De plaats van je puistjes en onzuiverheden in je gezicht…

Puistjes en onzuiverheden zoals mee-eters blijven een veelvoorkomend maar vooral erg storend fenomeen. De plaats waar de puistjes zich bevinden kunnen je al iets vertellen. Natuurlijk is dit niet bij iedereen het geval maar dit is wel een goede leidraad.

  1. Kin en in de hals: Deze zone van je gezicht wordt gelinkt aan je hormonen, dus ben je ongesteld of gestrest, dan zou je kin onder de puistjes kunnen zitten. Zorg er dan voor dat je genoeg water drinkt en voldoende slaapt.
  2. Slapen: Onzuiverheden op je slapen kan een teken van dehydratie zijn, dat wil zeggen een vochttekort. Je lichaam, en dus ook je huid is toe aan meer vocht. Drink meer water of kruidenthee. Probeer bovendien te minderen met zout en cafeïne.
  3. Voorhoofd: Als je puistjes op je voorhoofd voorkomen, heeft dit waarschijnlijk iets te maken met je voedingspatroon. Laat op de avond nog een chips of andere vette dingen gegeten? Voeding met veel verzadigde vetten gegeten? Dan kan dit leiden tot onzuiverheden en dus ook puistjes op het voorhoofd. Draag je een helm voor brommer of motor? Dan kunnen de bacteriën in de rand de oorzaak zijn.
  4. Wangen: Jazeker, dit zou kunnen komen door je telefoon. Door het vele gebruik van je telefoon, deze zit deze namelijk vol bacteriën! Bij het bellen houdt je deze tegen je wang en hierdoor komt het vuil allemaal op je gezicht terecht. Echter dat is natuurlijk niet de enige oorzaak. Het kan bovendien komen doordat je te veel vlees eet of zou moeten minderen met zuivel en suiker. Ook zouden rokers vaker last hebben van puistjes op de wangen.

Regelmatig last van puistjes en wil je dit voorkomen? Probeer zo goed mogelijk gehydrateerd te blijven door veel water te drinken, eet meer groenten, eet minder suiker en houd je gezicht schoon.

BEAUTY ROUTINE:
Dagelijks twee maal je huid reinigen is echt een must! Zorg ervoor dat je reinigingsproduct is afgestemd op jouw huidtype. Een verkeerde reiniging kan je puistjes erger maken, en dat willen we natuurlijk niet! Laat je goed informeren door een huidspecialiste. Een juiste hydraterende crème voorkomt een vochtarme huid en beschermt!

Heb je echter structureel last van ontstekingen, puistjes en mee-eters dan spreken we van acné. Hiervoor is een aangepaste verzorging en eetpatroon erg belangrijk. Een behandeltraject bij de huidspecialiste zorgt voor een goed gereinigde huid zodat acné niet kan verergeren. https://puur-huidinstituut.nl/

 

Meest verkochte producten bij het aanpakken van acné:

  1. Stip puistjes en ontstekingen aan met de Eliminate stick van Pascaud. Hiermee voorkom je dat bacteriën kans krijgen om je acne te verergeren. https://hohi.nl/product/pascaud-eliminate-stick/ 
  2. Zachte emulsie / crème die puistjes en vlekjes elimineert en de huid zuivert. Best seller door de effectieve werking! https://hohi.nl/product/pascaud-eliminate/
  3. Diep reinigende peeling gel die de huid reinigt tot diep in de poriën. Hoge dosis salicylzuur, dus gebruik opbouwen! https://hohi.nl/product/pascaud-salicylic-exfoliator/

Wil je deze producten testen? Vraag gratis een acné set met samples aan om de producten thuis te proberen! Vul onderstaande gegevens in, en we sturen het gratis naar je toe!

https://hohi.nl/huidadvies/

Neem contact op

Edith Naaiijkens