Strakke billen en benen willen we allemaal maar wist je dat bijna alle vrouwen last hebben van een sinaasappelhuid? Jong, oud, dun en als je wat voller bent. Inderdaad, zelfs hele slanke dames hebben vaak last van een sinaasappelhuid.

Hoe dit komt?

Deze sinaasappelhuid wordt vaak cellulitis genoemd maar wist je, dat het eigenlijk niet de juiste benaming is? De bobbelige huid met putjes waar veel vrouwen last van hebben, heet cellulite. Het heeft niet te maken met de hoeveelheid vet in je huidlaag maar het probleem bevindt zich in de bindweefsellaag. Het wordt ten onrechte Cellulitis genoemd, dat is namelijk een andere huidaandoening waarbij een arts geraadpleegd dient te worden.

 

Het verschil tussen cellulite en cellulitis:

Cellulite:

Cellulite is wat in de volksmond ook wel sinaasappelhuid wordt genoemd. Het is een cosmetisch probleem, niet gevaarlijk maar wordt wel als storend ervaren. Het probleem doet zich voor in de bindweefsellaag van je huid. Het kan verkleven en lichtjes opzwellen waardoor je huid bobbelig wordt. Om nog een misverstand uit de weg te helpen: cellulite heeft dus niets te maken met vet.

Cellulitis:

Cellulitis is een medische aandoening, waarbij je een ontsteking hebt onder de huid. Cellulitis is een acute of chronische ontsteking van de huid en onderhuids vet- en bindweefsel. Dit wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door bacteriën. Je huid kan bobbelig ogen, maar ook rood en geïrriteerd zijn. Je huid kan warm aanvoelen en je kan last krijgen van koorts, koude rillingen, zweten en soms ook gezwollen lymfeklieren in de buurt van de geïnfecteerde huid. Heb je last van deze reacties op je huid, dan is dat een reden om naar de dokter te gaan.

 

Cellulitis is dus echt de verkeerde benaming als we het hebben over de sinaasappelhuid zoals bij velen op onze huid. Bij Cellulitis adviseren wij dus echt een arts te raadplegen. Last van cellulite, de ongevaarlijke cosmetisch storende sinaasappelhuid dus, dan heb ik de volgende tips en behandelingen:

cellulite cellulitis sinaasappelhuid bindweefsel puur body

 

ZEVEN TIPS om Cellulite, de sinaasappelhuid te verminderen:

 

Helaas bestaat er geen toverstokje om Cellulite volledig weg te krijgen. Maar met de volgende tips kun je het zeker wel verminderen:

 1. Eet gezond en pas op met slechte vetten en suiker.
 2. Veel bewegen, welke vorm van beweging maakt niet zo heel veel uit.
 3. Pas op met cafeïne, alcohol en zout. Deze kunnen je cellulite probleem verergeren.
 4. Drink veel water en kruidenthee, dat helpt afvalstoffen afvoeren.
 5. Zorg dat je veel anti-oxidanten via je voeding binnen krijgt. Dit kan ook worden aangevuld met voedingssuppletie.
 6. Rook niet, verminder stress en zorg dat je voldoende aan je nachtrust komt.
 7. En heel belangrijk: Masseer dagelijks om verklevingen te voorkomen en te verminderen. Gebruik onder de douche een milde scrub of een scrubhandschoen.

PUUR Huidinstituut zet effectieve technieken in om cellulite te verminderen. Mijn favoriete treatments hiervoor zijn:

Contouring Body

Dit unieke apparaat heeft 4 technieken: Radiofrequentie, led, soft laser en vaccusage (bindweefselmassage) die synergetisch op elkaar werken, dat maakt deze apparatuur uniek. De combinatie van radiofrequentie en vaccusage zorgt voor diepe verhitting van het onderhuids weefsel wat zorgt voor een andere structuur van eiwitten in de huid waardoor dit makkelijk afgevoerd kan worden. Ook de doorbloeding van de huid word verbeterd. Daarnaast zorgt de soft laser voor extra energie in de huid, wat voor een nieuwe aanmaak van collageen en elastine vezels zorgt. Door deze technieken in 1 apparaat te gebruiken, worden verbindingen in de huid sterker en activeren cellen het vetverbranding proces waardoor er een afname van volume en omtrek ontstaat. Cellulite wordt zichtbaar minder! Voor het beste resultaat adviseren wij deze behandelingen in een kuurvorm: Lichaam: 10 behandelingen, 2 keer per week

Resultaat na deze behandelingen op het lichaam:

 • Brengt contouren weer terug.
 • Buik verstrakt en love handles verdwijnen.
 • Billen en benen worden gelift.
 • Cellulite vermindert.

 

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om het bindweefsel effectief aan te pakken, de huidconditie te verbeteren, verklevingen op te lossen en te zorgen voor een betere  doorbloeding. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Deze massage is zeer geschikt als cellulite behandeling.

In deze behandeling ‘’kneuzen’’ we gecontroleerd het onderhuids bindweefsel. Hierdoor word onze eigen wondgenezingsproces in gang gezet, waardoor collageen en elastine vezels in de dermis gestimuleerd worden. We zorgen in deze behandeling dus voor een opbouw van de huid van binnenuit, waardoor we heel mooi kunnen werken op vermindering van cellulite en huidverslapping, maar ook voor een verbetering van de doorbloeding en dus een gezonde huid. Deze behandeling kan ook in kuurverband worden uitgevoerd. De eerste behandelingen kunnen als pijnlijk worden ervaren. Dit door de intensieve diepe massagegrepen in de diepte van de huid.

 

Ik hoop dat ik je voldoende tips heb gegeven om cellulite, sinaasappelhuid, te verminderen en dat je bij cellulitis, de ontstekingen van je huid met roodheid, een arts gaat opzoeken. De huidspecialistes van PUUR Huidinstituut adviseren je graag over de mogelijkheden in het instituut en tips voor thuis!

 

Liefs Edith,
Eigenaresse en huidspecialiste PUUR Huidinstituut
edith Naaijkens PUUR huidinstituut prinsenbeek oosterhout

 

 

Edith Naaiijkens