In een paar minuten tijd is je huid weer helemaal happy. Een masker is een echte oppepper voor je huid en absoluut geen overbodige luxe.

Door een masker te gebruiken krijgt je huid altijd een betere doorbloeding, huidcellen worden actiever, houd je huid meer zuurstof vast en zo worden afvalstoffen sneller afgevoerd. En dan heb je nog de specifieke eigenschappen van het masker waarvoor je kiest, bijvoorbeeld hydratatie, anti aging, ontvetten of je huid ontdoen van teveel huidcellen.

Dus zet je telefoon uit, laat je bad vollopen en gun jezelf maar ook je huid een masker – rust moment.

Zeven redenen om regelmatig je huid te verwennen met een masker:

1. Je huidconditie verbetert direct. Je huid straalt direct na een masker.
2. Door je masker af te stemmen op je huid heeft het nóg meer resultaat. Kies dus voor een masker dat bij je huid past om ook echt het beste resultaat te krijgen. Of laat je adviseren door je huidspecialiste.
3. Zorgt voor een betere opname van je skincare. En dus haal je nóg meer uit je dagelijkse verzorging.
4. Gaat huidveroudering op lange termijn tegen. Door je huid tijdig extra verzorging te geven zorg je ervoor dat je huid actief blijft en dus niet indut. Houd je huid actief!
5. Vermindert zichtbare lijntjes en rimpels, ontdoet je huid van teveel huidcellen, talg op je huid neemt af en vermindering van onzuiverheden.
6. Ontspanning; Een masker heeft niet alleen een positief effect op je huid, maar ook op je geest. Neem even tijd voor jezelf en laat je masker intrekken terwijl je geniet van een warm bad of met een heerlijke kop thee op de bank. Relax!
7. Het versterkt de werking van je salonbehandelingen. Ga je regelmatig naar de huidspecialist, dan zorg je voor verlenging van het resultaat als je thuis je huid activeert met een wekelijks masker.
Maar welk masker kun je nou het beste kiezen? Hoe gebruik je het? Nieuwsgierig?
Lees dan snel verder …

Welk gezichtsmasker kun je het beste kiezen?

Ouderwordende huid – Lijntjes en rimpelvorming pak je aan met een masker die je huid gaat activeren, dan kan bijvoorbeeld met ingrediënten als Retinol . Denk ook aan doorbloedingsmaskers. Vergeet bij een ouderwordende huid vooral de hydratatie niet want hydraterende ingrediënten vullen je opperhuid op waardoor dat kleine lijntjes direct minder zichtbaar zijn.

Vette huid – Voor de vette huid kun je het beste kiezen voor maskers met daarin klei ingrediënten, maar ook niacinamide en salicylzuur. Het maakt je huid schoon tot in de poriën waardoor je huid matter wordt. Ook absorbeert het overtollig talg en onzuiverheden. Maskers met klei componenten worden bijna altijd hard. Heb je ook een vochtarme huid (jazeker, dat kan vet en vochtarm tegelijk. Let op vochtarm heeft niets te maken met een droge huid), voorkom dan indroging en meng je masker met een hydraterend crème masker.

Gecombineerde huid – Heb je een gecombineerde huid met een vettere T-zon dan gaan we multi-masken! Breng een klei/modder masker aan op de t-zones (voorhoofd – neus – kin) en breng een crème masker aan op de rest van het gezicht.

Normale huid – Ook als je geen specifieke problemen hebt wil je je huid zo houden. Preventief werken dus. Een normale huid is het meest eenvoudig want eigenlijk kan alles. Kies altijd voor een hydraterend masker en wissel af met exfoliërende maskers om je huid actief te houden.

Droge huid – Een droge huid vereist iets meer aandacht, een droge huid is uit balans en is dus vatbaar voor veel dingen. Kies bij een droge huid altijd voor een vlies of een crème masker. Het moet werken op je hydro-lipide film laag. Moeilijk woord, dit is je natuurlijke beschermlaag van je huid die weer in balans moet worden gebracht!

Huid met roodheden – een huid met roodheden noemen we congestieve huid. De huid is gevoeliger voor invloeden van buitenaf en de haarvaatjes in de huid kunnen er rood uitzien. Deze huid heeft bescherming nodig, weerstand moet worden verhoogd.

Ieder huidtype – Een exfoliërend masker verwijderd dode huidcellen. Teveel aan dode huidcellen geeft een vale huid en kan je poriën verstoppen. Gebruik dit masker niet te vaak, en laat je goed adviseren! Een goede dieptereiniging (peeling,scrub of lysing) die je wekelijks gebruikt volstaat ook voor een exfolierend effect.

Hoe gebruik je een masker?

Reinig je huid grondig voordat je een masker aanbrengt. Gebruik je foundation, dan raden we een dubbele reiniging aan om ervoor te zorgen dat de vettige substanties goed van je huid zijn en het masker beter haar werk kan doen. Wil je alles uit je masker halen, dan exfolieer je je huid alvorens het masker aan te brengen. Exfoliëren is het ontdoen van teveel aan huidcellen, zodoende werkt je masker op de juiste huidcellen.
Aanbrengen van je masker kan met je vingers of met een kwast. Een vliesmasker is natuurlijk ook heel makkelijk om aan te brengen. Laat het masker 15 tot 20 minuten inwerken en neem meteen een moment voor jezelf. Dubbel effect dus!
Het masker kun je met lauw-warm water verwijderen, je huid voelt nu schoon, verzorgd en glad aan en is klaar voor andere verzorging. Hoe vaak je een masker aanbrengt is afhankelijk van je huidtype maar minimaal 1 maal per week!

Weet je niet welk huidtype je hebt of welk masker geschikt is voor jouw huid? Dan nodigen we je graag uit voor een vrijblijvende huidadvies gesprek met digitale huidscan bij PUUR Huidinstituut!

ENJOY YOUR MASK & THE MOMENT!

MAANDACTIE: tot 31 maart 2020 10% korting op elk masker naar keuze