Wat is een Manicure? Een mani (latijns: handen) curere (latijns verzorgen) is een behandeling voor de handen maar vooral ook de nagels van de handen. Gaat het om de voeten, dan wordt het een pedicure genoemd.

Een goede manicure wordt door een specialist verzorgd maar thuis kan je natuurlijk ook al veel zelf doen. Het krijgen en behouden van mooie handen en nagels hoeft geen grote opgave te zijn. Regelmatig een manicure behandeling voorkomt nagelproblemen, kloven en droogte. Het zorgt voor mooie handen en nagels. Naast het gezicht zijn handen een van de eerste blikvangers: je visitekaartje!

Vijlen:
lang, kort, puntig, hoekig, je kunt de nagels in alle vormen vijlen. Doe dit met een fijne vijl om haakjes te voorkomen. De bovenzijde kan met een polijstvijl worden behandeld om een mooie glanzende nagel te krijgen.
Nagelriemen verzorgen: om de gezondheid van de nagel te bevorderen, zijn soepele nagelriemen noodzakelijk. De huid rondom de nagel is kwetsbaar en kan snel beschadigen. Een goede nagelriem-verzorging is belangrijk. Iedere week een kort badje voor je nagels en nagelriemen met amandelolie is geen overbodige luxe. Geen tijd voor een badje? Gebruik dan een nagelriemolie pen; binnen zeven dagen soepele nagelriemen! Smeer nagelriemen in met een nagelriemolie en masseer dit in. Daarna de nagelriemen “voorzichtig” naar achter duwen. Zitten ze vast, dan moet dit dus echt vaker gebeuren!
Handverzorging: gebruik dagelijks een rijke (let op deze hoeft niet vet te zijn) verzorging om te beschermen en te voeden maar zeker ook om uitdroging te voorkomen. Wil je ook veroudering en pigmentatie van de handen tegengaan, gebruik dan een handcrème met beschermingsfactor.
Extra verzorging? Breng een volle en rijke crème aan op de handen, eventueel eerst een serum met extra ingrediënten. Trek vervolgens plastic handschoentjes aan en laat het gerust 20 minuten inwerken. De warmteontwikkeling in de handschoen zorgt ervoor dat de handen optimaal worden verzorgd. Resultaat: zachte en verzorgde handen!
Nagellak: Een mooi verzorgde nagel heeft vaak niet meer nodig dan een wekelijkse thuis-behandeling. Een mooie glans op de nagel en tegelijk de nagel verstevigen, kan met een voedende nagelversterker. Houd je meer van een mooie kleur nagellak, gebruik dan altijd een ‘base coat’ onder de nagellak om gele verkleuring van de nagel te voorkomen.

Veel plezier met deze manicure tips!