BLOG: VIJF dingen die je niet moet doen na een intensieve gezicht behandeling.

Je huid heeft “spierpijn”

Na een intensieve, huidverbeterende behandeling heeft je huid een beetje “spierpijn”, zo kun je dat zien. Net als na een intensieve sport work-out, moet je eerst even bijkomen voordat je weer verder gaat. En dat is bij intensieve gezichtsbehandeling eigenlijk net zo.

Bij PUUR Huidinstituut zijn we gespecialiseerd in huidverbeterende behandelingen en gebruiken we intensieve technieken om huidproblemen aan te pakken. Hierbij worden hoog geconcentreerde ingrediënten en behandeltechnieken ingezet. Bij sommige behandelingen kun je te maken krijgen met een downtime. Dat betekent dat je huid na de behandeling rood is, kan gaan schilferen, vervellen, korstjes geeft of eerst een verergering van je probleem laat zien, alvorens het resultaat zichtbaar wordt. Ook de behandelingen zonder downtime werken tot diep in de huid. Je ziet het niet maar je huid is druk bezig in de diepere huidlagen en hebben tijd nodig om goed te herstellen voordat je weer gas geeft!

Intensieve behandelingen vereisen dus een zorgvuldige aanpak in de dagen erna. Betekent dat dan, dat ik niets kan doen? Nee hoor, bij de meeste behandelingen kun je je dagelijkse ritme gewoon meteen weer oppakken.

 

spierpijn puur huid behandeling

 

Waar je wel rekening mee moet houden lees je hieronder:

VIJF dingen die je achterwege moet laten na een intensieve gezichtsbehandeling:

1. Ga de eerste 24 uur niet in de sauna. Door de warmte ontwikkeling zal je huid de zweetklieren in actie brengen. Je huid heeft de eerste 24 uur juist rust nodig en belast je huid daarom niet met zweet en afvalstoffen. Daarnaast kan je huid door het zweten de ingebrachte ingrediënten uitscheiden en dat gaat ten koste van het resultaat van de behandeling.

2. Warm douchen kan heerlijk zijn, maar niet voor je huid die net een intensieve behandeling heeft gehad. Bovendien droogt water je huid uit. Zonde om de aangebrachte skincare te verwijderen. Bij sommige behandelingen adviseren we drie dagen post cream te gebruiken, en verder niets. Belast je huid dus niet extra door te heet te douchen.

3. Je huid is in de diepe huidlagen aan het werk om collagene en elastine vezels op te bouwen of om te herstellen. Laat je huid dit proces in alle rust doormaken, dit komt ten goede aan het resultaat. Gebruik in de eerste drie dagen geen intensieve ingrediënten zoals retinol (vitamine A). Het is een schitterend huidverbeterend ingrediënt maar niet voor de eerste dagen!

4. Je huid heeft na een intensieve behandeling “spierpijn”,(zo kun je dat zien) en moet dus bijkomen. Bij extreme spierpijn na een work-out ga je ook geen intensieve training doen. Vermijd sporten de eerste 24 uur na een gezichtsbehandeling, je huid heeft alle energie nodig om te herstellen.

5. Absolute NO GO: in de zon! UV stralen stimuleren pigment, belemmeren huidherstel, zorgt direct voor huidveroudering en afbraak van collagene vezels. En dat wanneer we met de behandelingen hier juist tegen werken! De eerste drie dagen de zon volledig vermijden, na die dagen alleen met een SPF. Gebruik dagelijks een SPF, ook als de zon niet of nauwelijks schijnt loop je huidschade op door de UV stralen.

Bij intensieve behandelingen vertellen de huidspecialistes natuurlijk alles nog een keer en je krijgt een nazorg formulier mee waar dit allemaal op staat.

Tot binnenkort bij je behandeling van een van de huidspecialistes van PUUR Huidinstituut!

 

In september, als de zon minder krachtig is, kunnen alle huidverbeterende behandelingen weer worden uitgevoerd. Pigment trajecten, laserontharing en microneedling trajecten kunnen weer worden opgestart. Plan je afspraak op tijd in, de agenda`s staan namelijk al ver vol.

 

 

Edith Naaiijkens