In de lente heeft onze huid vocht nodig om te herstellen van de winter. Daarom is hydratatie de sleutel tot een gezonde en stralende huid. Het is belangrijk om dagelijks een hydraterend product zoals hyaluronzuur en aloë vera te gebruiken, en daarnaast de huid van binnenuit te hydrateren door veel water te drinken. Ook exfoliëren en het gebruik van een SPF zijn heel belangrijk. Lees er meer over in deze blog:

Heerlijk! De lente is in zicht! De zon begint te schijnen en we proberen elke zonnestraal mee te pakken. Vaak wordt gedacht dat de huid pas goed ingesmeerd hoeft te worden als het echt warm is buiten. Maar vergis je niet! Ook in de lentewarmte kan de zon al erg krachtig zijn.

De zon heeft zowel positieve als negatieve invloeden op de huid. Aan de positieve kant staat de opname van vitamine D, essentieel voor onze botten, gebit en ook gunstig voor onze huid. Echter, overmatige blootstelling aan uv-straling kan op lange termijn negatieve effecten hebben, zoals een zonneallergie of zelfs huidkanker bevorderen. Om de risico’s zo laag mogelijk te houden, is het belangrijk om tussen 12:00 en 15:00 uur de zon te mijden en je goed te beschermen met kleding en een SPF. Naast het gebruik van een goede SPF is het ook belangrijk om je huid met andere producten goed te blijven verzorgen; hydrateren en exfoliëren!

Wat heeft mijn huid nodig in de lente?

In de lente, en ook in de zomer, gebruiken we andere producten voor onze huid dan in de wintermaanden. Hier zijn onze tips om jouw huid het beste te geven in de lente. Hieronder vind je een perfecte routine voor jouw huid, met waardevolle ingrediënten die een toegevoegde waarde hebben voor jouw huid.

 

blog huidverzorging routine stappenplan huid huidspecialist phformula forlle`d pascaud lente puur huidinstituut blog

 

Huidverzorgingsroutine voor de lente:

Stap 1: Reinig je huid dagelijks, 2 keer

Zowel in de ochtend als in de avond start je routine met reinigen. Je huid ontdoen van make-up, overtollig talg, fijnstof van de dag, en de pH-waarde weer in balans brengen! Wij adviseren een milde reiniging, zoals bijvoorbeeld een milk, zodat de pH-waarde van de huid intact blijft. Door het gebruik van een milde reiniging kunnen schadelijke stoffen minder snel binnendringen, heeft je huid minder vochtverlies en blijft je microbioom en pH-waarde in balans.

Mijn aanbevelingen voor milde reinigers zijn pHformula EXFO Cleanse, Pascaud Cleanser en Forlle`d Creamy Wash

Deze cleansers kun je gebruiken met je handen of met watjes. Door je handen te gebruiken bespaar je het milieu en is de reiniging net zo effectief. Reinig dubbel wanneer je make-up draagt. Verwijder eerst je make-up en reinig vervolgens je huid van overtollig talg, onzuiverheden en fijnstoffen. Masseer zachtjes in, vergeet je neusvleugels, haarlijn en frons niet, spoel daarna af. En klaar voor de volgende stap van je huidverzorgingsroutine.

 

Stap 2: Exfolieer met zuren

Je huid diep reinigen doe je met zuren, waaronder fruitzuren en salicylzuur bij een vette huid. Dit doe je na de reiniging en afhankelijk van je huidtype een paar keer per week. Glycolzuur is een van onze favoriete zuren omdat het erg goed exfolieert. Het werkt op de lipidenlaag tussen de bovenste huidlagen en verwijdert dode huidcellen. Een veilige manier om dode huidcellen en onzuiverheden te verwijderen. Ook melkzuur, lactic acid, zien we graag in een exfoliant (dieptereiniging) omdat deze mild is en tegelijkertijd hydraterend werkt.

Bij een vette huid met veel onzuiverheden, kies dan voor een exfoliant met salicylzuur. Blijf lief voor je huid en overdrijf niet met de concentratie hiervan. Gebruik een exfoliant altijd in de avond na je reiniging. Het kan een tinteling veroorzaken, omdat het je huid activeert. Het zet je huid aan tot actie. Vermijd de oogcontour en spoel daarna goed af. Bij een salicylzuur (BHA) adviseren we om je cleanser nogmaals te gebruiken als de tinteling aanhoudt.

 

Stap 3: Verzorg en hydrateer je huid

Je huid is nu helemaal klaar voor je hydraterende huidverzorging. Breng deze zowel ’s ochtends als ’s avonds aan. Voor extra hydratatie adviseer ik je een serum te gebruiken. Een serum is extra geconcentreerd en gebruik je onder je dag- of nachtverzorging. Hyaluronzuur is een van onze favorieten, maar ook vitamine C (mits in hoge en zuivere concentratie) zijn krachtige boosters voor de lente! Mijn favoriet is het Pascaud Innovative serum dat je per dosis aanmaakt om vitamine C in haar krachtigste variant te kunnen gebruiken. En ook het vita C serum van pHformula adviseer ik met 5 sterren! Een serum gebruik je met een paar druppels onder je dag- en nachtverzorging!

 

Stap 4: Bescherm tegen UV-straling en blauw licht van telefoons en computers

Een goede SPF is een must tijdens de lente- en zomermaanden. Eigenlijk het hele jaar door is zonbescherming je beste partner tegen huidveroudering en zonschade zoals pigmentvlekken en roodheid. Een SPF (Sun Protection Factor) biedt een hoge bescherming tegen schadelijk UV-licht. Kies voor een zonnebrand met een filter die beschermt tegen zowel UV-A als uv-B straling, nog beter kies voor een product dat ook beschermd tegen blauw licht!

Ja, een SPF kun je over je dagverzorging gebruiken, er bestaat ook huidverzorging mét een SPF. En nee, die plakken niet, laten geen witte waas achter en zijn luchtig in gebruik. Mijn tip: Pascaud UV Defense Het gevaar van een dagverzorging mét SPF is dat het niet vaak genoeg wordt aangebracht. Breng bij blootstelling aan de zon (ook als je je hond uitlaat) om de 2 uur nieuwe SPF aan.

Mijn tip: gebruik hier overheen het unieke SPF SUN poeder van pHformula. Makkelijk, snel en effectief beschermd tegen UV-stralen en als je onverwachts op het terras terechtkomt, zit deze altijd in je handtas.

 

Natuurlijk kun je je huidverzorgingsroutine aanvullen met een masker, oogverzorging en intensieve verzorging zoals een ampullenkuur. Als je bovenstaande routine volgt, heb je al een perfecte basis.

Weet je niet goed wat je huidtype is en welke producten passen bij jouw huid? Laat de huidspecialistes van PUUR Huidinstituut een uitgebreide huidscan maken en bespreek met hen wat het beste is voor jouw huid! Natuurlijk kun je ook al mijn favorieten kopen in de webshop.

Tot snel bij PUUR!

Liefs, Edith

edith naaijkens schoonheidsspecialist huidspecialist puur huidinstituut huidverbetering blogger

Huidspecialiste en eigenaresse van PUUR Huidinstituut, PUUR Natural Skin & Het Online Huidinstituut

Edith Naaijkens