“Ik wil graag af van mijn doffe huid. Mijn huid weer lekker opfrissen!’’ Dat is iets wat we in het instituut regelmatig horen. Maar waardoor krijg je een doffe huid en wat kun je er in de salon, of zelf thuis aan doen?

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij het krijgen van een doffe huid: een ophoping aan dode huidcellen, niet voldoende doorbloeding én zuurstof.

Onze huid leeft in een cyclus, er worden nieuwe cellen aangemaakt, de cellen schuiven op naar het oppervlakte en na 28 dagen verlaten ze als schilfer je huid. Je druifjes (gezonde, levende cellen), worden rozijntjes. Dit proces gebeurd continu. Van nature laten deze dode huidcellen al een beetje los, maar dit is niet voldoende. De dode huidcellen hopen op, wat er voor zorgt dat je een verdikte, grauwe huid krijgt. Door een verdikte huid komen werkstoffen in je serum en crème niet tot hun recht, wat natuurlijk hartstikke zonde is!

Naarmate we ouder worden, wordt onze zuurstofproductie lager, dit zie je ook terug in de huid. Roken, alcohol, UV-schade, afvalstoffen en stress versterken dit. Hierdoor zijn je cellen minder vitaal, wat er voor zorgt dat je cellen sneller verouderen. Je hebt dus sneller en meer rozijntjes, wat er dof uitziet!

Maar wat kunnen we er aan doen om dit tegen te gaan en/of te verminderen? Peelen, peelen, peelen! Het is belangrijk om de overtollige huidcellen van je huid te verwijderen, doorbloeding te stimuleren en zuurstof in de huid te brengen! De zuurstofproductie komt weer beter op gang op het moment dat doorbloeding gestimuleerd wordt. Zuurstof wordt weer aangemaakt en afvalstoffen worden afgevoerd, dus je “druifjes” worden weer minder snel rozijntjes.

Er zijn verschillende methodes om dit aan te pakken, in het instituut, maar ook thuis! Ik zet mijn favorieten hieronder voor je op een rijtje, maar laat je zeker door een van onze specialistes adviseren wat het beste bij jouw huid past!

Vier geschikte instituut behandelingen:

  • Microdermabrasie
  • Fruitzuurpeeling
  • Microneedling
  • Bindweefsel massage

Vier favoriete producten om je huid te ontdoen van teveel aan dode huidcellen:

Mela mask
Dermabrasion cream
Facial scrub Valmont
pHformula Vita A crème

 

Liefs Lieke,
Huidspecialist PUUR Huidinstituut

lieke puur huidinstyituut huidexpert huidspecialist

Edith Naaiijkens

Lieke Willems