PUUR GELUK

We weten allemaal dat je huid met het klimmen der jaren collageen en elasticiteit verliest. Zo is het nu eenmaal. Maar wat mij vooral stoort is dat eenmaal boven de 50 de glow soms ver te zoeken is. Dus als ik het weer tijd vindt voor me time, ga ik naar PUUR Huidinstituut in Prinsenbeek met als enige missie: glow, glow en nog eens glow.

 

 

Maar eerst: de confrontatie. Volgens huidtherapeut Tanja van Horssen mag ik niet meteen in de stoel gaan liggen, maar krijg ik na de intake een ware fotosessie met de Observ, een apparaat dat een diepgaande huidanalyse geeft. Denk aan: inzicht in poriën en pigmentvlekken, roodheid en elasticiteit. We bespreken samen de uitslag en het valt me nog mee; ik schijn nog steeds een fijne huidstructuur te hebben, krijg wel het advies een plekje bij de huisarts te laten checken en oeps, ik heb glycatie bij mijn mondhoeken. Dat noem ik altijd mijn ‘ingedeukte’ huid en Tanja vertelt dat dit komt omdat onderhuids het collageen versuikert. Zeg maar samenklontert. Weinig aan te doen, behalve zorgen dat de ‘deukjes’ zich niet uitbreiden. Advies: suikerinname reduceren en met producten preventief werken. Is te doen.

 

 

So far so good. Ik ga liggen in de stoel en Tanja start de behandeling met het Japanse merk Forlle’d. Ze heeft goed gecheckt wat mijn doel is. “Je wilt wat frisser ogen, een iets liftend effect en het doffe van de huid ophelderen. Er zijn nu nog teveel dode huidcellen op de huid aanwezig en die versterken de lijntjes. Jouw huid kan echt wel wat gebruiken. Wees gerust, het komt goed.” Ik geef me over aan haar deskundigheid en wat een heerlijkheid. Het lijken wel wolkjes op mijn gezicht, zo licht en luchtig voelt de reiniging. Zoiets kan ik uren volhouden maar Tanja vertelt dat als ze de doffe huidlaag wil weghalen, ze de peeling van het merk PhFormula toepast. Eerst een soort test, waarbij ik kan aangeven welk cijfer de prikkeling is, oftewel kan ik het hebben? Voelt niet echt aangenaam maar het is zeker te doen. Het lijkt wel of mijn huid de aangebrachte laag ‘opslurpt’ en dat is ook precies de bedoeling vertelt Tanja. Alles om de doffe huidlaag weg te halen. Om vervolgens de huid van binnenuit een trigger te geven met Forrle’d.

Tanja: “We willen voor in de toekomst cellen die zich nu aan het vernieuwen zijn een boost geven.” Als ze zegt dat het om een nobelprijswinnende technologie gaat denk ik eerst dat ik het niet goed versta? Nobelprijs? Yes! Deze technologie verkleint namelijk hyaluronzuurmoleculen naar nanomoleculen van 5 nanometer. Nu denk je misschien, nou en? Maar dat betekent dat dit molecuul wel 600 tot 4000 keer kleiner is dan de originele variant. Werkstoffen kunnen zo zonder in te leveren op kwaliteit of werking de opperhuid in. Tanja illustreert dit met een voorbeeld: denk aan een liftje dat in je huid gaat, de liftdeuren gaan pas open op het moment dat ze op de juiste huidlaag zijn en geven daar hun werkstoffen af.”

 

 

Ik laat het allemaal op me afkomen en denk wat is er toch veel veranderd in de beautybranche. Mijn eerste behandeling kreeg ik ooit op een roze zolder in Almere. Echt waar. Een beetje van dit, een beetje van dat. Met alle goede bedoelingen maar ik had het gevoel in een toneelstukje te zitten. Nu zit ik bij pure professionals, voel ik me gehoord, krijg ik de juiste vragen en kan ik iets met het advies. En de behandeling? Ik loop op wolkjes de deur uit. Make-up is niet meer nodig.

De dagen erna hoor ik regelmatig, wat gebruik jij voor jouw huid? Zo’n mooi glansje! Missie geslaagd!