‘’Nu snap ik wel waarom mijn vrouw hier iedere 4 weken bij je in de stoel ligt, heerlijk!’’

Dit is iets wat ik zo vaak hoor in het instituut.

Ik hoor je denken; “Ja…en nu ? Dat is toch voor vrouwen?’’ Zeker niet. Net zoals een vrouw, heeft ook een man maar één huid en daar zal hij heel zijn leven mee moeten doen. Nu ik erover nadenk, zou het eigenlijk best fijn zijn als je gewoon een nieuwe huid kan kopen als de oude wat dof en rimpelig is geworden. Maar helaas, zo werkt het niet en juist daarom is het zo belangrijk om je huid goed te verzorgen en te onderhouden!

Daarnaast kan een man natuurlijk ook wel eens een me-time en relax moment gebruiken.

 

 

De huid van een man heeft evenveel lagen als de huid van een vrouw, maar toch zijn er verschillen. Ik zet ze voor je op een rijtje:

• De huid van een man is ongeveer 20-25% dikker dan die van een vrouw.
• De structuur van het onderhuids bindweefsel is stugger bij een man, hierdoor ontstaan diepere rimpels. Ook vrouwen hebben natuurlijk last van rimpels, maar die rimpel zit vaak oppervlakkiger.
• De huid van een man is sterker doorbloed omdat bij de man meer haarvaatjes aanwezig zijn.
• We zien dat een mannenhuid vaak vetter is. Dit komt omdat de talgproductie bij een man hoger is. Eerder kans op een vette huid en onzuiverheden dus.
• De beharing van de mannenhuid is sterker en dikker.
• En als laatste, het is dus echt zo. De onderhuidse laag van een mannenhuid is dunner, waardoor ze sterker reageren op prikkels. Het is geen fabel, mannen zijn dus echt gevoeliger voor pijn!

Gebruik niet de crème van je partner!

Door deze verschillen is het belangrijk dat je als man zijnde niet de verzorging van je vrouw uit het badkamerkastje pakt, maar je echt goed laat adviseren door een huidspecialist over wat het beste bij jouw huid past.

Het is zo vanzelfsprekend dat we regelmatig een nieuwe broek, een nieuw shirt of een nieuw paar schoenen kopen. Maar is het voor jou ook vanzelfsprekend dat je huid, de aandacht en verzorging geeft die nodig is? Van je huid heb je er maar één, die kun je niet opnieuw kopen.

Zorg er dus goed voor!

Wij kijken graag met je mee voor het beste huidadvies !

Liefs en tot snel, Marijn
Huidspecialist PUUR Huidinstituut https://puur-huidinstituut.nl/

marijn puur huidexpert

Marijn de Jong