Als huidtherapeut vind ik RETINOL één van de meest effectieve ingrediënten voor skincare. Dit ingrediënt is namelijk een ECHTE ALLES KUNNER. Het heeft een veelzijdige werking waardoor dit veel effect geeft ín je huid. Retinol, ook wel bekend als vitamine A, zorgt voor de celvernieuwing. Daarom zorgt dit ervoor dat het natuurlijke proces van het vernieuwen van de cellen wordt versnelt in de huid. Wanneer de huid op deze manier wordt vernieuwd, zorgt dit voor vermindering van pigmentatie, fijne lijntjes en de verfijning van je huid. Door het verfijnen van de huid worden de poriën verkleint waardoor verstoppingen tegen worden gegaan, daarom heeft retinol ook een effectieve werking bij de HUID MET ACNE.

 

 

MEDICATIE OP BASIS VAN VITAMINE A ZUUR

Een zelfde soort vorm maar dan veel sterker en geconcentreerder genaamd retinoinezuur wordt daarom ook vaak verwerkt in medicatie tegen acne en is ook alleen maar op recept verkrijgbaar. Denk hierbij aan isotretinoïde en tretinoïde.

COLLAGEEN AANMAAK

Naast de cel vernieuwing zorgt retinol er ook voor dat de COLLAGEEN AANMAAK wordt gestimuleerd. Dit zorgt voor de versteviging van de huid waardoor dit de huidveroudering vertraagd.

UV STRALING & SPF

Zeer krachtige stof in je beauty routine! Het is wel erg belangrijk dat retinol op de juiste manier wordt gebruikt. Retinol maakt de huid namelijk extra kwetsbaar tegen UV straling. Het is daarom belangrijk dat retinol enkel in de avond gebruikt wordt en dat je overdag je huid goed beschermt tegen UV straling middels een spf 30 of spf 50.

 

Laat je huid altijd wennen aan Retinol. Zorg ervoor dat je het gebruik van retinol daarom opbouwt. Wanneer je dit niet doet kan dit irritatie en schilfering geven aan de huid. Begin daarom met het gebruik 1x per week. Wanneer dit goed gaat kun je dit gaan opbouwen naar het gebruik meerdere dagen per week.

pHformula bevat een hoge concentratie vitamine A, zeer krachtig en effectief!

pHformula VITA A: Mijn favoriete retinol product tegen huidveroudering, bij rimpelvorming, grove poriën en een huid met puistjes en acné. Helaas niet online te bestellen aangezien dit een gespecialiseerd product is. Natuurlijk mag je contact opnemen zodat ik het naar je toe stuur. Ook verkrijgbaar in de huidinstituten in Oosterhout & Breda – Prinsenbeek.

MAAR OOK: Ampullen met Retinol van Pascaud: een feest voor je huid, onmisbaar in je skincare routine als je wilt werken op huidverbetering: https://hohi.nl/product/pascaud-retinol-ampullen-10-stuks/ 10 dagen kuur met hoog geconcentreerd retinol in een glazen ampul.

Liefs van Tanja,
Huidtherapeut bij PUUR Huidinstituut
PUUR Huidinstituut Oosterhout & Prinsenbeek

 

Nog meer mooie skincare ingrediënten, lees de blog van mijn collega Huidspecialist Marijn:
https://hohi.nl/het-recept-voor-een-mooie-huiddeze-vijf-actieve-werkstoffen-heb-je-nodig/

Edith Naaiijkens