In de huidinstituten krijgen we vaak vragen over het oogcontour. Je ogen zijn je Black Box van je gezicht, in veel gevallen laat het zien hoe je in je vel zit. Na een korte nacht, ongezond leven, allergie kennen we allemaal die vermoeide blik van je oogcontour. Lees snel de blog! 

Echter soms zijn vermoeidheid en stress niet de oorzaak maar heb je helaas de genen van je ouders meegekregen en kun je structureel last van wallen, donkere kringen en vochtophopingen hebben.

blog wallen rimpels kraaienpootjes ogen

Hoe zit het nou precies?

De huid rondom je ogen is veel dunner dan van je gezicht, en door knipperen en lachen beweegt je huid daar veel. Vochtverlies geeft snel tekenen van veroudering. Maar er zijn meerdere oorzaken.

De oorzaken zijn te vinden in vet, vocht, ouderdom, pigmentatie en of bloedvaatjes.

DRIE SOORTEN ZAKJES ONDER JE OGEN:VOCHTWALLEN, VETWALLEN EN WALLEN DOOR HUIDVEROUDERING!

Vochtwallen
Vaak zien we vochtwallen in de ochtend, die trekken dan gedurende de dag geleidelijk weg. Vochtwallen kunnen ontstaan doordat je lichaam als je ouder wordt meer moeite heeft vocht efficiënt af te voeren, maar ook door allergieën.

Tips: Koffie? Wijntje, graag met mate,  Drink voldoende water, Afvoerende massage met Milu Tool, voldoende nachtrust, ventileer je ruimtes en gebruik een afvoerende oogcrème en oogmasker.

Vetwallen
Door het ouder worden kunnen spiertjes onder je ogen verslappen waardoor onderhuids vet niet langer wordt tegengehouden. En vetwallen worden dus helaas zichtbaar. Helaas is dit alleen door plastische chirurgie te verhelpen.

Hoe herken ik het verschil? Hoe kun je nou zien of het vocht -of vetwallen zijn? Ten eerste worden vochtwallen gedurende een tijdje minder, en vetwallen blijven altijd in dezelfde hoedanigheid aanwezig. Lig je op je rug en zakken de ophopingen weg, dan is de kans groot dat het vocht is. Bij vetwallen blijven ze dan vaak aanwezig. twijfel je, laat een expert meekijken!

Wallen door huidveroudering, en dus overhangende oogleden!
Je huid wordt slapper, heeft minder collagene en elastine vezels naarmate we ouder worden, en dat wordt bij je ogen zichtbaar door wallen. Eigenlijk heb je dus teveel huid onder je ogen, net als overhangende oogleden aan de bovenzijde.

De tips van onze huidspecialistes: start op tijd met het verzorgen van je oogcontour. Al vanaf je 25e jaar vermindert je celdeling en gaat je huid dus al verouderen. Gebruik dus ook vanaf deze leeftijd élke dag een verzorging voor je oogcontour! In het instituut worden specifieke oogbehandeling uitgevoerd om je huid te stimuleren. Natuurlijk kunnen ook een ooglidcorrectie en injectables een oplossing zijn wanneer de huid te sterk is verouderd.

DONKERE KRINGEN

Donkere kringen kunnen twee oorzaken hebben, hyperpigmentatie of ten gevolge van bloedvaatjes die door de huid heen schijnen omdat de huid heel dun is. Hyperpigmentatie komt vaker voor bij donkere huid, en hierbij moet echt voorzichtig worden omgegaan met zonlicht.

Dunne huid met doorschijnende bloedvaatjes komt veelal voor bij mensen met een bleke, dunne huid waarbij de bloedvaatjes oppervlakkig in de huid liggen. Dat kan genetisch bepaald zijn.

Donkere kringen door hyperpigmentatie: dan adviseren wij me-line pigment behandelingen, peelings of lasertherapie. En natuurlijk dagelijks een SPF gebruiken. Donkere kringen door de bloedvaatjes zijn helaas lastiger te behandelen. Het allerbelangrijkste is om je huid te stimuleren, maar graag wel op een zachte manier! Met bindweefselmassage kunnen we de huid onder de ogen op een zachte wijze meenemen, en de doorbloeding stimuleren. Voldoende slaap, gezond eten en niet roken zijn ook tips die je thuis kunt doorvoeren. Natuurlijk kun je de huid wel heel goed camoufleren. Laat je echter goed informeren over het juiste product voor jouw huid. Iedere huid is anders, we kunnen daardoor helaas niet één advies geven.

KRAAIENPOOTJES: RIMPELTJES ONDER  & NAAST JE OGEN

Mede door huidveroudering maar zeker ook vochttekort in je bovenste huidlagen geven die craquelé lijntjes en rimpeltjes onder en naast je ogen. Als je op tijd start met de juiste voeding voor je huid kun je dit voorkomen of het verouderingsproces vertragen. Ik ben van mening dat een “lachrimpel” niet storend is, echter vochttekort en een storende rimpelvorming waardoor je er vermoeid uit ziet wel!

Tips: Hydrateer, hydrateer en hydrateer, en start daarmee vanaf je twintigste! Slaap voldoende en ben matig met koffie, alcohol en suikers!

We weten dat je dol bent op TIPS, dus hier nog een paar interessante!

  • Smeer je oogcontour niet alleen op de zijkanten van je oog. Het is een oog KRING spier, die aanhecht in je haargrens en bij je binnenooghoeken. En dus hoort daar allemaal oogverzorging. Let op, niet op je bewegende ooglid aan de boven -en onderzijde.
  • Iedere dag je make up verwijderen moet net zo vanzelfsprekend zijn als tandenpoetsen! Dus … voor het behoud van je mooie oogopslag reinig je elke avond je ogen, ook als je geen make-up gebruikt.
  • Gebruik nooit teveel crème of gel. Ten eerste is het echt niet nodig en ben je dief van je eigen portemonnee. Ten tweede kun je last krijgen van traanogen en hecht je make-up niet goed!

De beste oogverzorging TIPS:

KLIK HIER: https://hohi.nl/wallen-kringen-kraaiepootjes-rimpeltjes-overhangende-oogleden/

 

Edith Naaiijkens