Is dit het geheim van een egale en gladde huid?

niacinamide vitamine b3 huid puur huidverbetering acne

 

Over HyaluronzuurVitamine C en Retinol hebben we al veel gesproken, maar deze mag ook niet missen in het rijtje met effectieve beauty ingrediënten! Net als de andere top ingrediënten is het effect van Niacinamide wetenschappelijk bewezen! En daar houden we van, onderbouwing van effectiviteit!

Niacinamide zorgt ervoor dat er lipides zoals vetzuren en ceramides worden aangemaakt. Hierdoor is je huid beter beschermt tegen vochtverlies en heeft een betere barriere. Je huid is dus beter bestand tegen invloeden van binnenuit maar ook van buitenaf.

Van nature heeft je huid antioxidanten die je beschermen tegen vrije radicalen, maar helaas niet voldoende om je volledig te beschermen tegen negatieve invloeden op je celcapaciteit. Door teveel zon, alcohol, roken en een algehele ongezonde leefstijl nemen het aantal vrije radicalen snel toe. Niacinamide zorgt direct voor een verhoging van antioxidanten en beschermt dus tegen alle negatieve “pacman”

Tegenwoordig behandelen we acné, rosacea en roodheid heel effectief met Niacinamide. Nog niet geheel bekend maar waarschijnlijk komt het door verbetering van de huidbarriere waardoor de huid minder gevoelig is voor irritatie. Door structureel gebruik van Niacinamide bouwt je huid een steeds betere “laag” op om te beschermen.

Oppervlakkig pigment en huidverkleuringen hebben veel baat bij Niacinamide, het remt namelijk het proces waarbij melanocyten (huidcellen die zorgen voor kleur van huidcellen) worden getransporteerd naar de hoorncellen (keranocyten).

De ontstekingsremmende eigenschappen van dit mooie ingrediënt zijn voornamelijk erg interessant bij acné en rosacea. Onderzoek wijst uit dat bij consequent gebruik van 5% niacinamide hetzelfde effect wordt bereikt als een antibiotica dat veelal wordt voorgeschreven. Dan werken we dus op ontstekingen zonder de vervelende bijwerkingen van een antibiotica. Hoe mooi is dat!

Naast dat het werkt op ontstekingen is het ook interessant dat het werkt op de regulering van de talgklierwerking. Overmatig aanmaak van talg wordt vermindert en daardoor dus minder puistjes en verstopte poriën. En de remmende werking op de talgklierfunctie zorgt ook voor een vermindering van grove porie structuur van je huid!

Daar waar retinol en soms vitamine C door de huid als intensief kunnen worden ervaren, is Niacinamide juist voor elke huid geschikt en werkzaam. Voor elke beautyroutine dus!

Resumé:

  1. niacinamide verbetert de hydratatie en barrièrefunctie van je huid
  2. niacinamide vermindert roodheid en irritaties
  3. niacinamide verbetert de hydratatie en barrièrefunctie van de huid
  4. niacinamide egaliseert de teint en vermindert pigmentatie
  5. niacinamide werkt ontstekingsremmend op ontstekingen
  6. niacinamide heeft een remmende werking op de talgproductie, dus ideaal bij vette en onzuivere huid!
  7. niacinamide vermindert dus ook grove poriën

Dus waar ik mijn blog mee startte;
is dit het geheim van een egale en gladde huid? JAZEKER!

 

Enkele Niacinamide Toppers van PUUR:
Vitamine B3 van binnenuit: CELLICS | Cell Elixer | Anti Aging poeder €89: https://hohi.nl/product/cellics-cell-elixer-3-gram-viscollageen/

pHformula VITA B3 Cream €62: verkrijgbaar in PUUR beauty Stores Oosterhout & Prinsenbeek. pHformula VITA B3 Cream bevat 5% (hoogste concentratie voor thuisgebruik) en is geschikt voor een vochtarme huid, een vale huid, bij hyperpigmentatie en een onrustige huid met acne. Daarnaast helpt dit product een gevoelige huid te herstellen en voorkomen.

Pascaud | Code T Egalisatie Serum €99: https://hohi.nl/product/pascaud-code-t-egalisatie-serum/

Liefs Edith,

Huidspecialiste en eigenaresse PUUR Huidinstituut

EDITH PUUR HUIDINSTITUUT NAAIJKENS

Edith Naaijkens

Huidspecialiste en eigenaresse van PUUR Huidinstituut Oosterhout & Breda-Prinsenbeek

Edith Naaiijkens