[ AAP OP MIJN SCHOUDER ]

 
Even een heel ander bericht van mij dan je gewend bent.
 
Ik hoor veel mensen zeggen: “Fijn dat het diepe dal aan jullie voorbij gaat, jullie blijven altijd zo positief”. Positief blijf ik zeker, dat is de aard van het beestje. Echter zit er wel een grote zware aap op mijn schouder. Ik wil geen medelijden, echt niet, maar wil duidelijk maken dat de overheid een verkeerd beeld geeft door te pretenderen alle ondernemers te steunen. De realiteit is namelijk anders. Overheid roept dat ondernemers in het MKB tot 90% worden gecompenseerd. In werkelijkheid was dat voor mij in eerste lockdown 9,8% en in de tweede lockdown nu helemaal NIETS!
 
De hoge uitgaven lopen gewoon door (vaste lasten en salarissen), omzet is minimaal want een contact beroep kun je niet uitvoeren door thuis te werken, en krijgen geen enkele compensatie. De aap op mijn schouder is zwaar en staat continue te springen.
 
Heeft PUUR dan geen buffer? Jazeker hebben we die, want we zijn een gezond bedrijf, zelfs na de investeringen vorig jaar in de tweede locatie Oosterhout en dit jaar de webshop. Maar als we structureel met lockdowns en corona angsten te maken hebben is dat een ongezonde situatie; reserves slinken door de enorme omzetdalingen. We pakken mis bij alle regelingen van de overheid, net als mijn collega`s, en vele andere ondernemers met mij.
 
We zijn creatief, hebben een enthousiast team en houden de kop vast boven water. En natuurlijk gaan we door, echter wil ik met deze post aangeven dat het ook bij PUUR echt niet alleen maar hosanna is. Ik wil niet mopperen en zeuren want daar hebben we weinig aan en het brengt niets. Hopelijk heb ik je nu wel een duidelijk beeld gegeven van de werkelijkheid. Ondanks het virus, lockdowns en negatieve berichten blijven wij alles positief benaderen.
 
Ik wil iedereen bedanken voor de steun van afgelopen tijd. Vooral onze trouwe klanten.
 
Hoe kun je ons helpen? Blijf ons volgen op social media, like en deel onze berichten. Schrijf een recensie op Google of socials en denk bij je Skincare aankopen aan ons! Elke dag staan er twee specialistes voor je klaar, voor een praatje en je vragen, en natuurlijk welkom op ons online platform met webshop (www.hohi.nl)
 
Daar zijn wij blij mee en het helpt ons enorm!
 
Liefs Edith