Redenen genoeg dus om ze goed te verzorgen zodat ze niet ouder lijken dan je echt bent!

De meeste aandacht besteden we aan de verzorging van ons gezicht. We gebruiken dag- en nachtcrèmes, serums, peelings of andere verzorgende producten. Naast de hals en het decolleté vergeten we de handen vaak te verzorgen en dat terwijl onze handen heel vaak veel te verduren krijgen. Wanneer we de afwas doen, wanneer we detergenten gebruiken om het huis te poetsen, ze worden ook meer blootgesteld aan de zon, en omdat we ze zo vaak wassen drogen ze ook veel makkelijker uit. Er wordt wel gezegd dat handen je leeftijd verraden. Reden genoeg dus om ze goed te verzorgen zodat ze niet ouder lijken dan je echt bent!

Hoe worden handen oud?
Zoals je hierboven al kon lezen worden je handen misschien wel het meest van alles blootgesteld aan een hele boel externe invloeden. Dagelijks komen ze in contact met chemische schoonmaakmiddelen, weersomstandigheden, water, … Het is dus niet heel gek dat handen snel uitdrogen en verouderen. Door deze blootstelling raakt de huid uit balans, beschadigd en verliest ze aan stevigheid en soepelheid, als verlies van het onderhuids vet. Daarnaast slinkt het bindweefsel in de handen en wordt de huid dunner en droger. Pezen, aderen en botten worden zichtbaarder en door de blootstelling aan de zon kunnen er rimpels, pigment- en ouderdomsvlekjes ontstaan.

Tips voor de verzorging van je handen

TIP 1 Gebruik meerdere keren per dag een handcrème
Smeer ze dagelijks meerdere keren in met een verzorgende en vochtregulerende handcrème. Deze crèmes beschermen je handen tegen uitdrogen en voorkomen dat de huid van je handen te snel dun wordt.  Kies voor een handcrème die niet heel vettig is maar juist goed en snel intrekt, omdat je veel met je handen moet vastpakken en aanraken. Zie je onvoldoende resultaat, gebruik dan een serum onder je handcréme voor extra intensieve werking.

OPI Pro Spa Protective Hand, Nail & Cuticle €17,95

OPI Pro Spa Protective Hand Serum €35,50

Team Dr. Joseph Daily Cellular Protection Hand Cream €19,90 100% natuurlijk en Vegan!

TIP 2 Kies een handcrème met een SPF en voorkom pigmentvlekken
Als je een handcrème kiest; kies dan eentje die ook een SPF (Sun Protection Factor) bevat, dan beschermt je je handen ook tegen uv-stralen. Of gebruik je SPF van je gezicht over je handcrème heen als extra laagje. Bestseller: Pascaud UV-Defense Ook als je de zon niet schijnt, bereiken uv-stralen je handen als je achter het stuur van je auto of op de fiets zit. Hiermee voorkom je pigmentvlekjes, want ook die verraden je leeftijd!

TIP 3 Doe handschoenen aan
Bescherm je handen, net als je gezicht, zoveel mogelijk tegen invloeden van buitenaf. Draag tijdens extreme kou handschoenen en draag rubberen handschoenen tijdens huishoudelijke taken. Mijn tip: verwen je handen eenmaal per week extra met een dikke laag handcrème en doe hier plastic handschoenen overheen. Je weet wel van die plastic die ook bij de benzine station hangen! gewoon te koop bij drogist! of de kant-en-klare handschoenen met serum van OPI: OPI Pro Spa Advanced Softening Hand Gloves

TIP 4 Vermijd zeep om je handen te wassen.
Zeep droogt je handen en je nagels uit, daarom kan je beter kiezen voor een vloeibare reinigingsgel die daarnaast ook verzorgende en vochtregulerende eigenschappen heeft. Gebruik je toch liever een zeep? Kies dan een zeep op basis van glycerine die ook natuurlijke olie bevat. En smeer na het wassen je handen weer even in met handcrème.

NAGELS & NAGELRIEMEN

En inderdaad, vergeet ook je nagelriemen niet dagelijks met een olie in te smeren. het bevorderd een gezonde groei van de nagel, en houdt nagelriemen soepel zodat ze niet hard worden en gaan scheuren. Een verzorgde nagel en nagelriem laten je handen er écht jonger uitzien!

Behandelingen bij PUUR Huidinstituut

Er zijn heel wat behandelingen waarmee we onze handen jong kunnen houden. Van manicures tot peelings, van licht- en lasertherapie en mesotherapie tot fillers. Elke behandeling heeft zijn voor- en nadelen. Het grote nadeel van fillers is dat de rimpels op je handen wel verdwijnen, maar het verwijdert de pigmentvlekken niet echt. Daarvoor is een chemische peeling dan weer de oplossing. En een laserbehandeling zorgt voor de gewenste huidverstrakking en versteviging waardoor blauwe aders minder zichtbaar zijn. Mesotherapie is dan weer uiterst geschikt om de handen intensief te voeden. Daarom raden wij een combinatiebehandeling van laser, meso en/of peeling aan. Hieronder zullen we deze behandelingen even verder toelichten

#1 Peeling
 – tegen diepere rimpels, donkerdere pigment- of ouderdomsvlekken en volumeverlies
In het algemeen verbeteren peelings de kwaliteit van de huid en maken deze egaler. Een glycolzuur peeling kan gebruikt worden om meer elastine aan te maken, schade door de zon te herstellen en fijne lijntjes weg te werken, maar ze doen niet veel aan pigment- of ouderdomsvlekken. Daarom kan je ook kiezen voor een iets diepere peeling, een TCA peeling, een efficiënte methode om de huidstructuur te verbeteren. De rimpeltjes worden minder diep en pigmentvlekken lichten op.

#2 Mesotherapie – voor intense hydratatie en voeding
Hier gebruiken we een biologische cocktail van vitamines en mineralen. Door middel van  micro-injecties wordt deze cocktail in de huid gebracht. De huid wordt intensief gehydrateerd en gevoed waardoor een verfijning van de structuur optreedt. Fijne lijntje verminderen en de celvernieuwing wordt gestimuleerd. De huid gaat collageen en elastine aanmaken waardoor de elasticiteit verbetert en de handen er veel jeugdiger uit gaan zien.

#3 Licht – tegen oppervlakkige rimpels, pigment- of ouderdomsvlekken en volumeverlies
De laser werkt met een sterke lichtbron, die warmte aan de huid levert waardoor de collageenproductie gestimuleerd wordt die voor een strakkere huid zorgt. De laser gaat daarnaast ook oppervlakkige rimpels en andere kleine onregelmatigheden van de huid tegen. De effecten zijn een verbeterde huidtint, verminderde fijne lijntjes, grove poriën en ouderdomsvlekken. Intense Pulsed Light (IPL) is een ander manier om ouderdomsvlekjes aan te pakken. Je huid wordt bewerkt met licht op een bepaalde frequentie, de huid absorbeert de lichtenergie en zet deze om in warmte. Hierdoor wordt de melanine, die de huid donkerder doet lijken, afgebroken.

#4 Fillers – voor meer volume
Naarmate je veroudert, verliest je huid volume. Dit komt doordat collageen en elastine die het vet onder de huid op zijn plaats houden, afnemen met het verouderen. Het vet blijft dus niet langer op zijn positie. Met behulp van fillers wordt het volume onder de handhuid hersteld en krijgen de handen een jongere en zachtere uitstraling met minder opvallende lijnen, schaduwen, deukjes en rimpels.
De cosmetisch arts kan fillers inzetten om volume weer terug te krijgen. Echter adviseren wij om eerst de andere bovenstaande behandelingen in te zetten.

Mijn allerlaatste TIP:
Vraag je huidspecialiste om tijdens je gezichtbehandeling ook je handen mee te nemen. Twee vliegen in één klap!

Meer informatie? Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend advies gesprek.

Liefs Edith
Huidspecialiste en eigenaresse van PUUR Huidinstituut & Het online Huidinstituut | www.hohi.nl

edith naaijkens puur huidinstituut

Edith Naaiijkens