Die vervelende in het oog springende witte bultjes worden vaak verward met witte puistjes of acné, maar zijn helemaal niet hetzelfde.
Deze “aandoening” komt het meeste voor rondom de ogen en neus. Ze verdwijnen vaak ook weer vanzelf maar toch ontsieren ze je gelaat en we zien ze graag zo snel mogelijk weer verdwijnen.

Wat is een gerstekorrel eigenlijk: Een gerstekorrel, ook wel een milia genoemd, ziet eruit als een wit of gelig bolletje dat in de huid ligt. Gerstekorrels zijn 1 tot 2 mm grote cystes gevuld met hoornmateriaal, namelijk keratine. In tegenstelling tot een puistje die talg als oorzaak heeft. Wanneer een gerstekorrel langer blijft zitten, kunnen deze ook groter worden. Gerstekorrels kunnen alleen voorkomen, maar ook in groepjes.

Omdat de huid boven het bultje geheel gesloten is, kun je de gerstekorrel niet “uitknijpen”. Doe je dit wel, dan zal de huid eromheen beschadigen en waarschijnlijk het bolletje aanwezig blijven in de huid wat kan gaan ontsteken.

Laat gerstekorrels professioneel verwijderen door een specialiste, ook vanwege de hygiëne. Dat kan natuurlijk ook bij PUUR Huidinstituut Breda-Prinsenbeek!