Moisturizer, stap 3 in je skincare routine.

Maar wat is een moisturizer en waarom is het zo belangrijk voor je huid?

Moisturizen staat voor niks meer of minder dan voor het hydrateren van je huid. Een moisturizer zorgt er voor dat je huid voldoende vocht binnenkrijgt en het vocht ook vast kan houden doordat het de huid barrière hersteld. De huid barrière is een laagje in de huid die er voor zorgt dat je huid beter beschermd is voor invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld: UV-straling, fijn stoffen, bacteriën en make-up.

Wanneer een huid niet voldoende vocht in zich heeft kan dit meerdere complicaties met zich meebrengen: En huid met een vochttekort noemen we ook een gedehydrateerde huid!

  • de huid verouderd,
  • je krijgt sneller rimpeltjes en fijne lijntjes,
  • de huid droogt uit waardoor een eczeem of droge geïrriteerde plekken ontstaan,
  • de huid voelt oncomfortabel door een trekkerig gevoel maar ook kan er eventueel een acne ontstaan.

Een vette huid, en toch vochtarm!

Nu hoor ik je denken: ‘’Dat is gek, als je last hebt van acne heb je toch een vette huid?’’ Ook een vette huid moet je goed hydrateren met de juiste moisturizer! Er is namelijk een verschil tussen een droge of een vochtarme huid. In je huid zit een soort graadmetertje die je vocht/vet balans in de peiling houd. Bij een droge huid heb je een tekort aan vet, talg dus en bij een vochtarme huid, de naam zegt het al, een tekort aan vocht.

Wanneer je huid een vocht tekort heeft gaat hij meer vet aanmaken om zichzelf soepel te houden, wat er voor kan zorgen dat je last krijgt van acné. Je huid kan dus vet maar tegelijkertijd vochtarm zijn!

Wanneer een huid niet voldoende gehydrateerd is, vochtarm dus, kan het niet voldoende collageen en elastine aanmaken. Dit zorgt er voor dat het matrasje in je huid niet meer goed stevig is, waardoor rimpels en fijne lijnen ontstaan. De huid goed hydrateren zorgt er dus wel degelijk voor dat je huid minder snel verouderd!

Omdat geen enkele huid hetzelfde is heeft natuurlijk elke huid ook weer een andere moisturizer nodig! Om te weten welke moisturizer het beste bij jouw huid past zou ik je adviseren om hiervoor contact op te nemen met een van onze huidspecialistes. Die kan dan samen met jou kijken welke moisturizer het beste bij jou past!

 

Een paar van mijn favoriete moisturizers op een rijtje:

 

pHformula Vita D 24 hour cream 
– Forlle`d Basing Emulsion
Valmont Moisturizing Booster Serum met pipet
Pascaud Hydrating emulsion
Pascaud UV Defense: een volwaardige hydraterende anti – aging crème met SPF
Repair en hydrate Dr. K

Allemaal te koop op ons online huidadvies platform: Het Online Huidinstituut | www.hohi.nl

Tip!: Drink minimaal 1,5 liter water per dag! Wanneer je je lichaam en dus ook je huid van binnen uit niet voldoende hydrateert, kan het ook geen vocht vast houden. Drink dus voldoende water zodat het vocht in je crème ook echt tot zijn recht komt!

Liefs Lieke,
Huidspecialiste PUUR Huidinstituut Breda – Prinsenbeek & Oosterhout

lieke willems puur huidinstituut oosterhout

Lieke Willems