeft bovendien een erg ontspannen effect. En het voordeel, geen downtime.

7. Bindweefselmassage

Ben je niet van apparatuur maar heb je liever handcontact, dan is de manuele bindweefselmassage perfect voor jou! Na reiniging wordt je huid door middel van diepe knedingen sterk gestimuleerd, tot diep in je huidlagen, precies daar waar je huid het nodig heeft! De kendingen zorgen voor kneuzingen van je huidlagen en dat resulteert in verbetering aan -en afvoer van bloed en afvalstoffen, stimulatie van fibroblasten en dus verbetering van je huid. Op heel veel vlakken want bindweefselmassage is in te zetten bij huidveroudering zoals rimpels en verslapping maar ook bij acne, doffe vale vermoeide huid en zelfs bij een huid met roodheden. Pijnlijk? Ja soms wel, want waar verklevingen in je huid zitten zal het worden los gemaakt door middel van knedingen. Hoe vaak? Een kuurverband om de week is aan te raden en na die kuur om het resultaat vast te houden adviseer ik je elke vier tot zes ween een behandeling te ondergaan. Uiteindelijk ga je dit heerlijk vinden, en geniet je elke keer weer van het resultaat! https://puur-huidinstituut.nl/behandelingen/bindweefselmassage/

Ik hoor je denken, wat een hoop verschillende mogelijkheden. Welke van bovenstaande behandelingen is nou het beste voor mijn huid?

Ik, maar ook mijn collega huidspecialistes van PUUR helpen je graag bij de mooiste versie van jezelf, en staan voor je klaar. Voor al je vragen maar ook voor een huidadvies. Woon je niet in de buurt, dan doen we dat via beeldbellen, door middel van ons digitale huidadvies programma.

Mijn TIP: Botox-look-a-like skincare:
Pascaud | L.I.F.T. Facelift Cream €72,25

https://hohi.nl/product/pascaud-l-i-f-t-facelift-cream/

DAG CRÈME MET DIRECTE WERKING OP EXPRESSIE-LIJNTJES
Regestril® en Matrixyl3000® helpen de stevigheid van de huid op te bouwen. Lijntjes en rimpeltjes worden zichtbaar rustiger! Absolute Must Have! Facelift in een potje!
https://hohi.nl/product/pascaud-l-i-f-t-facelift-cream/

edith naaijkens puur huidinstituut

Liefs Edith

Senior Huidspecialiste,
Eigenaresse PUUR Huidinstituut Oosterhout & Prinsenbeek Het Online Huidinstituut

Edith Naaiijkens