FAQ

+
Wat is een gevoelige huid?
Een gevoelige huid reageert heftiger op invloeden van buitenaf dan de ‘normale’ huid. In dit geval is de huidbarrière vaak uit balans, waardoor het vatbaarder is en roodheid of ruwheid vertoont. De gevoelige huid kenmerkt zich door de dunne en fijne huidstructuur. Een gevoelige huid gaat vaak samen met een droge en/of vochtarme huid, omdat de beschermlaag is verstoord.

+
Hoe ziet een gevoelige huid eruit?
Een gevoelige huid ziet er vaak fragiel, rood en/of schraal uit. Ook kan de gevoelige huid branderig, jeukend of trekkerig aanvoelen. Ook kan de huid tekenen van droogheid vertonen, doordat de huidbarrière verstoord is.

+
Wat zijn de kenmerken van een gevoelige huid?
Een gevoelige huid ziet er vaak fragiel, rood en/of schraal uit. Ook kan de gevoelige huid branderig, jeukend of trekkerig aanvoelen. Ook kan de huid tekenen van droogheid vertonen, doordat de huidbarrière verstoord is.

+
De gevoelige huid kan bij iedereen voorkomen of opspelen. Het is niet afhankelijk van afkomst of huidskleur. Factoren die de huid gevoelig kunnen maken, zijn: erfelijke aanleg, klimaat(veranderingen), hormonen, onderliggende huidaandoening(en), verkeerd productgebruik, stress en/of ongezonde leefstijl.

Hoe ontstaat een gevoelige huid?

De gevoelige huid kan bij iedereen voorkomen of opspelen. Het is niet afhankelijk van afkomst of huidskleur. Factoren die de huid gevoelig kunnen maken, zijn: erfelijke aanleg, klimaat(veranderingen), hormonen, onderliggende huidaandoening(en), verkeerd productgebruik, stress en/of ongezonde leefstijl. Een gevoelige huid wordt soms door een huidaandoening veroorzaakt. Het kan ook een overgevoeligheid zijn voor een ingrediënt in cosmetica, een reactie op medicijngebruik of schommelingen van de hormonen. Ook seizoenswisselingen, stress, een ongezonde leefstijl en voeding kunnen een trigger zijn voor een gevoelige huid.

+
Wat is de beste behandeling gevoelige huid?
Een gevoelige huid heeft geen specifieke behandeling nodig. Ook is het niet direct noodzakelijk om hiervoor naar de huisarts te gaan. Het is echter wel belangrijk om de huid goed in balans te houden door de juiste verzorgingsproducten en behandelingen. Hierbij is het van belang om de huid weer terug in balans te brengen. Niet alle huidverzorgingsproducten en behandelingen zijn geschikt voor een gevoelige huid. Laat je goed adviseren door de huidspecialist of huidtherapeut.

+
Wat is de beste crème voor gevoelige huid?
Huidverzorging moet geschikt zijn voor de gevoelige huid. Vaak zijn dit hypoallergene en hydraterende producten die de huid kalmeren, de weerstand van de huid verhogen en huidbarrière weer in balans brengen. Het is belangrijk dat de producten geen irriterende en intensieve ingrediënten bevatten. Kies voor een product met niacinamide, ceramiden en hyaluronzuur. De meeste professionele huidverbeterende merken hebben een lijn ontwikkeld die is afgestemd op de gevoelige huid. Zo is Dr. K speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid of de huid die uit balans is. Daarnaast heeft pHformula een SOS-lijn ontwikkeld, die zelfs de meest gevoelige huiden weer in balans brengt. De huidspecialisten en huidtherapeuten bij PUUR Huidinstituut adviseren graag over de beste behandelmethodes en producten voor jouw huid.

+
Wat kan ik doen tegen een gevoelige huid?
Vermijd het gebruik van zeep.