Voedingssuppletie: want een gezonde binnenkant, is een stralende buitenkant!

De laatste jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan om huidproblematiek tegen te gaan of te verhelpen. Er wordt dus ook steeds meer bekend over het feit dat hersenen, huid en darmen met elkaar samenwerken. Iets waar ik als huidspecialiste volledig in geloof. Een voorbeeld om het duidelijk te maken: je bent zenuwachtig voor je presentatie, dit zorgt voor stress en gedachtes in je hoofd, vervolgens krijg je buikpijn en daarna krijg je last van rode vlekken in je hals. Voilà! Duidelijker kan bijna niet toch?

Ik ben er écht van overtuigd dat we soms verder moeten kijken dan alleen maar naar de buitenkant. Ik ga je in deze blog uitleggen waarom ik zo achter de combinatie van voedingssupplementen en huidverzorging sta, en zal je meer vertellen over mijn favoriete supplementen.

 

Samenwerking tussen huid, hersenen & darmen


Als je weet dat hersenen, huid en darmen met elkaar samenwerken, dan wordt het misschien al logischer waarom voedingssuppletie zo belangrijk is. Laat ik daarbij wel zeggen, je persoonlijke gesteldheid heeft daar natuurlijk ook mee te maken. Als je niet lekker in je vel zit, haalt het smeren van een crème dat probleem natuurlijk niet weg. En je darmen, van een lesje yoga worden die natuurlijk niet ineens beter, en zeker niet als je darmflora verstoord is. Door suppletie in onze routine toe te voegen, kunnen we de cellen in darmen, hersenen en huid gezonder maken en huidproblematiek voorkomen. De combinatie van een goede mindset, gezonde leefstijl en eetpatroon, goede cosmetica én ondersteunende suppletie geven een stralende huid!

 

1+1=3!

Huidproblematiek zoals acné, rosacea en eczeem maar ook zeker huidveroudering komen vanuit de binnenkant van je lichaam, en niet altijd vanaf de buitenkant. Aan de buitenkant kunnen we dit met de juiste werkstoffen en behandelingen zeker verminderen, maar als het probleem aan de binnenkant zit, zullen we dit dus ook vanuit de binnenkant aan moeten pakken. Zorg dus voor de juiste suppletie aan de binnenkant, en de juiste huidverzorging aan de buitenkant, dit is mijn recept voor een gezonde en stralende huid! En eh, niet vergeten te relaxen natuurlijk!

 

Mijn recept voor een gezond lichaam en mooie huid:


Dr. K CellReverse NucleoCollagen: voor het aanvullen van nucleotiden en collageen.
Een supplement dat je darmen hersteld, tekorten aan nucleotiden aanvult en je huid zal verjongen! En wat zo leuk is; van dit supplement word je écht gelukkiger. Gezonde darmen sturen namelijk een prikkel naar je hersenen waardoor oxytocine word aangemaakt, en dat is ons gelukshormoon: gelukkige darmen zijn gelukkige hersenen, wat zorgt voor een gelukkige jij!

Daarnaast zorgt de ontstekingsremmende en anti-oxidante werking van dit supplement voor een gezonde en stevige huid.

https://hohi.nl/product/dr-k-cellreverse-nucleocollagen-300-gr/

 

Dr. K CellReverse  RENOVO’Biotic: pre en probiotica in één!


Dit supplement is uniek geformuleerd door 4 probiotische stammen, gecombineerd met selenium en zink voor een anti-oxidante werking. Deze 4 probiotische stammen zijn zorgvuldig verkozen waardoor ze je maagzuur overleven. Dit is een echte musthave als je last hebt van onzuiverheden (acné), eczeem, rosacea of als je wilt gaan voor een gezonde darmflora. Uit onderzoek is gebleken dat de functie van de darmen na 2 maanden aanzienlijk word verbeterd. Happy gut, happy brain, happy skin, happy you!

https://hohi.nl/product/dr-k-cellreverse-renovobiotic/

 

Omega 3

Omega 3 is een onmisbaar supplement voor een gezonde huid. Het zorgt er namelijk voor dat de celwanden van je huid soepel en flexibel blijven. Dit zorgt ervoor dat je het verouderingsproces vertraagd. Daarnaast werkt omega 3 ontstekingsremmend en helpt dus om acné en rosacea aan te pakken. Ook een droge, eczeem huid heeft baat bij omega 3.

Wel een belangrijke tip: er is tegenwoordig zoveel te verkrijgen als het om visolie gaat. Het is erg belangrijk om te kiezen voor een zuivere visolie. Dit kun je zien aan de totoxwaarde achterop de verpakking. Deze waarde geeft aan hoe zuiver de visolie is. Als je een waarde hebt van onder de 5, dan heb je een zuivere visolie.

https://hohi.nl/product/cellics-cell-omega-lets-shine-2/

 

“Voorkom stress, slaap goed en zorg op de juiste manier voor je darmen en voor je huid. Dit zal echt effect hebben op het verminderen/verhelpen van huidproblematiek of (als je hier geen last van hebt) het voorkomen ervan.”

 

Wil je graag advies over welke supplementen het beste bij jouw huid passen? Plan een intake gesprek met een van onze huidspecialistes voor een passend advies.

 

“Fix je huid van binnenuit, op naar een gezonde binnenkant met als gevolg een stralende buitenkant!”

 

Liefs Marijn,
Huidspecialiste PUUR Huidinstituut

marijn de jong puur huidinstituut oosterhout

Marijn de Jong