We hebben het vaak over de intensieve ingrediënten zoals Retinol, hyaluronzuur en vitamines in crèmes, over intensieve behandelingen als micro needling en microdermabrasie. Maar is de basis routine eigenlijk wel voor iedereen duidelijk?


Even terug naar het begin, je beauty routine voor thuis. Want daar start een mooie gezonde huid!

 

ZES STAPPEN:

1. Reinigen

2. Exfoliëren

3. Serum

4. Dagcrème

5. Nachtcrème

6. En wekelijks een masker om je huid extra voeding en hydratatie te geven

STAP 1: REINIGEN

Reinigen van je huid is het allerbelangrijkste onderdeel van je routine. Daar valt of staat je mooie huid bij. Het verwijderen van make-up, vetachtige stoffen, teveel aan bacteriën en alles wat van buitenaf op je huid zit, is zowel in de ochtend als in de avond het aller belangrijkste. Als deze stoffen op je huid blijven of niet voldoende worden verwijderd, dan zal je celstofwisseling slechter verlopen, je huid raakt verstopt, en al je andere skincare zal niet tot zijn recht komen. Het komt immers óp een laag vet, vuil en bacteriën te liggen! En kan dus niet haar werk doen wat het moet doen. Goede skincare is kostbaar dus jammer als je er niet het beste uithaalt toch?

Kies de juiste reiniging, geschikt voor jouw huid. Ik begrijp heel goed dat het lastig is om uit het grote aanbod het beste te kiezen. Ik raad je dus ook aan om je hier goed over te laten adviseren door een huidexpert. Wanneer een product té sterk reinigend is, kan het teveel van je huid barrière weghalen en je huid juist gevoeliger maken voor andere factoren. Haalt het te weinig weg, dan blijven er sporen achter en kan je huid verstoppen en onregelmatigheden geven. Hier drie reinigingen:

Pascaud Cleanser: https://hohi.nl/product/pascaud-cleanser/

PH-Formula Exfo Cleanse: https://hohi.nl/product/pascaud-cleanser/

Forlle’d re-purerance wash: https://hohi.nl/product/forrles-hyalogy-p-effect-re-purerance-wash/

reinigen huid pascaud cleanser puur

STAP 2: EXFOLIËREN is echt een must voor een zuivere, gladde en egale huid!

Je huid heeft doorgaans een cyclus van 28 dagen om van binnenuit tot uiteindelijk als schilfer/dode huidcel, je huid te verlaten. Het is een opschuifsysteem en hoe verder in het opschuiven, hoe doder en platter de cellen worden en er uitzien als schilfers die je huid verlaten. Normaliter zie je die dode huidcellen niet als schilfers, bij droge schilferige huid zijn ze helaas wel zichtbaar. Een teveel aan dode huidcellen geeft je huid een vale teint, een verdikt effect, je skincare kan er moeilijk doorheen en dus smeer je je crème op een dode huidcel die daarna snel eraf valt. Zonde van je kostbare skincare toch?

Door regelmatig te exfoliëren, het verwijderen van dode nutteloze huidcellen, houdt je je huid jong en fris, beter toegankelijk voor skincare en zuurstof, en bovendien zorg je voor een stimulerend effect op je microcirculatie en werkt dus diep in de huid aan huidverbetering. Én preventief werken op huidveroudering!

Soorten exfoliant

Een PEELING kennen we tegenwoordig in verschillende soorten en maten. Vroeger was een peeling, ook wel scrub genoemd, een gel/crème met korrels erin. Maar tegenwoordig kennen we nog veel meer exfolianten, peelings! Een peeling zonder korrels, ook wel een enzymatische peeling genoemd werkt op basis van enzymen. Deze enzymen lossen de dode huidcellen op, en spoel je er na het nareinigen af met water. Zie het als een packmannetje, die zo je dode huidcellen weg hapt.

Er zijn ook exfolianten met zuren, dit noemen we fruitzuren. AHA (alpha hydroxy acids) zoals melkzuur, glycolzuur, amandel zuur en salicylzuur is BHA (beta hydroxy acid). Zuren dringen dieper in de huid door, hebben hun eigen specifieke werking en verwijderen daardoor meer dode huidcellen. Én ook op een andere manier. Zo is Salicylzuur heel geschikt voor een huid met overmatige talgproductie. Met fruizuurpeelingen in het instituut, kun je huidproblemen zoals acné, rosacea, pigmentvlekken, mee eters en een grove porie structuur aanpakken.

Pascaud Salicyl Exfoliator: https://hohi.nl/product/pascaud-salicylic-exfoliator/

Team dr. Joseph Fruit Acid Peel: https://hohi.nl/product/team-dr-joseph-fruit-acid-peel/

Pascaud enzyme peel: https://hohi.nl/product/pascaud-enzyme-peel/

peeling scrub dieptereiniging puur huid

STAP 3: SERUM

Nu hoor ik je denken; “ik heb al een reiniging, dag én nachtcrème, moet ik dan ook nog een serum gebruiken?” Mijn antwoord is ja. Serums zijn dé paradepaardjes in je huidverzorging. Het is een dunne vloeistof met een hele hoge concentratie aan actieve werkstoffen, die direct door de huid worden opgenomen. Hoe hoger de concentratie werkstoffen, hoe intensiever de werking. Een serum kan heel mooi inspelen op specifieke huidproblemen, zoals een tekort aan hydratatie, pigmentvlekjes, roodheid en rimpels. Het is dus een geconcentreerde aanvulling op je crèmes.

Pascaud Code H Serum: https://hohi.nl/product/pascaud-code-h-hydraterend-serum/

Team dr. Joseph Energizing Serum: https://hohi.nl/product/team-dr-joseph-intense-energizing-serum/

Forlle’d Platinum serum: https://hohi.nl/product/forrled-hyalogy-platinum-essence/

serum forrled pascaud huid

STAP 4: DAGCRÈME

Elke ochtend brengen we onze dagverzorging aan, maar waarom eigenlijk? Als je huid gezond is, maakt ze voldoende vetten aan. Die vetten zorgen ervoor dat je huid soepel en gehydrateerd blijft. In de meeste gevallen is dat echter niet het geval. Als je huid uit balans raakt, raakt ook de productie van het talg uit balans. De huid word droger, geïrriteerd en kwetsbaarder voor vochtverlies. Dagcrèmes beschermen je huid overdag en kunnen naast hydrateren nog meer specifieke werkingen hebben zoals anti-aging, tegengaan van pigment, kalmeren van de huid of werken op puistjes en acné.

Elke dag een dagverzorging aanbrengen is dus zeker belangrijk, om ervoor te zorgen dat je huid in een goede balans blijft. Let hierbij wel op de juiste ingrediënten. Wanneer je namelijk de verkeerde producten gebruikt, kan je dagverzorging averechts werken.

Dagelijks een SPF over je huidverzorging is een must, het gaat namelijk huidveroudering door (zon)licht tegen, en voorkomt pigmentvlekken!

PH-Formula VITA C Cream: https://hohi.nl/product/phformula-vita-c-24-hour-cream-50-ml/

Pascaud 24 Hour Cream: https://hohi.nl/product/pascaud-24-hour-cream/

Team Dr. Joseph Well aging cream: https://hohi.nl/product/team-dr-joseph-daily-repair-well-aging-cream/

viatamine c dagcrème puur

STAP 5: NACHTCRÈME

Je huid ontspant en herstelt zichzelf `s nachts. Je dagcrème beschermt je huid gedurende de dag, en een nachtcrème helpt je `s nachts bij het herstellen van je huid. In de nacht verlies je ongeveer een kwart liter vocht, deste belangrijker dus om dat `s nachts aan te vullen waardoor je een goede ondersteuning hebt voor het herstelproces. Door dit huidproces komen er afvalstoffen óp je huid en dat is dus waarom het zo belangrijk is `s ochtends te reinigen.

Een nachtcrème bevat meer voedingsstoffen dan een dagcrème en bevat daarnaast ook vaak voedende, verzorgende en vocht regulerende ingrediënten. Nachtcrèmes bevatten meer oliën en andere voedende bestanddelen, daarom zijn deze crèmes vetter of romiger.

Pascaud DNA Cream: https://hohi.nl/product/pascaud-dna-cream/

Forlle’d Platinum Cream: https://hohi.nl/product/forrled-hyalogy-platinum-face-cream/

Valmont Regenera ll: https://hohi.nl/product/valmont-prime-regenera-ii/

pHformula VITA A 24 Hour Cream 50 ml: https://hohi.nl/product/phformula-vita-a-24-hour-cream-50-ml/

nachtcrème puur huid huidexpert

STAP 6: MASKER, wekelijks een intensieve boost voor je huid!

Niet alleen een boost voor je huid, maar natuurlijk ook voor jezelf. Maak er een relax moment van, met een boekje of even ontspannen in bad. Een masker heeft in vergelijking tot crèmes meer actieve werkstoffen, vitamines en voedingsstoffen en zorgen dus voor een sneller resultaat. Ze zorgen voor een extra barrière op de huid waardoor de werkstoffen uit het masker beter worden opgenomen. Gezichtsmaskers zorgen voor een snelle hydratatie van je huid, verbeteren de huidstructuur en pakken huidproblemen snel aan. Én, het allerbelangrijkste: Door 1 keer per week een masker aan te brengen, zorg je ervoor dat alle andere werkstoffen uit je huidverzorging beter worden opgenomen!

Hydraterend: Pascaud Hydrating Mask: https://hohi.nl/product/pascaud-hydrating-mask/

Anti-Aging: Valmont Prime Renewing Pack: https://hohi.nl/product/valmont-prime-renewing-pack/

Kalmerend: pHformula VITA B Vibrance Boost Mask 50 ml: https://hohi.nl/product/phformula-vita-b-vibrance-boost-mask-50-ml/

Zuiverend: Team Dr. Joseph Deep Purifying Facial Mask 50 ml: https://hohi.nl/product/team-dr-joseph-deep-purifying-facial-mask/

masker team dr jospeh puur natuur vegan

En…? Klopt jouw dagelijkse beauty routine? Of vereist die nog wel enige aanpak?
Voor vragen mag je mij of mijn collega huidspecialistes altijd even bellen of mailen: info@puur-huidinstituut.nl

Bij PUUR Huidinstituut ben je ook altijd welkom voor een vrijblijvend en kosteloos huidadvies gesprek om je huid samen met de huidexpert onder de loep te nemen. Met een digitale huidscan en een passend advies!

Liefs van mij!

 

marijn puur huidexpert

Marijn de Jong,
Huidspecialiste en locatie manager locatie PUUR Huidinstituut Oosterhout

Marijn de Jong