De drang om aan je huid te pulken. Misschien doe je dit in tijden van stress, onbewust als je achter de computer zit te werken, of ben je juist heel bewust bezig met het bekijken van je huid en zie je alles.

Krabben of pulken aan je huid wordt vaak erger als je je verveeld of gestrest bent. Zonder dat je erover nadenkt, zit je zo aan je huid, aan een bultje of een korstje te krabben. Ook zien we in de huidinstituten met regelmaat dat er zelf bultjes en oneffenheden onnodig worden uitgeknepen. Met een onrustige huid met ontstekingen als gevolg.

 

acne puistjes puur huidexpert pulken knijpen

 

Waarom is het nou zo belangrijk om juist niet te pulken en te krabben?

Het krabben of pulken aan je huid, veroorzaakt een verstoring in je huidmicrobioom, of zelfs wondjes. Je huid komt daardoor open te staan en is vatbaarder voor infecties, een bacterie, kortom eigenlijk alles wat we niet in of op onze huid willen hebben! Je krijgt hierdoor juist alleen maar meer last van huidproblemen, en je huid gaat alleen maar meer jeuken. Daarnaast ontstaan er wondjes, dit vind men vaak niet mooi waardoor de huid vervolgens dicht gesmeerd word met een aantal lagen make-up. Je huid kan niet meer ademen, en herstelt dus ook slecht. Teveel krabben en onnodig uitknijpen laat littekentjes en pigmentvlekjes achter op je huid. Zó zonde!

Probeer dus écht van je huid af te blijven!

Anders kom je in een vicieuze cirkel, blijf je krabben, blijft je huid onrustig en herstelt je huid slecht. Laat je huid door een huidexpert behandelen, zij hebben er jaren voor geleerd.

 

Oeps, toch gekrabd of gepulkt?

Lieke geeft je VIJF TIPS om je huid intact en egaal te houden!

Klik op de link van het product om deze te bekijken op onze webshop.

TIP 1: pHformula POST Recovery cream

TIP 2: Pascaud UV-Defense

TIP 3: Cellics Cell Omega – Together

TIP 4: Pascaud Eliminate Stick

TIP 5: Thoclor GF 2 Skin Rejuvenation

 

Vragen? Stel ze ons, we beantwoorden met liefde en plezier al je vragen!

PUUR Huidinstituut Oosterhout & Breda – Prinsenbeek

 

Bekijk de leuke video van Lieke op youtube

 

 

Edith Naaijkens