De meeste aandacht besteden we aan de verzorging van ons gezicht. We gebruiken dag- en nachtcrèmes, serums, peelings of andere verzorgende producten. Naast de hals en het decolleté vergeten we de handen vaak te verzorgen en dat terwijl onze handen heel vaak veel te verduren krijgen. Wanneer we de afwas doen, wanneer we detergenten gebruiken om het huis te poetsen, ze worden ook meer blootgesteld aan de zon, en omdat we ze zo vaak wassen drogen ze ook veel makkelijker uit. Er wordt wel gezegd dat handen je leeftijd verraden. Reden genoeg dus om ze goed te verzorgen zodat ze niet ouder lijken dan je echt bent!

Hoe worden handen oud?
Zoals je hierboven al kon lezen worden je handen misschien wel het meest van alles blootgesteld aan een hele boel externe invloeden. Dagelijks komen ze in contact met chemische schoonmaakmiddelen, weersomstandigheden, water, … Het is dus niet heel gek dat handen snel verouderen. Door deze blootstelling raakt de huid beschadigd en verliest deze aan stevigheid en soepelheid, als verlies van het onderhuids vet. Daarnaast slinkt het bindweefsel in de handen en wordt de huid dunner en droger. Pezen, aderen en botten worden zichtbaarder en door de blootstelling aan de zon kunnen er rimpels, pigment- en ouderdomsvlekjes ontstaan.

Tips voor de verzorging van je handen

#1 Gebruik een handcrème en zonnecrème
Smeer ze dagelijks in met een verzorgende en vochtinbrengende handcrème. Deze crèmes beschermen je handen tegen uitdrogen en voorkomen dat de huid van je handen te snel dun wordt.  Kies voor een handcrème die niet heel vettig is maar juist goed en snel intrekt, omdat je veel met je handen moet vastpakken en aanraken.

#2 Kies een handcrème met een SPF en voorkom pigmentvlekken
Als je een handcrème kiest; kies dan eentje die ook een SPF (Sun Protection Factor) bevat, dan beschermt je je handen ook tegen uv-stralen. Ook als je de zon niet schijnt, bereiken uv-stralen je handen als je achter het stuur van je auto of op de fiets zit.

#3 Doe handschoenen aan
Bescherm je handen, net als je gezicht, zoveel mogelijk tegen invloeden van buitenaf. Draag tijdens extreme kou handschoenen en draag rubberen handschoenen tijdens huishoudelijke taken.

#4 Vermijd zeep om je handen te wassen.
Zeep droogt je handen en je nagels uit, daarom kan je beter kiezen voor een vloeibare reinigingsgel die daarnaast ook verzorgende en vochtinbrengende eigenschappen heeft.
Gebruik je toch liever een zeep? Kies dan een zeep op basis van glycerine die ook natuurlijke olie bevat.

Behandelingen bij PUUR Huidinstituut

Er zijn heel wat behandelingen waarmee we onze handen jong kunnen houden. Van fillers tot peelings, van licht- en lasertherapie tot mesotherapie. Elke behandeling heeft zijn voor- en nadelen. Het grote nadeel van fillers is dat de rimpels op je handen wel verdwijnen, maar het verwijdert de pigmentvlekken niet echt. Daarvoor is een chemische peeling dan weer de oplossing. En een laserbehandeling zorgt voor de gewenste huidverstrakking en versteviging waardoor blauwe aders minder zichtbaar zijn. Mesotherapie is dan weer uiterst geschikt om de handen intensief te voeden. Daarom raden uiteindelijk de meeste cosmetisch artsen een combinatiebehandeling van fillers, laser, meso en/of peeling aan. Hieronder zullen we deze behandelingen even verder toelichten

#1 Peeling
 – tegen diepere rimpels, donkerdere pigment- of ouderdomsvlekken en volumeverlies
In het algemeen verbeteren peelings de kwaliteit van de huid en maken deze egaler. Een glycolzuur peeling kan gebruikt worden om meer elastine aan te maken, schade door de zon te herstellen en fijne lijntjes weg te werken, maar ze doen niet veel aan pigment- of ouderdomsvlekken. Daarom kan je ook kiezen voor een iets diepere peeling, een TCA peeling, een efficiënte methode om de huidstructuur te verbeteren. De rimpeltjes worden minder diep en pigmentvlekken lichten op.

#2 Mesotherapie – voor intense hydratatie en voeding
Hier gebruikt men geen filler maar een biologische cocktail van vitamines en mineralen. Door middel van  micro-injecties wordt deze cocktail in de huid gebracht. De huid wordt intensief gehydrateerd en gevoed waardoor een verfijning van de structuur optreedt. Fijne lijntje verminderen en de celvernieuwing wordt gestimuleerd. De huid gaat collageen en elastine aanmaken waardoor de elasticiteit verbetert en de handen er veel jeugdiger uit gaan zien.

#3 Licht – tegen oppervlakkige rimpels, pigment- of ouderdomsvlekken en volumeverlies
De fractionele CO2 laser werkt met een sterke lichtbron,die warmte aan de huid levert waardoor de collageenproductie gestimuleerd wordt die voor een strakkere huid zorgt. De laser gaat daarnaast ook oppervlakkige rimpels en andere kleine onregelmatigheden van de huid tegen. De effecten zijn een verbeterde huidtint, verminderde fijne lijntjes, grove poriën en ouderdomsvlekken. Intense Pulsed Light (IPL) is een ander manier om ouderdomsvlekjes aan te pakken. Je huid wordt bewerkt met licht op een bepaalde frequentie, de huid absorbeert de lichtenergie en zet deze om in warmte. Hierdoor wordt de melanine, die de huid donkerder doet lijken, afgebroken. Behandelingen door Huidtherapeute van Cosmetique Totale.

#4 Fillers – voor meer volume
Naarmate je veroudert, verliest je huid volume. Dit komt doordat collageen en elastine die het vet onder de huid op zijn plaats houden, afnemen met het verouderen. Het vet blijft dus niet langer op zijn positie. Met behulp van fillers wordt het volume onder de handhuid hersteld en krijgen de handen een jongere en zachtere uitstraling met minder opvallende lijnen, schaduwen, deukjes en rimpels.
De beste manier om zichtbare aders en pezen bij de handen te camoufleren is met Lipofilling. Hierbij wordt er vet weggehaald van de binnenkant van bijvoorbeeld de dijen of de knieën en vervolgens wordt dit vet geïnjecteerd in de handen. Het voordeel hiervan is dat je werkt met je eigen lichaamsvet en stamcellen waardoor je huidkwaliteit verbetert. Behandelingen door Dr. Alice van der Linden, Mooi Medisch sportief

Meer informatie? Dan nodigen wij u uit voor een vrijblijvend advies gesprek: 076 – 888 38 07

valmont-logo
pascaud-logo
tleclerc-logo
opi-logo
gladskin-logo
cellics-logo