9 MANIEREN OM JE KIND HIERMEE TE HELPEN

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ae3aa8aa-ef4c-4eef-a46e-01f29a595e09-1024x1024.jpg

Acne is een vervelend en veel voorkomend huidprobleem en komt in puberjaren veel voor.

Wist je dat je als ouder je kind kunt helpen met minimaliseren van de puistjes, onzuiverheden, ontstekingen en acne!

Hoe? Dat ga ik je vertellen!

1. Voeding
Help je kind met gezonde voeding te eten. Stimuleer om groente te eten en veel water te drinken. Suikers, koolhydraten en vetten verergeren veelal de ontstekingen. Haal het snoep, chips en bewerkte voeding niet in huis, des te kleiner is de verleiding.

2. Pulken, knijpen en krabben
Vaak zit je kind onbedoeld aan de huid. Dat zorgt voor bacteriën die de huid doen ontsteken. Geef ze een steuntje in de rug als ze veel krabben, attendeer ze vriendelijk op het krabgedrag, of zorg voor afleiding. En laat ze regelmatig de handen wassen. En moeders, ga niet zelf uitknijpen, laat dat aan de huidexpert over. Mocht er toch een storend wit kopje zitten dat je weg wilt hebben, pak dan een steriel naaldje en prik het in zodat het talg kan afvloeien. Knijpen, vooral verkeerd knijpen, veroorzaakt ontstekingen in de diepte en verergert dus het genezingsproces.

3. Reinigen!
Ook avonds laat is reinigen heel belangrijk. Heel makkelijk om zo het bed in te ploffen. STOP: een gezonde zuivere huid start bij het dagelijks reinigen. Zet de cleanser in het zicht, met de juiste Moisturizing ernaast! Herhaal het nut van het gebruik, ook ‘s ochtends. Want in de ochtend bevat de huid alle afvalstoffen van de huidprocessen van de nacht.

4. Telefoon en helm
Denk ook aan het zuiveren van de telefoon. Is je kind een beller, dan extra want dan zit die telefoon aan wang geplakt. Brommer of scooter rijder, was regelmatig de helm van je kind. De drukplekken veroorzaken bacteriegroei en dus ontstekingen.

5. Slaap voldoende
Dat zeg je vast en zeker vaak zat tegen je kind. Maar het is zó belangrijk! Goed en voldoende slapen is goed voor de hormoonhuishouding, die op hun beurt weer zorgen voor goede lichaamsprocessen, en dus ook aan een mooie gezonde huid. Vervang wel om de dag kussensloop! Vetten, zweet, bacteriën hopen zich op in de stof en zorgen voor ontstekingen en onzuiverheden!

6. Steun ze, straf ze niet! Het ligt echt niet altijd aan weinig hygiëne en slecht eten. Ook genetische factoren en hormonen zijn grote triggers!

7. Make-up
Heb je een dochter die haar puistjes en onzuiverheden het liefste bedekt met Make-up? Zorg dan voor kwaliteit! Veel merken verstoppen juist de huid, wat de acne klachten verergeren. Zorg voor een mineraal poeder foundation. Kom je er niet aan uit, laat je dan informeren door een huidexpert.

8. Acne brengt vaak ook onzekerheid en schaamte met zich mee. Geef ze je steun, help hen en laat de huidexpert helpen.

9. En heel belangrijk, stimuleer je kind om een afspraak in te plannen bij een gespecialiseerde huidexpert om de huid op een goede manier uit te reinigen en te voorkomen dat het verergert.

Wist je dat je de acne en litteken behandelingen (gedeeltelijk) vergoed krijgt van de zorgverzekeraar?

We stellen graag een behandeltraject samen, begeleiden hem of haar nauwkeurig en zorgen rustige en egale huid!

Mocht je interessante Skincare tips willen, lees dan vooral verder!

Reinigen van de huid!

Twee maal daags je huid reinigen is de basis van een mooie huid! Onmisbaar bij onzuivere huid met ontstekingen.

https://hohi.nl/product/team-dr-joseph-purifying-cleansing-gel/embed/#?secret=uNaYGX2tagreinigingsgel, 100% natuur!

https://hohi.nl/product/pixi-glow-mud-cleanser-135ml/embed/#?secret=Gh8MCMjwoGReinigen met modder!

https://hohi.nl/product/pascaud-cleanser/embed/#?secret=6b7eJaKcUFEen van de Best Sellers onder de reiniging.

Exfoliëren van de huid!

Met exfolieren haal je het teveel aan dode huidcellen weg, daardoor minder kans op verstopping van de talgklieren en andere skincare is deste effectiever!

https://hohi.nl/product/pascaud-salicylic-exfoliator/embed/#?secret=mT9Ec3fbjfACNÉ BEST SELLER, door hoge gehalte salicylzuur

https://hohi.nl/product/pixi-glow-peel-pads-60pads/embed/#?secret=VykG82XeMBMakkelijke manier om je huid te ontdoen van dode huidcellen en vetachtige stoffen

https://hohi.nl/product/team-dr-joseph-fruit-acid-peel/embed/#?secret=Nst3tzD5tVOp een 100% natuurlijke wijze exfolieren!

Hydrateren en beschermen van de huid

Bescherm de huid tegen vochtverlies en voorkom indringen van schadelijke stoffen van buitenaf. Zorg dus voor een shield dat je huid beschermd!

https://hohi.nl/product/team-dr-joseph-daily-purifying-facial-cream/embed/#?secret=tv9vU4cB7FHydraterend en beschermend, 100% vegan skincare

https://hohi.nl/product/pascaud-eliminate/embed/#?secret=gd28P7alM5Pakt ontstekingen en roodheid direct aan!

https://hohi.nl/product/pascaud-eliminate-stick/embed/#?secret=4IzwUpVQqTLokaal aanstippen van ontstekingen doe je met de Eliminate stick! Heel effectief!

Werken aan je huid van binnenuit!

Door het gebruik van voedingssupplementen ondersteun je je licham én huid van binnenuit. Alles wat je huid nodig heeft om te detoxen, te ontgiften in één schepje poeder per dag!

https://hohi.nl/product/cellics-cell-pure-lets-detox/embed/#?secret=9ujFDytpSkDetox voor je huid!

Heb je vragen over acné of puistjes, de huidexperts staan klaar voor al je vragen. Online en in de huidinstituten!

Liefs Edith
Senior Huidspecialiste & eigenaresse PUUR Huidinstituut en Hohi.nl

Edith Naaiijkens