Heerlijke vakantie maar …
Je ziet al tijdens je vakantie de pigmentvlekken opkomen.

vier tips pigmentvlekken

Een pigmentvlek is een opeenstapeling van pigment (melanine) op één plaats in je huid. In plaats van een mooie verdeling komen ze samen en vormen dan pigmentvlekken; bruine vlekken op de huid. Heel storend, en je komt er ook niet zomaar weer vanaf. Voorkomen is echt beter dan genezen. Terug naar het begin,

Wat is pigment?

Pigment is de kleurstof in je huid die onder invloed van zon zorgt voor een bruine teint van je huid. Je huid wordt door de zon dikker en pigmentcellen zijn er in principe voor om je huid te beschermen.
Maar dat gaat dus vaak mis! Een verstoring in de aanmaak, transport van pigmentcellen ín je huid of verdeling van pigmentcellen zorgen dat je je egale huid verliest. Naast overmatig zon kunnen ook medicijngebruik, hormonale veranderingen en het natuurlijke verouderingsproces de ouderdom -en pigmentvlekken veroorzaken.

 

VIER TIPS tegen pigmentvlekken:

1. Gebruik altijd een SPF product. Het is echt een must, en is het allerbeste bij pigment. Niet alleen in de zomermaanden maar ook de rest van het jaar. Ben je gevoelig voor pigmentvlekken, dan zal je altijd moeten blijven smeren. En dat hoeft echt niet met een dikke crème met een witte waas hoor!

2. Kies voor een pigmentbehandelingen in het instituut om je pigment onder controle te houden, te verminderen en te voorkomen. Bekijk je zorgverzekering goed, vaak worden de behandelingen vergoed.

3. Zorg voor voldoende antioxidanten in je voeding, én skincare. Zij zorgen ervoor dat schadelijke invloeden van o.a. zon op een natuurlijke wijze worden afgevoerd. Antioxidanten ondersteunen al je huid processen en dus ook je pigmentaanmaak.

4. Gebruik skincare voor thuis welke gespecialiseerd is in pigment. Deze producten zorgen voor vermindering van aanmaak, betere verdeling, afbraak of verheldering van pigment in je huid.

De oplossingen voor pigment van PUUR Huidinstituut

Nu de intensiteit van de zon afneemt kan pigmentproblematiek effectief worden aangepakt. Dit is echt de tijd van het jaar om je pigment traject te starten. De huidspecialistes zijn gespecialiseerd in de intensieve technieken tegen pigment. Laat je adviseren door deze gespecialiseerde huidspecialistes en plan een pigment intake gesprek in.

Met de nieuwste techniek huidanalyse, Observ 520x, kunnen we het pigmentprobleem goed in kaart brengen, zien we in welke huidlaag het pigment bevindt én kunnen we hierop de juiste behandeling afstemmen. Iedere huid is anders, elk pigment is anders, en geldt dus voor ieder persoon een andere aanpak.

Me-Line Pigment behandeling:
Het ingrediënt tranexaminezuur, hét anti-pigmentstofje anno nu, zorgt in deze kuur behandeling voor meer dan 85% vermindering van het pigment. Bij deze medische, intensieve behandeling gaat je huid volledig verschilferen en vervellen.

pHformula Mela skin resurfacing:
De combinatie van zuren pakt pigment in alle huidlagen aan. Resultaat; een egalere huid met een minimale vervelling. Beschikbaar in drie levels.

IPL behandelingen:
De IPL-technologie biedt een unieke en bewezen oplossing voor het corrigeren van pigmentstoornissen.

TCA Peeling
Trichloorazijnzuur (TCA) dringt diep door in de huid om pigment problemen aan te pakken. Voornamelijk geschikt voor pigmentatie na acne. Intensief maar effectief!

Oplossingen voor een plaatselijke pigmentvlek:

Me-Line Spot behandeling
IPL technologie


Eén ding wil ik je vooraf goed meegeven. Werken aan huidverbetering van pigment vereist teamwork. De huidspecialistes met de beste huidbehandelingen die het beste aansluiten bij jouw huidprobleem, en jij thuis met het consequent beschermen tegen de zon en het thuisgebruik van pigment producten.

 

En hier mijn tips voor effectieve skincare:

pHformula MELA set
Deze set biedt een compleet programma voor thuisbehandeling van pigment. Dit gecontroleerd pre en post thuisverzorgingssysteem kan tevens worden ingezet tijdens de pigment instituut behandelingen. Het bestaat uit active, recovery, reiniging, en een post resurfacing cream.

pigmentvlekken phformula

 

Code T serum Egalisatie serum
Dit serum heeft een verhelderende en egaliserende werking. Door de aanwezige vitamine B3, verminderen de pigmentvlekken en melasma. Te gebruiken onder elke Pascaud crème. https://hohi.nl/product/pascaud-code-t-egalisatie-serum/ 

code T pigmentvlekken

 

NIEUW pHformula MELA Mask
Een van de meest innovatieve gezichtsmaskers voor hyperpigmentatie. Met een krachtige mix van actieve ingrediënten op een rijke kleibasis, is dit masker een must-have bij het verminderen van een doffe huid en een ongelijkmatige teint. Het werkt door het tyrosinase-enzym te remmen en de groei van nieuwe cellen te stimuleren. In slechts 5 minuten bestrijdt het tekenen van vermoeidheid en creëer je een perfecte heldere glow. Let op: intensief product, vraag de huidspecialiste om informatie! https://hohi.nl/product/phformula-mela-mask-2-x-20-ml/

pigmentvlekken phformula

 

Dit Me Line masker bevat actieve ingrediënten die de epidermale celdeling stimuleren. Het vermindert pigmentophopingen en vernietigt de activiteit van melanine in de melanocyten. https://hohi.nl/product/me-line-05-pigment-home-mask-30-ml/

• Krachtige werkstoffen met een huidverhelderende en anti-oxidante werking
• Stimuleert de professionele Me Line instituut behandeling maar kan ook los ingezet worden

pigmentvlekken Tranexaminezuur line

Let op: intensief product, vraag de huidspecialiste om informatie! 

 

Ga jij de uitdaging aan?

Liefs Edith
Huidspecialiste & eigenaresse PUUR Huidinstituut

edith Naaijkens PUUR huidinstituut prinsenbeek oosterhout

Edith Naaiijkens