Hoe shape, onthaar en kleur je je wenkbrauwen? Hier enkele TIPS!

Wenkbrauwen: best lastig. Vooral als het gaat om de vorm, make-up en natuurlijk het ontharen. De perfecte wenkbrauw is namelijk voor iedereen verschillend. De één houdt juist van voller, de andere heeft ze liever smallere wenkbrauwen.

Wenkbrauwen maken je gezicht compleet en geven je de juiste uitstraling. Eén verkeerde stap en je creëert al gauw een verkeerde look.

Vorm van de wenkbrauw / Shapen

Voor het shapen van je wenkbrauw bestaat een eenvoudig trucje. Neem een potlood en houd deze verticaal naast je neus. Bij de bovenkant van het potlood hoort je wenkbrauw te beginnen. Verschuif het potlood (nog steeds naast je neus) nu zodat het in een diagonale lijn over je pupil heen reikt. De plek die de bovenkant van je potlood nu aanwijst, is de plek waar je wenkbrauwboog hoort te zitten. Verschuif het potlood vanaf je neus nog een slag, naar de buitenkant van je oog. Het uiteinde van het potlood wijst nu naar het punt waar je wenkbrauw moet eindigen. Houd hierbij wel rekening met de vorm van je gezicht zodat je wenkbrauwen passen bij je uitstraling!

Verven van de wenkbrauw

Niet alle haartjes van de wenkbrauw hebben dezelfde kleur, soms zijn de wenkbrauwen te licht en geven daardoor weinig uitstraling in het gezicht! Verven van de wenkbrauwen is de oplossing. Dit kun je thuis doen maar de specialist heeft dit ook zo voor je gedaan. Juiste kleur kiezen is belangrijk! Verven kleurt alle haartjes waardoor je een mooie basis hebt voor het creëren van de perfecte wenkbrauw. De kleuring blijft ongeveer vier weken zitten!

Ontharen

Ontharen kan op verschillende manieren; het goedkoopst en het meest makkelijke blijft het ontharen met een pincet. Gebruikt hiervoor een goede pincet want goed gereedschap… Meestal is de ‘mooie vorm’ van de wenkbrauw een beetje te zien. Houd de vorm die je bij de vorige stap hebt uitgemeten aan. Je kunt de drie punten ook even aanstippen met een pen. Verwijder alleen haren aan de onderkant van je wenkbrauw. Trek de haren uit in de richting die ze groeien. Twijfel je of je die ene haar wel of niet moet verwijderen? Dan adviseer ik je deze haar niet te epileren!

Te lange haren kun je ook in vorm knippen. Pas hier mee op want de vorm gaat er snel uit! Vraag anders de specialist om advies! Bij de schoonheidsspecialist worden de wenkbrauwen soms ook geharst. Afrader om dit thuis te doen!

Wenkbrauwen aanzetten met make-up.

Voor het opmaken van je wenkbrauwen zijn veel verschillende producten. Als je je wenkbrauwen op wil maken kun je het beste gebruik maken van een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder.

Borstel eerst de wenkbrauwen uit met een klein kammetje. Nu kun je de wenkbrauw gaan “kleuren”. Gebruik een kleur die past bij je gezichtskleur én bij je haarkleur! Aanbrengen kun je doen met behulp van een sjabloon of uit de losse pols. Een sjabloon kun je gewoon inkleuren. Doe je het handmatig, dan is het handig om eerst de randen te doen en daarna naar binnen te werken. Maak kleine zachte bewegingen maak om harde lijnen te voorkomen! Om je wenkbrauw wat extra’s te geven kun je een highlight aanbrengen onder je wenkbrauwboog.

Permanente Make-up

Je wenkbrauwen niet meer dagelijks bijwerken? Dan is Permanente make-up wellicht iets voor jou! Elke dag weer de juiste vorm en de juiste kleur. Helemaal passend bij jouw gezicht! Hopelijk heb je hiermee voldoende informatie om de perfecte wenkbrauw te creëren. Mocht je toch advies of een behandeling willen, dan ben je bij PUUR Huidinstituut Prinsenbeek in goede handen!

valmont-logo
pascaud-logo
tleclerc-logo
opi-logo
gladskin-logo
cellics-logo