WAT IS ACNE EN HOE KOM IK ER VANAF?

Acne is een vervelend en veelvoorkomend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen acne. Acne komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit maar er bestaan ook vormen die ontstaan op latere leeftijd (acne tarda). Een hele heftige vorm van acne (conglobata) kan zorgen voor diepe littekens. Bijna iedereen heeft wel eens een lichte vorm van acne gehad en kan zich goed voorstellen hoe cosmetisch storend het is.

De oorzaken van acne: Acne kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid. Soms kan de oorzaak worden aangepakt maar vaak is dit onvoldoende of kan er geen precieze oorzaak worden achterhaald.

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van acne. De talgklieren maken meer talg aan dan normaal waardoor de huid vetter aanvoelt en de poriën verstopt raken. De huid is daarnaast vaak verdikt doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Als een porie verstopt raakt maar er wordt wel steeds nieuw talg geproduceerd, dan gaat de porie van binnen stuk en kunnen er bacteriën bij komen. Dit leidt tot een rode, pijnlijke ontsteking en dus puistjes.

Om acne zo goed mogelijk te behandelen, plannen wij eerst een vrijblijvend intakegesprek waarbij de gespecialiseerd schoonheidsspecialist bekijkt van welk type acne er sprake is en om inzicht te krijgen in de thuisverzorging. Er wordt een persoonlijk behandelplan samengesteld en met u besproken welke behandeling het meest geschikt is. De acne behandelingen van PUUR Huidinstituut zijn gericht op de twee hoofdoorzaken van acne: de verdikte huid en de verstoppingen. Een ander vervelend probleem zijn de littekens. Deze kunnen aangepakt worden door onze huidtherapeut van Cosmetique Totale waar wij mee samenwerken. De huidtherapeute is maandelijks aanwezig bij PUUR Huidinstituut.

Een acnebehandeling wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis. Informeer hiervoor uw zorgverzekering.

Wilt u een afspraak inplannen voor een vrijblijvend acne intake?
076 – 888 38 07 of via ons afspraken formulier op deze website