Hyaluronzuur, daar heb je vast al eens eerder van gehoord! Een ingrediënt wat vaak aan huidverzorgende producten wordt toegevoegd. Een wondermiddel? JAZEKER!

Hyaluronzuur is hét ingrediënt van nu en geschikt voor iedereen. Deze huid-eigen stof heeft vele voordelen en komt in verschillende vormen.

 

Hyaluronzuur in je huidverzorging!

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die je op meerdere plaatsen in het lichaam tegenkomt. Voor de huid is hyaluronzuur belangrijk voor de vochtbalanscelvernieuwing en beschermt je huidbarrière.

Het belangrijkste kenmerk: Het is namelijk een kampioen in het aantrekken en vasthouden van vocht. Het trekt vocht uit de diepere lagen van de huid naar boven, maar ook uit de lucht buiten de huid.

Veel mensen hebben een huid met vochttekort. Veel mensen hebben last van een trekkende huid die niet comfortabel aanvoelt. In de winter staat de verwarming lekker hoog en de koude lucht buiten zorgt voor een dunner wordende huid barrière, waardoor het vocht makkelijk uit de huid kan verdampen. In de zomer ontrekt zonlicht en warmte veel vocht aan onze huid. Je huid houdt het vocht dus niet uit zichzelf vast! Omdat het vochtpercentage ín je cel niet voldoende is kunnen ook andere huidprocessen stagneren en problemen geven zoals roodheid, droogte of juist oneffenheden. Heel belangrijk dus om je vochtniveau op peil te krijgen, en te houden.

Hoe ziet een vochtarme huid eruit?

Een huid met vochttekort laat kleine craquelé lijntjes zien wanneer je de huid een klein beetje opduwt. Op de lange termijn zorgt vochttekort voor diepere lijntjes en rimpeltjes.

Hoe werkt hyaluronzuur in de huid?

Hyaluronzuur, bestaat uit grote moleculen en werkt op onze huidbarrière als een magneet: het trekt vocht uit de lucht en vanuit het lichaam zelf naar de huid toe én het trekt vocht in de huid naar de oppervlakte toe. Vocht is nodig voor een gezonde huidbarrière, en een gezonde hydro-lipide laag, waardoor veel huidproblemen (zoals droogte en dehydratie, vette huid en onzuivere huid) opgelost of aanzienlijk minder kunnen worden.

Hyaluronzuur kan in uitzonderlijke gevallen, zoals bij Forlle`d, voorkomen als kleine moleculen. Deze verfijnde moleculen kunnen, tussen de huidcellen door, heel diep in de huid komen. In de diepere huidlagen worden fibroblasten (huidcellen) gestimuleerd die o.a. collageen aanmaken en de gehele huid steviger en voller kan maken. Dit resulteert in een “plumping-effect” of “matras-effect”, waarbij de fijne lijntjes en rimpeltjes worden verminderd. Zo krijg jij een liftend en gehydrateerd effect met hyaluronzuur!

Hyaluronzuur toppers:

  1. PCA Skin Hyaluronic Acid Boosting Serum
  2. Pascaud Hydrating Mask
  3. pHformula Hydra Serum
  4. Pascaud 24 Hour Cream
  5. Forlle’d Hyalogy P effect Essence 
  6. Valmont Moisturizing Booster
  7. Pascaud Code H Hydraterend Serum

 

Vragen over jouw huid, over de skincare die het beste bij jouw huid past? Vraag de huidspecialiste van PUUR Huidinstituut om advies!  

 

 

Nog meer te weten komen over hyaluronzuur, lees dan ook de blog van Huidspecialiste Bertine

Liefs Edith,
Huidspecialiste en eigenaresse PUUR Huidinstituut & Het Online Huidinstituut www.hohi.nl

edith Naaijkens puur huidinstituut huidexpert schoonheidsspecialist

Edith Naaiijkens