Micro Needling is razend populair in onze huidinstituten vanwege de huidverbeterende resultaten. Hierbij gaan we heel gericht te werk, en precies daar in de huid waar de huid actie nodig heeft. Ik ga je er meer over vertellen …

Micro needling is een behandelmethode om op een intensieve manier te werken op de epidermis en de dermis. Door middel van de kleine naaldjes worden er micro kanaaltjes gemaakt in je huid die ervoor zorgen dat er een opening wordt gemaakt voor de producten. Op deze manier komen de werkzame stoffen direct op de locatie waar zij hun werk moeten gaan doen. De werkzame stoffen uit de producten kunnen tot 100x beter worden opgenomen in de huid.

Verschillende technieken

Er zijn verschillende technieken voor Micro Needling. Zo kan er gewerkt worden met een roller met daarop de naaldjes. Of met de dermapen waarbij de pen met snelle bewegingen de naaldjes in de huid stempelen. Bij de stempelmethode kiest de huidexpert of er in banen gewerkt wordt of met een roterende beweging. Dat is geheel afhankelijk van de huid en de wensen.


micro needling dermapen huid


Het lichaam zet direct het wondgenezingsproces in gang om deze micro kanaaltjes direct weer te gaan helen. Bij dit proces komt de productie van elastine en collageen op gang. Elastine bevordert de elasticiteit in de huid en collageen zorgt voor versteviging in de huid. Deze twee vezels hebben daarom erg veel invloed op de veroudering van de huid. Doordat de elastine en collageen wordt gestimuleerd zorgt dit ervoor dat de huid wordt gelift, rimpels worden verminderd en poriën worden verkleint. Bij de micro needling behandelingen wordt er nog meer resultaat behaald door het gebruik van de juiste ampullen, de juiste actieve werkstoffen. Bij PUUR huidinstituut werken we met de specialistische Fusion ampullen. Deze ampullen zijn zeer geconcentreerd met verschillende werkstoffen. De huidexpert kiest de juiste ampul, of combinatie van ampullen, die bij uw huid past.

micro needling rimpels littekens huid puur

Zo is er de keuze uit: 

  • F-HA: Deze ampul is gevuld met hyaluronzuur, dit zorgt voor hydratatie, verzachting en stimulatie.  
  • F-HA+: heeft een sterkere concentratie hyaluronzuur waardoor dit hydrateert, lift, verstevigt en rimpels verminderd.  
  • F-XFC+FACE: een cocktail ampul met hyaluronzuur, organic silicon en DMAE. Deze werkstoffen hebben de eigenschappen om volume te geven in de huid.  
  • F-LIFT+FACE: deze ampul cocktail heeft een anti-aging en anti-glycatie effect. Dit wordt vooral ingezet bij de verouderde en verslapte huid. Ook zorgt dit ervoor dat het de vrije radicalen neutraliseert.  
  • F-VITAMINE C: De vitamine C ampul cocktail heeft zoals de naam al zegt een hoog geconcentreerde dosis van vitamine C. Dit zorgt voor verheldering en het verminderen van pigmentatie. Doordat het tyrosinase enzym wordt geremd. Dit enzym is verantwoordelijk voor pigmentatie.  
  • F-RADIANCE: Deze ampul cocktail bevat onder andere, retinol, vitamine C en E. Deze werkstoffen hebben anti-aging eigenschappen ook is het prima geschikt voor de wat valere huid die een boost nodig heeft.  
  • F-VITAMINE ACE: Deze ampul zorgt voor verheldering, verjonging en gaat hyperpigmentatie tegen 
  • F-ACN: Deze ampul cocktail is speciaal ontwikkeld voor de vettere huid. Door onder andere de werkstof wilgenschors extract zorgt ervoor dat de talgproductie wordt gereguleerd en de porie structuur wordt verkleint.  
  • F-VENOSTIM: deze ampul is geschikt voor de huid met roodheden. Het vermindert ontstekingen en het reguleert de talgaanmaak.  

Maar voor wie is Micro Needling in te zetten? Voor welk huidtype?

Micro needling kan worden ingezet bij verschillende huid beelden te denken aan: acne, pigmentatiestoornissen, littekens en huidveroudering.  Maar zeker ook als je huid een oppepper kan gebruiken na ziekte of een zomer of koude winter.

Wanneer je kiest voor een micro needling behandeling is het belangrijk om de huidexpert goed te laten kijken naar je huid, zij kan bepalen of deze behandelmethode geschikt is voor je en welke frequentie en actieve werkstoffen er worden ingezet. Micro needling moet passen bij het huidprobleem en je doel.  

De behandeling begint met een intake hierbij worden vragen gesteld over uw algehele gezondheid om er op deze manier achter te komen of er geen contra-indicaties zijn, waardoor de behandeling niet mogelijk zou zijn.  

Herhaling – werken in een kuur

Wanneer de behandeling mogelijk is en bij je huid past wordt het behandelplan besproken. Voor het optimale resultaat is het van belang om de behandeling in kuur verband uit te voeren. Je huidcyclus duurt 28 dagen, dit betekent dat om de 28 dagen de huid zich volledig vernieuwd. Waardoor er rekening wordt gehouden met het genezingsproces van de micro kanaaltjes. De meest optimale behandelfrequentie is met tussenpozen van 3 tot 4 weken. Zo blijf je de huid in de diepte actief en werk je structureel op huidverbetering. 

Naast de micro needling behandelingen is het belangrijk dat je thuis consequent aan de slag gaat met de geadviseerde producten. Door thuis de huid te voeden, beschermen en hydrateren blijft de huid getriggerd en op deze manier streven wij naar het beste resultaat. Het is echt teamwork, ik de behandelingen in het instituut en jij de juiste producten om je huid thuis actief te houden. 1 + 1 = 3!

Na de behandeling

Na de behandeling ziet de huid er vaak roze/rood uit. Dit kan enkele uren aanhouden, maar verdwijnt daarna snel. Verder heeft de behandeling geen downtime en kun je je dagelijkse werkzaamheden weer gewoon oppakken. Het is belangrijk de huid goed te beschermen tegen schadelijke UV-straling met een U.V. filter en extra te hydrateren. Belangrijk om drie dagen na de behandeling de huid te behandelen met post cream.

Je huid is aangezet tot actie, en dit genezingsproces en dus de werking in je huid werkt nog weken lang door. Je werkt dus aan een structurele huidverbetering. Pas daarom ook echt op met de weken na je behandelingen andere intensieve behandelingen in te zetten.

micro needling huidtherapeut tanja

Wel of niet in de Micro Needling in de zomer?
Helaas, in de zomermaanden raden we de micro Needling behandelingen niet aan in verband met de sterkte van de zon. Tijdens de zomermaanden is het niet haalbaar om uit de zon te blijven, en aangezien dan je pigmentcellen meer getriggerd worden, worden alle behandelingen in de diepte van je huid afgeraden. Dus je huid aanpakken doe je van oktober tot mei!

Heb je nog vragen voor me over Micro Needling, of over andere onderwerpen over de huid!
Stel ze gerust, ik beantwoord ze met liefde en plezier!

Liefs Tanja,

PUUR Huidtherapeut Tanja
Huidtherapeute PUUR Huidinstituut
https://puur-huidinstituut.nl

 

 

Edith Naaiijkens