Als je bindweefselmassage googelt, dan kom je al snel bij PUUR Huidinstituut uit! Waarom? Omdat het één van de populairste behandelmethodes voor de huid is met schitterende huidverbeterende resultaten, en volledig natuurlijk!

Het wordt ook wel een NATUURLIJKE FACELIFT genoemd. Dat vind ik persoonlijk niet de juiste benaming want het geeft juist een liftend en huidverbeterend effect zonder dat de huid heel strak wordt gezet en je het natuurlijke beeld van jezelf verliest. Met bindweefselmassage streven we naar de mooiste versie van jezelf, op een natuurlijke manier, zonder gebruik te maken van apparatuur, maar enkel de knedende technieken met onze handen, tot in de diepte van je huid. En dat heeft inderdaad een verstrakkend effect op je huid, net als een facelift! De specialistes van PUUR zijn hoogopgeleid om deze intensieve techniek correct uit te voeren! Deskundigheid staat bij PUUR voorop!

Wat maakt het dat bindweefselmassage zo`n favoriete en veelgevraagde behandeling is:

Bindweefselmassage zet je huid aan tot actie! En dus huidverbetering, op vele vlakken!
En dát is precies wat we willen toch?

Wat is bindweefsel eigenlijk?

Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam vind je het, het verbindt en ondersteunt onze organen, cellen, gewrichten en spieren.  Heel belangrijk dus! Bindweefsel zit ook in vele lagen van onze huid en zorgt dus voor stevigheid en structuur van de huid. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Hoe werkt een bindweefselmassage?

Op een goed gereinigde huid, en na een intensieve exfoliërende behandeling trekt de huidspecialiste handschoenen aan om goed grip te hebben op je huid.

Je huidspecialiste past de speciale techniek toe, waarbij invloed wordt uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe, knedende en strijkende massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten (bindweefselcellen) waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en daarmee samenhangende versteviging uitwerkt. Daarna kan de huid rood zijn, en warm aanvoelen en dus kalmeren we de huid met verkoelende kogels en een masker, en skincare die bij je huid past.

Pijnlijk?

Helaas kan ik het niet leuker maken dan het is. De behandeling wordt de eerste keer als gevoelig ervaren, echter na meerdere behandelingen wordt dit stukken minder. De behandeling wordt daarna zelfs als zeer prettig ervaren, omdat je voelt dat het werkt! Je huid knapt direct op, je hebt een mooi doorbloedde huid, je huid is aangezet tot actie!

Waarom is bindweefselmassage in kuurverband het beste voor je huid?

Ook als je naar de sportschool gaat, moet je je spieren en lichaam trainen om tot resultaat te komen. Na 1 x sporten heb je geen sixpack. Dat is bij bindweefselmassage net zo: door een reeks van herhalende behandelingen conditioneer je je huidcellen tot aanmaak, je traint je huid om daarna zelf aan de slag te blijven gaan. En na de intensieve sportkuur, is één behandeling per maand voldoende voor je huid ter onderhoud!

Naarmate de kuur vordert wordt je huid soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. Je huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd, dáág vale huid. Afhankelijk van je doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld samen met je huidspecialiste of huidtherapeut, meestal zes tot twaalf behandelingen. Een kuur bestaat uit een keer per week bindweefselmassage! maar vergis je niet: ook één losse behandeling geeft al schitterende resultaat. Bootcamp voor je huid dus!

Resultaten van de behandeling:

 • De huid wordt strakker
 • Fijnere poriën
 • Betere huidstructuur
 • Minder lijntjes en rimpels
 • Strakkere contouren van gezicht
 • Positief effect bij acne

De bindweefselmassage helpt bij …

 • Verslapping van de huid
 • Wallen onder de ogen verminderen
 • Vermindering van neuslippenplooi
 • Een slechte doorbloeding (couperose)
 • Grauwe of rokershuid
 • Rimpels en fijne lijntjes

Nou, het kan niet anders dan dat ik je enthousiasme heb weten te wekken. Wil je weten wat bindweefselmassage voor jouw huid kan betekenen? Plan dan een vrijblijvend huidadvies gesprek in met digitale huidscan bij één van onze PUUR locaties. Dan heb je meteen een mooi beeld van je huid en weet je wat je huid nodig heeft om te stralen en jong te blijven, of te worden!

Liefs Edith
Huidspecialiste en eigenaresse van PUUR Huidinstituut Oosterhout & Breda-Prinsenbeek, https://www.puur-huidinstituut.nl

Edith Naaijkens, PUUR Huidinstituut

en ook Het Online Huidinstituut | https://www.hohi.nl

Edith Naaiijkens