Het was genieten deze zomer; de zon, de warmte op je huid, het strand en de cocktails op het terras. Je huid heeft het zwaar gehad tijdens deze zomerperiode. Zon, airconditioning, zonnebrandcrèmes, een andere leefstijl, ander voedingspatroon en misschien wel een reis met een vliegtuig kunnen je huidconditie sterk beïnvloeden. De zon geeft je huid voor korte duur een mooie bruine teint, helaas wordt je huid vaak dof en grauw. Dat komt omdat de zon je huid dikker maakt om je te beschermen. De opeenstapeling van dode huidcellen, en verdikking van het aantal huidcellagen geeft je huid een doffe uitstraling, je glow is verdwenen. Werken aan huidherstel dus!

Na de zomer zien we veel klanten in onze huidinstituten met pigmentatieproblemen zoals vochttekort, rimpeltjes en lijntjes, roodheid en ook zeker  pigmentvlekken en melasma. Met de juiste producten en behandelingen kunnen wij je huid weer laten stralen.

 

 

Je huid heeft nu een extra boost nodig, je huid heeft jouw hulp nodig! Start spoedig met het geven van een extra boost aan je huid. Zeker als je veel van de zon hebt genoten deze zomer.

VIJF tips voor huidherstel na de zomerperiode:

TIP 1: EXFOLIEER

Verwijder het teveel aan dode huidcellen met een exfoliant die geschikt is voor jouw huid. Met enzymen of zuren ontdoe je je huid direct van de dode huidcellen. Deze geven je namelijk die doffe en grauwe look. Mijn favoriete exfolianten zijn: Enzymatische peeling van Pascaud voor iedere huid die een boost nodig heeft en Dermabrasion Cream van pHformula voor de huid die meer aankan en nodig heeft. Hoe vaak je na de zomer thuis een exfoliant gebruikt is afhankelijk van je huidtype maar ik adviseer het nu voor minimaal 2 x per week.

TIP 2: HERSTELLEN VAN VOCHTNIVEAU

Na de zomer is het belangrijk de vochtbalans van je huid weer in goede conditie te krijgen. Alleen een hydraterende crème is nu niet voldoende. Je huid is nu lui en heeft een boost nodig. Gebruik dus naast je hydraterende crème óók een hydraterend serum. Extra ondersteuning, vocht en voeding is nu een must voor je huid! De serums die ik het meest hiervoor adviseer zijn: Pascaud – code H serumpHformula – Hydra serumForlle’d Hyalogy P-effect Essence en Valmont – Moisturizing Booster

TIP 3: INSTITUUT BEHANDELING

Gun jezelf én zeker je huid een speciale gezichtsbehandeling met een peeling of skin resurfacing voor de perfecte after summer glow! Een behandeling met een peeling stimuleert de celvernieuwing en zal de huid verhelderen zodat hij er ook na de zomer weer stralend uitziet.

Behandelingen bij pigmentvlekken
Pigmentvlekken na deze heerlijke zomer? Zichtbare pigmentvlekjes gekregen op gelaat, handen en of je decolleté? Bespreek dit met de huidspecialist zodat zij een behandeling en advies voor thuis op maat kan maken voor je. Effectieve methodes om pigment aan te pakken zijn: IPL, Skin Resurfacing en MeLine Pigment trajecten.

Populaire en effectieve skincare voor thuis bij pigmentvlekken: Me Line Home Pigment maskMela KitPascaud Code T serumpHformula Mela maskPCA Skin Pigment Bar. Deze producten gaan de strijd aan met bestaand pigment, maar corrigeren en verhelderen eveneens je huid. Je ziet er weer stralend en egaal uitziet.

TIP 4: SPF, zonbeschermingsfactor

Blijf je zonbeschermings product gebruiken, óók na je vakantie. De gehele dag, zomer en winter, geeft zonlicht UV stralen die je huid schade kunnen geven. En wist je dat je SPF je beste anti-aging crème is? Mijn SPF skincare tips: UV defense van Pascaud, Me Line Cream MediumDr. K. Repair & Protect Day Shield en PCA Skin Daily Defense Broad Spectrum SPF 50.

TIP 5: BOOST JE HUID

Tip 1 en 2 zijn enorm belangrijk voor je skincare routine, maar vergeet je huid niet te boosten. Jouw huid is ontdaan van teveel dode huidcellen en gevoed met hydraterende producten. Om je huid wakker te schudden én wakker te houden heeft het intensieve ingrediënten nodig om de diepere huidlagen te stimuleren: retinol, vitamine C, Niacinamide en zuren.

Ik heb veel favoriete boosters voor mijn huid, teveel om op te noemen. Maar deze zijn voor (bijna) elke huid geschikt: Retinol, DNA & AHA  ampullen van PascaudpHformula AGE Serum en Pascaud Innovative II Week kuur van 7 dagen

 

De huidspecialistes en huidtherapeuten van PUUR Huidinstituut staan klaar voor je vragen, ook als je niet in de buurt woont en advies wilt over jouw skincare routine.

Liefs Edith,

Huidspecialist en eigenaresse PUUR Huidinstituut Breda – Prinsenbeek & Oosterhout
en Het Online Huidinstituut | www.hohi.nl

edith naaijkens schoonheidsspecialist huidspecialist puur huidinstituut

Edith Naaiijkens