In de koude wintermaanden kun je sneller last hebben van een droge huid. Wisselvallig weer, koude wind en verwarming of een warme airco zijn allemaal factoren die ervoor kunnen zorgen dat je huid sneller uitdroogt. Naast dat een droge huid niet comfortabel aanvoelt, brengt het ook andere problemen met zich mee. Wat die problemen zijn, maar nog belangrijker, hoe je van een droge huid voorkomt leg ik hieronder voor je uit!

 

Maar eerst, wat is een droge huid?

Belangrijk om te weten: je huid kan vochtarm zijn óf droog zijn. Een vochtarme huid, de naam zegt het al, heeft een tekort aan vocht.

Een droge huid heeft een tekort aan vet! Wanneer je een vochtarme huid hebt wil dus nog niet zeggen dat je huid ook droog is. Echter is het vaak wel zo dat als je een droge huid hebt, je ook een vocht tekort hebt!
In de huid zit een metertje dat in de gaten houd of je huid wel voldoende vocht of vet heeft, dit is je hydro-lipide filmlaag
Indien dit metertje niet goed in balans is, kunnen er verschillende huidproblemen optreden. Een vochtarme huid voelt vaak trekkerig en heeft craquelé lijntjes, hele kleine rimpeltjes die goed te zien zijn bij het opspannen van de huid. Een droge huid heeft vaak schilfertjes, rode geïrriteerde plekjes en kan ook wat jeuken.

 

Wanneer een huid zodanig droog of vochtarm is, heeft het een veel lagere weerstand. De huid is gevoeliger voor invloeden van buitenaf, bacteriën, cosmetica, hyperpigmentatie, roodheid, acne en huidveroudering. Wanneer je huid mooi in balans is, is de weerstand hoger. Hierdoor is je huid beter beschermd tegen deze factoren.

Maar hoe kom je van een droge huid af? Het aller belangrijkste: Hydrateren en goed voeden!

Beauty blog, droge huid

 

Mijn tips voor jou om een droge huid te verminderen:

 

Tip 1

Hydrateren en voeden doe je van binnen maar ook van buiten uit! De juiste huidverzorgingsproducten die de huid geven wat het nodig heeft. Mijn favoriete producten vindt je hieronder.

De huid van buiten uit een hydratatie boost geven? Het hydrating mask van Pascaud hydrateerd en verkoeld de huid. Gebruik hem 1 keer per week voor een optimale hydratatie boost.

De producten van de SOS lijn van pHformula zijn gemaakt voor huiden die extreem droog en/of uit balans zijn. De werkstoffen werken sterk hydraterend en voedend, waardoor ze jouw huid het nodige comfort geven.

 

Tip 2

Het is belangrijk om voldoende water te drinken om het vocht vast te kunnen houden. Drink bij voorkeur het liefste 1,5 tot 2 liter water per dag.

 

Tip 3

Om de huid mooi in balans te krijgen en van binnen uit te voeden kun je een Omega3 supplement gebruiken. Cellics together is een krachtige, pure vorm Omega3 die je lichaam, darmen en dus ook je huid terug in balans brengt. Dit zorgt er voor dat een droge huid verminderd én voorkomt bijvoorbeeld eczeem of acne.

Ben je benieuwd naar mijn favoriete producten?

Ik zet ze voor je op een rijtje:

pHformula: SOS producten
Dr. K: Repair en hydrate
pHformula: POST Recovery Plus

Pascaud: Hydrating mask
Pascaud: CODE H Hydraterend Serum
Cellics: together

 

Wil je weten welke producten jouw huid nodig heeft? Onze specialistes staan voor je klaar om je een passend huidadvies te geven!

Lieke Willems