De Huid van je oogcontour:

– is dunner en dus kwetsbaarder
– bevat geen talgklieren
– heeft een andere structuur
– wordt extra belast door wrijving en knipperen van de ogen
– laat eerste fijne lijntjes door droogte zien
– is gevoelig voor ontstaan donkere kringen
– kans op vet -en vochtophopingen

Kortom, de huid rondom de ogen is heel anders dan de huid op je wangen, voorhoofd en kin. En heeft ook een andere verzorging nodig dan je gezichtshuid. De samenstelling van een gezichtscrème is veel intensiever dan een oogcreme. Omdat de huid zó verschillend is vereist het andere ingrediënten. Een intensieve gezichtscrème met onder andere zuren, vitamines en andere intensieve werkzame ingrediënten kunnen zwellingen, roodheid en/of schilfering van het oogcontour geven. Dit kan tevens zorgen voor een snellere veroudering van het oogcontour.

Nu blijkt dat veel dames hun gezichtscrème gebruiken rondom oogcontour. STOP!

Beter voorkomen dan achteraf aanpakken!

Om problemen voor te zijn kun je het beste starten met het gebruik van een oogverzorging op jonge leeftijd. Al vanaf je 20e jaar! Rond je dertigste verschijnen de eerste mimische lijntjes en kraaienpootjes. Vanaf je veertigste zal ook collageen en elastine afnemen waardoor diepere lijnen en rimpels kunnen ontstaan. De huid verslapt en oogleden kunnen meer gaan hangen.

In een goede oogverzorging zitten kalmerende en voedende eigenschappen die de dunne, kwetsbare huid met minimaal talg verzorgen en beschermen. Er zijn verschillende crèmes met een specifieke werking. Waar de ene crème op hydratatie werkt, kan een andere weer beter werken tegen kringen en wallen. In sommige gevallen worden twee crèmes geadviseerd, `s ochtends beschermend en tijdens de nacht herstellend en voedend.

Heb je geen tijd om regelmatig je huid te laten behandelen in de salon, dan kun je ook thuis met kuurproducten aan de slag. Oogserums en oogpads die je als masker thuis kunt gebruiken! Op deze manier zal je huid rondom je ogen snel verbeteren.

Hoeveel gebruik je eigenlijk van een oogcrème? En waar op je oogcontour?

Voor de verzorging van twee ogen heb je per keer de grote van een speldenknopje nodig. Lijkt weinig, maar dit is echt voldoende. Je brengt deze aan óp de oogkasrand rondom de ogen, dus zowel boven -als onderzijde. Je kunt met het kussentje van je vingertop een kloppende of licht strijkende beweging maken. Van binnen naar buiten voor een afvoerend effect. Gebruik je oogcrème niet op je bewegend ooglid. (d.w.z. je oogrand, bij je wimpers)

TIP: reinig áltijd je ogen als je make-up gebruikt. Duik nóóit je bed in zonder je make-up met een daarvoor geschikt product te verwijderen. Hiermee voorkom je irritaties, ontstekingen en snelle veroudering!

Laat je dus goed voorlichten bij het gebruik van de juiste oog verzorging. Laat je huid door een specialist bekijken en hierop de juiste verzorging aanpassen. Zodoende behoud jij je stralende oogopslag!