Nucleotiden: op celniveau werken aan je huid!

Nucleotiden: Ik hoor je denken, Nucleo wie? Geen zorgen, ik ga je er alles over vertellen! Er is namelijk bij jouw als consument waarschijnlijk nog niet veel over bekend. Wat ook niet gek is, het is namelijk een werkstof die nog niet veel voorkomt in cosmetica. Maar als je het mij vraagt, wel eentje waar je meer over moet weten als je gaat voor het allerbeste voor je huid.

 

nucleotiden huidverbetering skincare microbioom

 

We gaan eerst even terug naar de basis, namelijk: DNA en RNA

DNA is te vinden in elke cel van je lichaam, en zorgt ervoor dat jij jij bent, en je buurvouw je buurvrouw. Het is een molecuul dat bepaald wat voor haar, oog of huidskleur je hebt. DNA zorgt er niet alleen voor dat je een bepaald uiterlijk hebt. Ook zorgt DNA voor de bouw, het onderhoud en de afbraak van cellen in je lichaam. En dus ook: je huidcellen.

RNA kunnen we eigenlijk zien als een soort boodschapper, RNA geeft de informatie van het DNA door aan eiwitten in de huid.

Beiden zijn opgebouwd uit nucleotiden.

 

Wat zijn nucleotiden?

Nucleotiden zijn kleine stofjes waaruit DNA en RNA zijn opgebouwd. Om een DNA streng te maken, zijn er iedere dag meer dan 1 miljard nucleotiden en miljarden cellen nodig. Op het moment dat huidveroudering start, of je bijvoorbeeld rookt, veel in de zon zit, stress hebt, of in een omgeving leeft met veel afvalstoffen breken DNA, en dus ook een heleboel nucleotiden af. Hierdoor word de conditie van je cel, en dus ook je huidcel minder. Je lichaam heeft dan dus een onwijs grote vraag naar nucleotiden.

Maar, hoe gaan we ze dan aanvullen?

 

Nucleotiden in voeding

We zien nucleotiden ook veel terug in voeding, zoals in kiwi’s, broccoli, spinazie, tofu, avocado en bijvoorbeeld walnoten. Dit is helaas zo’n kleine hoeveelheid, dat we nooit genoeg nucleotiden binnen krijgen om een DNA streng te herstellen. Wel zitten er een heleboel nucleotiden in orgaanvlees, zoals lever. Maar dan zou je dus wel elke dag een flink stuk orgaanvlees moeten eten, ook dat is bijna niet haalbaar.

Gelukkig is daar DR. K! Dr. K is erin geslaagd om nucleotiden toe te voegen in de nieuwe Dr. K CellReverse lijn en dat maakt het voor ons een stuk makkelijker om voldoende nucleotiden binnen te krijgen voor een gezonde huid!

 

Nucleotiden in huidverzorging:

Het nucleotidencomplex in de huidverzorging van Dr. K zorgt ervoor dat er voldoende nucleotiden worden afgegeven, van opperhuid tot aan de diepere huidlagen (basaalcellenlaag). Dit zorgt ervoor dat de conditie van de cel zo verbeterd, dat het proces bij de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen veel sneller en beter verloopt. We gaan dus van een celconditie van bijvoorbeeld 40%, in eens naar 75%! Behalve de aanmaak, zorgt het ook voor een betere samenstelling van al het nieuwe DNA in de cellen waardoor deze weer beter zijn in hun cel tot cel communicatie. Dit zorgt er dan weer voor dat andere werkstoffen beter, en dieper in de huid worden opgenomen.

 

Wil jij een gezonde huid en nog meer resultaat behalen uit je instituut behandelingen? Start dan met de nieuwe CellReverse lijn van Dr. K!

Ik als huidspecialiste, ben enorm fan!

Liefs Marijn,

marijn puur huidexpert

Huidspecialist en locatie manager PUUR Huidinstituut

Marijn de Jong