Ik ben jaloers op mijn hond, die gaat liggen en slaapt! 

 

Lig jij ook regelmatig wakker?

Zoals ik pas al vertelde op Facebook en instagram; Slapen is echt mijn hobby. Ik ben er alleen niet zo goed in! Ik kan uren wakker liggen, meestal omdat ik druk ben in mijn hoofd en vol zit met goede ideeën. Wat gebeurt er dan als ik dan `s ochtends in de spiegel kijk?

Schrik effect! 

Na een slechte nachtrust is mijn huid dof, zijn lijntjes en rimpeltjes duidelijk zichtbaar en is mijn huid trekkerig. Bovendien heb ik wallen onder mijn ogen. Overdag heb ik dan minder focus, ben vermoeid en stressgevoeliger. Herken je dat?

Natuurlijk stop ik op tijd met het gebruiken van blauw licht zoals tv en telefoon. `s Avonds loop ik een flinke ronde buiten met de hond en neem ik een ontspannen bad. Maar toch, het is zo vervelend om wakker te liggen.

Want `s nachts heb je maximaal huidherstel, kom je bij van de dag, en wordt je huid weer klaargestoomd voor een nieuwe dag vol prikkels van buitenaf.

Slaap jij ook slecht? Lees dan door onder deze interessante afbeelding …

 

Circadiaanritme is wereldwijd bekend als het 24 – uurs ritme ofwel je biologische klok!

Het regelt je slaap, het wakker worden, je hormonen, je temperatuur en je hartritme. De klok vertelt je lichaam hoe laat het is en wat het moet doen. Actief zijn of juist in de slaapmodus gaan, bloeddruk omhoog of juist omlaag.
Je lichaam weet op elk moment wat er gedaan moet worden, knap he!

Er zijn veel redenen te bedenken waarom er iets mis gaat in dit ritme, en hiermee dus je eigen klok saboteert. Bijvoorbeeld als je té laat naar bed gaat, of te laat opstaat. En hoe voel je je met een jetleg?

In de afbeelding hierboven zie je dat alle processen zijn verbonden aan tijdsblokken. Kijk er maar eens op je gemak naar!
Als er een verstoring is in dit ritme, vaak door invloeden van buitenaf, kan er van alles gaan gebeuren; vermoeidheid, verminderde prestaties, gewichtstoename, verminderde weerstand.

Voor je huid heeft een verstoring van het circadiaanritme ook gevolgen:

– vroegtijdige huidveroudering
– vermindering natuurlijke bescherming
– vertraging huidherstel in de nacht
– verminderde opname van vitamine D

Je ziet vaak melatonine voorbij komen in het ritme. Melatonine is een hormoon dat je aanmaakt wanneer je gaat slapen, wanneer het donker wordt. Cortisol daarentegen is een hormoon dat wordt aangemaakt als je wakker bent, en energie nodig hebt!

 

Explosief stijgende cijfers van Nederlanders die niet goed slapen, concentratie problemen hebben en kampen met stress gerelateerde klachten.

Een impact op je functioneren maar ook op je huid. Ik heb me verdiept in dit ritme maar de echte expert is Mardge Pascaud, zij heeft me deze kennis toegereikt. Mardge Pascaud heeft na twee jaar onderzoek een concept ontwikkeld dat met drie producten het bioritme kan reguleren, waardoor vanzelf meer ontspanning en rust in de huid ontstaat en dus een mooier huidbeeld wordt bereikt. Ontspan je mooi!

Drie unieke producten die `s nachts zorgen voor betere nachtrust, beter huidherstel en overdag meer rust en een betere focus biedt.

Circadian Cream: een nachtcrème die je huid herstelt, helpt bij de aanvulling van vitamine D, een anti-aging activator bevat én zorgt voor een optimale nachtrust. Een echte aanrader.

Circadian Stick: deze stick draai je open en plaats je naast je bed, zo dicht mogelijk bij je in de buurt. Met een lavendel geur om te kalmeren, stress te verminderen en een diepe slaap te bevorderen.

Circadian Caps: capsules voor inwendig gebruik, in te nemen een uur voor het slapen gaan. Bevat melatonine, slaapmutsjeskruid en vitamine B1 en B6. Voor meer rust, minder stress en verbetering van de slaapkwaliteit. Ook ideaal als je veel reist en tijdsverschillen hebt!

Ik heb deze producten al mogen gebruiken én ervaren, en ben enorm enthousiast. Ik slaap een stuk beter, heb meer rust in mijn lijf, én in mijn hoofd!
Ik sta ’s morgen op met een mooiere versie van mezelf! 

 

Liefs Edith,
Huidspecialiste en eigenaresse van PUUR Huidinstituut & Het Online Huidinstituut

edith Naaijkens PUUR huidinstituut prinsenbeek oosterhout

Edith Naaiijkens