Wat te doen met je huid in de winter? Je gezicht, lippen, handen en lichaam hebben wat extra aandacht nodig in deze maanden!

Je huid zal in de winterse maanden droger worden, zeker nu het nog kouder wordt. Een paar kleine aanpassingen aan je huidverzorgingsroutine zorgen ervoor dat je huid in balans blijft en geen hinder ondervindt van de kou. Je huidtype verandert niet, maar de omstandigheden wel. Daarom dien je deze aanpassingen te doen: meer hydrateren, extra voeden en beter beschermen!

 

tips winter huid huidspecialist huidexpert puur huidinstituut

 

Wat veroorzaakt een droge huid in de winter?

Het is koud, het waait, het is guur. Zowel binnen als buiten is de luchtvochtigheid laag en de kille lucht is ook nog eens droog. Eerlijk is eerlijk, je huid heeft het zwaar!

De verwarming gaat nog een paar graadjes hoger. Ook binnen krijgt je huid het zwaarder door de droge, verwarmde lucht. De combinatie van kou en droogte buiten en warmte en droogte binnen maakt een huid die al droog is nog droger. Ook vette huidtypen kunnen nu problemen gaan ervaren.

 

Wat doet de winter met je huid?

Warm binnen, koud buiten – je huid krijgt continu een opdonder. De omslag van koude naar warmte zorgt voor een huid die droog en strak aanvoelt. Je huid wordt vochtarmer omdat warmte, zoals verwarming, hete douche of warm bad, vocht onttrekt uit je huid. Je huid in de winter kan dus droger, gevoeliger, meer roodheden krijgen en haar comfort verliezen. Bovendien kan je huid er fragiel uitzien.

 

Wat kan er aan je huid veranderen door het winterse weer?

  • Vochtarme huid met fijne lijntjes
  • Roodheid, je huid ziet er niet meer egaal uit
  • Schilferige huid die er ook dof uit kan gaan zien
  • Droog en trekkerig gevoel; je huid voelt niet comfortabel aan en ziet er fragiel uit

 

Don’t worry! Ik neem je mee in de stappen die je huid nu nodig heeft. Je routine blijft hetzelfde als in de andere jaargetijden, maar dan met enkele aanpassingen. Ga voor vollere crèmes, hydrateer je huid nog meer, verwijder dode huidcellen op een milde manier met een exfoliant die past bij jouw huid, en zorg voor een cocooning effect voor je huid! Niet alleen jij, maar ook je huid heeft extra aandacht nodig!

 

Wat heeft mijn huid extra nodig in de winter?

Met deze tips verander je je skincare routine makkelijk en voorkom je winterse huidongemakken.

Zoals altijd is je reiniging het allerbelangrijkste; dat blijft in elk jaargetijde. Kies nu voor een minder uitdrogende cleanser. Gebruik wekelijks een exfoliant die past bij jouw huid. Zachte enzymen of fruitzuren verwijderen mild het teveel aan dode huidcellen, waardoor je huid direct weer haar mooie glow heeft. Hydrateer, hydrateer en hydrateer! Doe dat nu extra door een serum onder je crème te gebruiken en wekelijks of vaker een hydraterend masker aan te brengen. Kies in de winterse maanden voor een vollere crème; het beschermt je huid beter tegen uitdroging en je zult beter beschermd zijn tegen de kou. En ook in de winter is en blijft een SPF heel belangrijk!

 

Deze hydraterende serums zijn super om toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine:

En deze extra voedende crèmes adviseer ik in de winter:

  • Pascaud DNA Cream, herstellen, voeden en hydrateren in één!
  • Forlle’d Hyalogy P-effect nourishing cream, en onmisbare crème voor een droge en gevoelige huid. De unieke combinatie van ingrediënten hydrateren, voeden en verzachten de huid in enkele seconden en verlichten het droge gevoel direct.
  • Valmont Prime Regenera II, Antiveroudering en antirimpel crème met een intensief voedende werking. Ultrarijke crème voor de vetarm, sterk door huidveroudering getekende huid of de door weercondities aangetaste huid.

 

Wel of niet exfoliëren in de wintermaanden?

Zoals eerder vermeld is exfoliëren in deze periode belangrijk, ook als je denkt dat je huid uit balans is. Gebruik echter geen producten met een grove korrel of te intensieve peeling. Milde enzymatische en fruitzuren in een lage concentratie volstaan het beste. Dode huidcellen worden hierdoor op een zachte wijze verwijderd, waardoor je huid direct stralender wordt en je andere verzorging nu optimaal kan worden opgenomen. Sterker nog, het zal effectiever haar werk kunnen doen. Heb je echt last van eczeem of extreme roodheid, raadpleeg dan eerst je huidspecialist zodat ze met je meekijkt naar de beste exfoliant voor dit moment. Met de Enzyme Peel van Pascaud zit je altijd goed deze winter!

 

winter handen kloven koude sneeuw puur huidinstituut

 

Koude, droge handen bescherm je in de winter zo …

Je handen zijn de hele dag voor je in de weer en ontkomen er niet aan om buiten blootgesteld te worden aan de kou. Ook al draag je handschoenen, je handen worden droger, vingers kunnen kloofjes krijgen, nagelriemen worden droger en kunnen scheuren. Kortom; verwen ook je handen extra in deze koude dagen! Mijn tip voor jou: pak twee boterhamzakjes en je favoriete volle handcrème, of een voedend masker, en smeer je handen in met een volle laag. Zakje eromheen, in een warme handdoek op de bank, en na 15 minuten verwijderen! Je handen zullen dit absoluut waarderen. Mijn favoriete handcrème is OPI.

 

voorkom droge lippen in de winter puur huidinstituut huidexpert

 

Voorkom droge lippen in de winter!

Je lippen en ook de huid eromheen produceren minder talg dan de rest van je gezicht en lichaamshuid. Je merkt dus ook snel dat je lippen droger worden, rood kleuren en schilfertjes kunnen gaan geven. Het kan zelfs zijn dat je liphuid gaat barsten en kapot gaat. Extra verzorging is in de winter dus echt noodzakelijk. Bescherm en voed je lippen overdag met de SOS lipbalm van pHformula. Deze lipverzorging voedt niet alleen maar werkt ook sterk helend, zonder paraffine en andere storende ingrediënten.

 

Nog een paar winterse tips van mij als huidspecialiste:

  • Vermijd te snelle wisselingen van warm naar koud en andersom. Kruip niet meteen vanuit buiten voor een warme openhaard, de overgang is te groot voor je huid en zal hierop gaan reageren. Laat je huid langzaam wennen aan het temperatuurverschil
  • Drink voldoende water of kruidenthee om je lichaam ook van binnenuit te blijven hydrateren.
  • Plan een extra behandeling in het instituut zodat je huid in conditie blijft. PUUR Huidinstituut heeft behandelingen die jouw huid extra verwennen, voeden en beter bestand maken voor de koude maanden.

Vragen over jouw huid, of je huidverzorgingsroutine, stel ze aan het professionele team van PUUR Huidinstituut. We staan voor je klaar!

 

Liefs Edith,
Huidspecialiste en eigenaresse PUUR Huidinstituut & Het Online huidinstituut

edith Naaijkens puur huidinstituut huidexpert schoonheidsspecialist

 

Edith Naaiijkens