BEWEZEN: een hoge dosis krachtige antioxidanten, vitamine C helpt om huidveroudering tegen te gaan. Zonder vitamine C kan je huid geen collageen aanmaken. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van je huid!

 

vitamine c beauty blog huidverbetering

Lees meer: Waarom is juist vitamine c zo belangrijk voor ons?

Wanneer we dagelijks voldoende vitamine c binnen krijgen met voeding zorgt dat voor een goede weerstand waardoor we gezond blijven. Juist nu is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede weerstand hebt.

Vitamine c is een krachtige antioxidant. Heel leuk natuurlijk een antioxidant… maar wat doet deze dan precies.
Een antioxidant beschermt je weefsel en het DNA in je cellen tegen vrije radicalen. Ook dit klinkt natuurlijk weer leuk, vrije radicalen…
Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in bepaalde gevallen schade kunnen aanrichten aan je weefsel of je cellen. Vitamine C beschermt je hier dus tegen.

Daarnaast is vitamine C belangrijk bij de vorming van bindweefsel. We hebben het nodig voor de bouw van collageenvezels. Deze zorgen voor de elasticiteit en stevigheid in onze huid.

De bekendste en meest onderzochte vitamine C is Ascorbinezuur – L-ascorbinezuur en staat bekend om de positieve effecten voor de huid. Ascorbinezuur in concentraties van 15% of hoger, is perfect om hardnekkige huidproblemen aan te pakken. Maar Vitamine C is ook al bij lagere doseringen effectief. Onderzoeken hebben aangetoond dat concentraties van 0,5% al antioxiderend zijn en huidveroudering tegengaan. Een lage dosis vitamine C dient dan wel te worden gecombineerd met andere stoffen om tot resultaat te komen.

 

WAT DOET VITAMINE C NOG MEER VOOR JE HUID?

 

 • Zonder vitamine C geen collageen aanmaak. Vitamine C is dus heel belangrijk als je anti-aging wilt werken…. want collagene vezels zorgen voor de elasticiteit en stevigheid van de huid.
 • Het beperkt de schade van zonlicht. Vitamine c absorbeert geen UV licht maar het heeft wel een UV beschermend effect.
 • Het remt de huidveroudering
 • Een grauwe huid wordt minder vaal, betere doorbloeding
 • Bij gebruik van producten die vitamine c bevatten, zie je dat oppervlakkig pigment vermindert.
 • Het helpt bij de verbetering van acne of rosacea

 

MAAR …

Echter oxideert vitamine C heel snel en is heel gevoelig voor licht. Ga maar eens na hoe snel je appel bruin kleurt nadat je een hap hebt genomen en dus in aanraking komt met zuurstof. Vitamine C is dus heel lastig om stabiel te houden, ook in skincare. Daarom is het bij aanpakken van hardnekkige huidproblemen belangrijk om te kiezen voor een pure vorm van vitamine C, die pas wordt geactiveerd nét voordat je deze aanbrengt. Wil je een oppepper, een mooie glow en frisse teint dan volstaan producten met lagere doseringen!

 

VIER Tips voor een stralende huid

 1. Voeding met veel vitamine C: fruit en groente, en zeker rode paprika!
 2. Voeding suppletie dragen bij aan de dagelijkse inname van vit C en vullen tekorten aan.
 3. Vitamine C toepassen in je skincare
 4. Drink voldoende water of kruidenthee

3 x VITAMINE C BOOST VOOR JE HUID!

Mijn tips voor jou:

pHformula Vita C cream, een krachtige anti-oxidant crème die de huid tevens verheldert en de huid een prachtig egale teint geeft: https://hohi.nl/product/phformula-vita-c-24-hour-cream-50-ml/

Voedingssuppletie: Cellics Inspiration en Cellics Confidence beide bevatten ruim 500mg vitamine c, in combinatie met andere vitamines en mineralen. KLIK: Cellics Inspiration & Cellics Confidence

Pascaud innovative II: een fantastische kuur die je thuis kan inzetten. En elke dag vers aanmaakt waardoor werkzaamheid behouden blijft! Bevat een hoge concentratie 79% vitamine C! En jazeker, dat is uniek in Beautyland! Kuur 7 dagen en 28 dagen! https://hohi.nl/product/pascaud-innovative-ii-week-kuur/

 

5 x FOOD MET HEEL VEEL VITAMINE C:

 1. Rode Paprika: Een rode paprika bevat bijna 4 keer zoveel vitamine C als het befaamde oranje fruit. Mijn favoriete Vitamine C bom!
 2. Broccoli: 200 gram bevat méérr dan 200 mg vitamine C. EXTRA: broccoli bevat daarnaast ook vezels, calcium en betacaroteen. Beta caroteen wordt in je lichaam omgezet in vitamine A, super toch!
 3. Eerlijk is eerlijk, we hebben een absolute winnaar: Rozenbottel. Het bevat per 100 gram ongeveer 550 mg vitamine C, en dat is bijna 10X zoveel als een sinaasappel! Je moet er wel van houden want het heeft een sterke smaak.
 4. Natuurlijk mag de sinaasappel niet ontbreken in dit lijstje. ook dit is een Vitamine C BOM. Eén sinaasappel van zo’n 130 gram bevat ongeveer 66 milligram vitamine C. En wist je dat het ook vol zit met vezels en foliumzuur?
 5. Spruitjes: Vaak een Haat – Liefde verhouding maar zoveel Vitamine C power! 130 mg per 100 gram. Tegenwoordig minder bitter, dus echt het proberen weer waard!

Natuurlijk vind je op internet nog veel meer vitamine C bommen. Daarnaast adviseer ik echt een supplement om ál je stoffen binnen te krijgen en een optimale opbouw voor je gehele lichaam te hebben.

En kijk mijn TIPS voor VITAMINE C SKINCARE nog eens, want ook jij wilt vast en zeker een stralende frisse teint van je huid!

Vragen? Bel me, mail me, ik beantwoord ze heel graag voor je!

Liefs Edith,
Huidspecialiste PUUR Huidinstituut & Het Online Huidinstituut

edith Naaijkens PUUR huidinstituut prinsenbeek oosterhout

Edith Naaiijkens