Heb je ooit gehoord van Nano-needling en Microneedling? Hoewel ze op elkaar lijken, zijn er subtiele maar belangrijke verschillen tussen deze twee revolutionaire huidbehandelingen die je huid sterk kunnen verbeteren.

 

nano needling microneedling huidverbetering verschil puur huidinstituut rimpels

 

Laten we beginnen met Nano-needling, een methode die de productie van collageen in je huid stimuleert door op een veilige manier actieve ingrediënten van je serum in te brengen via kleine nano kanalen. Het lijkt veel op Microneedling, maar het is oppervlakkiger, minder ingrijpend en biedt een verbluffende absorptie van tot wel 97% van je product. Deze behandeling is fantastisch in het bestrijden van fijne lijntjes, oppervlakkige hyperpigmentatie, doffe vale huid en andere onzuiverheden door een transdermaal toedieningssysteem te gebruiken, wat de effectiviteit van je serums vergroot.

Een van de grote verschillen tussen Nano-needling en Microneedling is de diepte in de huid waarin gewerkt wordt. Nano-needling werkt oppervlakkig, strijkt pijnloos de huidstructuur glad, waardoor je huid opnieuw gaat stralen door het natuurlijke verjongingsproces van je lichaam te activeren. De aanbevolen diepte voor Nano-needling is 0,25 mm waarmee je in het epidermis (bovenste huidlaag) blijft, en je kunt deze behandeling daarom elke week veilig laten uitvoeren en is pijnloos.

Microneedling daarentegen gaat dieper in de huid, waardoor sterker gewerkt wordt op aanmaak van collagene en elastine vezels door de fibroblasten te stimuleren zelf weer aan het werk te gaan. Met Microneedling kunnen diepe lijntjes en rimpels worden aangepakt, ernstige hyperpigmentatie, striae of diepe acnelittekens. De micronaaldjes dringen veilig dieper door in de huid, tot in de dermis, terwijl Nano-needling alleen de bovenste huidlaag bereikt en nanokanalen creëert. Bij micro needling kan een pijnsensatie ervaren worden, echter is verdoving zeker niet nodig.

 

“Actie voor je huid, precies daar waar je huid een boost nodig heeft.” 

 

Bij PUUR Huidinstituut bieden we beide technieken aan, waardoor we flexibel zijn om aan verschillende huidindicaties en -condities te werken. Dus, als je op zoek bent naar een behandeling die zich richt op oppervlakkige verbeteringen met een pijnloze ervaring, kan Nano-needling de juiste keuze zijn. Maar als je diepere huidproblemen wilt aanpakken, kan Microneedling meer geschikt voor je zijn.

Ongeacht je keuze, beide behandelingen kunnen echt een verschil maken in het verbeteren van je huidgezondheid en uitstraling van je huid. Plan een huidadvies gesprek met de huidtherapeuten en huidspecialistes van PUUR Huidinstituut, en ontdek welke behandeling het beste past bij jouw specifieke behoeften en doelen voor een stralende, gezonde huid.

 

Liefs Edith
Huidspecialist PUUR Huidinstituut Breda – Prinsenbeek & Oosterhout en Het Online Huidinstituut | www.hohi.nl

edith Naaijkens PUUR huidinstituut prinsenbeek oosterhout

Edith Naaiijkens